6 hobija poznatih i uspješnih žena!

Najuspješnije osobe znaju da je u životu potrebno više od spavanja, rada i prehrane. Svatko bi trebao uživati u stankama, a hobiji kojima ćete iskorištavati slobodno vrijeme mogu vam čak pomoći da postanete uspješniji.

Hobi će vam pomoći da se opustite nakon dugog i napornog dana na poslu, a ustrajnost koju pritom uložite utjecat će na stvaranje liderskih kvaliteta kao što su strpljenje i odlučnost. Hobiji ovih uspješnih žena mogu biti sjajna motivacija da i vi pronađete nešto u čemu ćete uživati.

Michelle Obama: Trčanje

Zauzete žene moraju voditi računa o svom metabolizmu i zdravlju. Trčanje u ranim jutarnjim satima može vam osigurati energetski boost za početak radnog dana i malo vremena u kojemu možete razmisliti o svemu što je pred vama. Bivša je prva dama SAD-a bila prilično aktivna u promicanju ovog hobija i u svojim je kampanjama poticala ljude da se počnu baviti nekom fizičkom aktivnošću.

Oprah Winfrey: Čitanje

hobiji

Čitanje je uvijek bilo jedan od popularnijih hobija. Oprah Winfrey je inteligentna i visoko pismena, pa ne čudi da se opušta upravo čitanjem. “Ništa, ni jedna stvar ili aktivnost, ne može zamijeniti iskustvo dobrog čitanja – to je putovanje u drugu zemlju, u drugo područje, riječima i jezikom”, napisala je na svojoj web stranici. I ne bi Oprah bila Oprah da nije svoj hobi pretvorila u druženje, stvorivši klub ljubitelja knjiga Oprah Book Club. Najdraža knjiga joj je Ubiti pticu rugalicu, američke spisateljice Harper Lee.

Povezano: Savjet Oprah Winfrey koji će potaknuti vašu motivaciju na poslu

Anna Wintour: Tenis

Urednica legendarnog modnog časopisa Vogue, Anna Wintour, svoj dan započinje igrajući tenis. Čak je ranije napuštala tjedne mode kako bi prisustvovala teniskim utakmicama, a također je i redovni posjetitelj na turnirima US Open, Wimbledon i French Open.

Nicole Kidman: Vrtlarenje

Vrtlarstvo je bez sumnje dobar hobi, ali zahtijeva stalne napore za održavanje. To može biti zahtjevno, ali Nicole Kidman nikad nije dopustila da ju ovo obeshrabri, unatoč užurbanom rasporedu. “Imamo farmu u Tennesseeju, a ja imam vrt s organskim povrćem. Moja se mama bavila vrtlarstvom, kao i moja sestra. I u skladu s ovim hobijem Kidmanovih žena, sada je to i moj hobi”, rekla je Kidman u intervjuu za Vogue.

Meryl Streep: Pletenje

hobiji

Ako mislite da samo bake koje imaju višak slobodnog vremena vole plesti, u krivu ste! Oscarima nagrađivana glumica Meryl Streep uživa u pletenju, a nekad plete čak i na setu! Čak tvrdi da na njezinu smirenost i usredotočenost na glumačku karijeru uvelike utječe vrijeme provedeno u pletenju, a priznala je i da često nosi šalove koje je sama napravila. A ako i dalje mislite da je riječ o staromodnom hobiju, možda će vam činjenica da se ovim hobijem bavi i Ryan Gosling promijeniti mišljenje.

Beyonce: Gledanje reality programa

Ponekad je najbolji odmor ne razmišljati previše i, kako se kaže, pustiti mozak na pašu. Ovim se načelom vodi i jedna od najuspješnijih glazbenica današnjice, koja svoje vrijeme uživa provoditi gledajući “Jersey Shore”. Samo nabavite daljinski upravljač, udobno se smjestite i uživajte u vašim omiljenim emisijama.

Povezano: 5 razloga zašto volimo Beyonce

Slobodno vrijeme i vaši hobiji jednako su važni kao i radno vrijeme. Odmorom od ozbiljnih poslova možete povećati svoju motivaciju i usredotočenost na buduće radne zadatke. A uostalom, nakon što cijeli dan posvetite poslu i brizi o najmilijima, sasvim je opravdano pronaći trenutak (ili dva!) da jednostavno budete sami sa sobom. Ključ je u pronalaženju prave ravnoteže, ili u ovom slučaju – pravog hobija!

Foto: Unsplash

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

nesigurnost u karijeri

Nesigurnost u karijeri – 40% mladih žena ne vjeruje da će...

Australsko sveučilište Monash ranije ove godine objavilo je istraživanje vezano uz percepciju karijernih izazova i očekivanja od strane svojih studentica. Istraživanje...
- Advertisment -