Indra Nooyi, bivša CEO PepsiCo-a, objavila knjigu o svom nevjerojatnom životu

Konačno smo dočekali tiskanje jedne od najiščekivanijih knjiga ove godine. Bivša CEO PepsiCo-a i jedna od najuspješnijih žena svijeta, Indra Nooyi, objavila je svoje memoare, u kojima priča o svojem turbulentnom, ali zanimljivom životu. Od rođenja u Indiji, preko studiranja na prestižnom Yale-u i sve do uspjeha u poslovnim divovima kao što su Pepsi, Amazon i Međunarodno vijeće za kriket, ona oduševljava na svakom koraku, prenosi The Economic Times.

Jedna od prvih žena i nebjelkinja na vrhu 

Kao jedna od prvih žena koje su se probile na vrh korporativne Amerike, osvojila je svijet – ne samo svojim uspjesima već i zbog šarmantnosti, staloženosti i svojeg osebujnog karaktera. Poznata je i zbog svoje borbe za ženska prava, jer je kao jedna od prvih svjetski poznatih liderica, i sama iskusila što to znači biti ženom u vodstvu. Osim toga, javno je progovarala o temi majčinstva – o strahovima i krivnji koje zaposlene majke osjećaju. S jedne strane, svojim radom ona je stvarala bolju budućnost za svoju i drugu djecu, ali je i provodila puno vremena odvojena od svoje obitelji, što joj je, kao i svakoj majci, teško padalo.


Pročitajte više: Pepsi CEO Indra K. Nooyi prisjetila se teških trenutaka s početka karijere


Iako više nije izvršna direktorica Pepsija, po tome ju zaposlenju svi poznaju, jer je svojim vodstvom i neustrašivim upravljanjem ostavila velik utisak na Pepsi, a utjecala je i na ostale proizvođače FMCG industrije.

Knjiga koju ćete željeti pročitati

Knjigu objavljuje pod nazivom ‘My Life in Full: Work, Family, and Our Future’, što u prijevodu znači ‘Moj život u cijelosti: posao, obitelj i naša budućnost’. Kao što i sam naziv otkriva, u knjizi progovara o svojem životu, koji je toliko zanimljiv da je punio novinske stupce i prije najave. S obzirom na to da ju je nekoliko puta Forbes proglasio drugom najutjecajnijom ženom na svijetu, knjiga se s nestrpljenjem očekuje, a zasigurno će vrlo brzo upasti u kategoriju ‘knjige koje svaka žena mora pročitati’.


Pročitajte više: Bivša izvršna direktorica PepsiCo-a: “Shvatite politiku u organizaciji, ali ne igrajte politiku organizacije


Prema najavi, knjiga će službeno biti dostupna za prodaju od sutra, 28. rujna, a Indra je podatak ponosno najavila na svom Twitter računu. Objavu je posvetila mlađoj sebi, a govoreći sebi, inspirirala je druge diljem svijeta.

„Ovoj verziji sebe, rekla bih – kad krećeš u nešto, daj sve što imaš. Ako te ljudi ne mogu prihvatiti kakva jesi, njihov je gubitak.“

Foto: Twitter

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

pita s trešnjama

Pita s trešnjama: neodoljiv desert idealan za ljetne dane

Sezona je trešanja, a ovo omiljeno ljetno voće daje poseban štih i okus svakom desertu. Nećemo vas ostaviti bez ukusnog recepta...
- Advertisment -