Pobjegnite od hladnoće i bure na splitski Health&Wellness Day

Zima nam kuca na vrata, a s njom i šalovi, debele čarape i ostala zimska oprema. Sve to da bi se utoplili i zaštitili od hladnoće koja dolazi. Ljeto je daleko iza nas, godišnji odmori su prošli, život nam je užurban i stresan. Dopustite si barem kratki odmor na kojem ćete se opustiti, ugrijati, a ujedno i nešto naučiti. Ne znate kako to sve uklopiti? Mi vam nudimo rješenje – stiže Health & Wellness Day Split!

Jubilarno deseto izdanje Health & Wellness Daya održat će se u hotelu Radisson Blu Resort & Spa u Splitu. Pripremili smo pravu poslasticu s predavanjima i sadržajem! Održat će se 2. prosinca 2023., a donosimo niz zanimljivih predavanja zanimljivih koji ćemo završiti nikako drugačije nego wellnessom. Prijavite se ovdje. Požurite se, čeka vas Health & Wellness Day Split!

Kako pobijediti anksioznost?

Ovaj važan dan otvorit će Olivera Drutter koja će nas naučiti kako uz pomoć različitih tehnika izbjeći neugodne emocije. Strah ima svoju važnu funkciju i svrhu u našem životu. Međutim strah može biti i neugodna emocija, kada preuzme kontrolu nad našim životom, a gušt bivanja u ovdje i sada, s kreacijama/idejama koje želimo živjeti postanu nam nedostupni.

Naše tijelo se grči, dah nam je plitak, isprekidan, osjetimo hladnoću i naše tijelo formira mišićni oklop koji se može pretvoriti u bolest. Svi se povremeno osjećamo tjeskobni i to je ok. Međutim ako imamo anksiozni poremećaj onda simptomi nervoze, pretjerane brige, ubrzanog disanja ili nemogućnost da udahnemo, nesanica, osjećaj slabosti i umora, trnci u rukama, mučnine, vrtoglavice, ubrzano lupanje srca, bol u prsima, osjećaj „nestajanja“ – postanu naša svakodnevica i život borba.

Na ovom predavanju govorit ćemo o paničnim napadima, anksioznosti, fobijama i kako kroz tjelesno orijentiranu terapiju možemo izaći iz ovog trokuta neugodnih emocija.


Pročitajte više: Health&Wellness Day stigao u Zagreb i – oduševio!


Život je put na duge staze – koristi suplementacije u održavanju konstantnog blagostanja

Sigurno ste se tijekom različitih životnih perioda pitali treba li vam suplementacija dodacima prehrani, ali često niste znali za što se odlučiti. Naše zdravlje i dugovječnost održavaju naša 4 stupa zdravlja – prehrana, kretanje, spavanje i mentalna higijena, a na predavanju ćemo utvrditi zašto se nikada ne može pogriješiti s magnezijem, koji su još dodaci prehrani dobri kada nam makar jedan od 4 stupa zdravlja nije u balansu te zašto su Terranova dadaci prehrani uvijek najbolji izbor.

Martina Sučić objasnit će koliko je hrana izgubila na nutritivnoj vrijednosti te koliko to ima utjecaja na naš organizam. Također ćemo pobliže objasniti funkciju magnezija i zašto ga odabrati kao suplementaciju u stresnim situacijama.


Pročitajte više: Health&Wellness Day stiže u Novigrad. Jeste spremne za njegu tijela, uma i duše?


Naučite prakticirati jogu dok sjedite

Znamo da trebamo manje sjediti i više se kretati. Baš će nas zato Branka Šegvić i Marija Perica naučiti chair yogi, odnosno kako se kretati dok sjedimo i kako prakticirati jogu kad imamo malo vremena i prostora.

Prednost joge krije se upravo u tome što se položaji mogu modificirati, a za vježbu vam ne treba nikakva posebna oprema ili prostor. Osim što je idealna u situacijama kada ste zbog posla prisiljeni dugo vremena provesti za stolom, ovakva vrsta joge ima brojne prednosti: omogućava aktivnu pauzu od posla, ne oduzima mnogo vremena, ne morate se micati da biste vježbali, pomaže nam osvijestiti dah i koncentrirati se, potiče cirkulaciju, omogućavam nam potrebnu aktivaciju mišića i istezanje…

Osim predavanja cijeli dan moći ćete dobiti i individualno savjetovanje te kupiti dodatke prehrani su vam potrebni. Između predavanja i tijekom pauze osigurale smo lagane zalogaje i healthy snackove, dok se umrežavate sa sudionicama i našim partnerima. Za osvježenje je zadužena Juicy Vitamin voda obogaćena vitaminima i mineralima, koja u trenutku osvježava i daje dodatan boost energije!

Nakon interaktivnih predavanja očekuje vas opuštanje u wellnessu! Sigurni smo da je najbolji način za provesti zimsku subotu upravo s nama. Vidimo se 2. prosinca!

Foto: Canva/Radisson Blu Resort&Spa Split

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -