Kako je Intimina uspjela snimiti kampanju tijekom epidemije koronavirusa?

Epidemija koronavirusa, nažalost, ima velike posljedice na brojne projekte. No multinacionalna kompanija Intimina se uspjela prilagoditi trenutnoj situaciji i kampanja koju su planirali napraviti uspješno je odrađena. Brend manadžerice Intimine Danela Žagar otkrila nam je kako im je to uspjelo.

Povezano:

Intimina – kampanja s pričama najjačih žena

Od početka 2020. godine stalno podižu svijest i krše stigme neprekidno educirajući ljude o svemu što je povezano s menstruacijom. Glavni plan im je bio staviti pred kameru neke od najjačih žena i čuti njihove priče, ali onda se dogodio COVID 19. No, Intiminin tim nije želio odustati, pronašli su rješenje te snimilu kampanju #WhileBleeding.

Snimanje za Intimininu kampanju #WhileBleeding dogovoreno još puno prije izbijanja pandemije koronavirusa. Kako su se stvari na globalnoj razini odvijale doslovno preko noći – od širenja žarišnih područja do novih mjera za suzbijanje ove bolesti – tako ih je tjedan dana prije snimanja dočekala zabrana letova u London, a budući da njihova kreativna direktorica Ana Ivušić živi i radi u Londonu, bili su sigurni da će snimanje odraditi tako da je ona fizički na setu, a ostatak tima spojen online.

“No kroz par dana sve se promijenilo! Ona je morala ostati u izolaciji, a snimanje u Londonu biti završeno prije jer su tamo nastupile mjere karantene. Tad se produkcijski tim preselio u Bristol. Istovremeno, ostatak tima u Hrvatskoj, copywriterica Mirna Grujoski, kreativni producent Ivan Kralj, globalni direktor marketinga Luka Matutinović i ja, već smo izolaciji, svatko u svojoj kući u Zagrebu. Tako da ni ideja da ćemo svi zajedno iz konferencijske sobe u prostoru tvrtke nadgledati snimanje, pada u vodu. Iako sad ovo izgleda kao scenarij osuđen na propast, mi nismo htjeli odustati iz par razloga. Okupili smo sjajan tim koji čvrsto vjeruje u ovaj projekt, i znali smo da, iako se naša svakodnevica u sekundi preokrenula, radimo odličnu kampanju koja će baš i u ovo krizno vrijeme pokazati snagu žena i poslati pozitivne poruke Intimine. A to nam svima ovih dana treba.”

Bila su to intenzivna tri dana s puno kave i dopisivanja!

Digitalna tehnologija danas uistinu govori da na svijetu nema granica, i to definitivno pokazalo istinitim u realizaciji ovog snimanja. Koristili su platformu zoom za videokonferencije te bili priključeni na glavni monitor redatelja tako da su imali pristup glavnoj kameri i ključnim stvarima koje se događaju na setu. “No bilo je pucanja linka, pa moljakanja svih na setu da isključe wi-fi, pa tisuće razmijenjenih poruka preko What’s Appa i usklađivanja komentara pa na kraju i dobrih starih telefonskih poziva za dodatna pojašnjenja. Bila su to intenzivna tri dana s puno kave i dopisivanja! Sad smo u fazi postprodukcije i mogu reći da se sve isplatilo. Kroz mjesec dana ćete se i vi u to uvjeriti!”

INTIMINA je švedski brend specijaliziran za menstrualne čašice i proizvode za jačanje mišića zdjeličnog dna. Njihove korisnice su žene svih dobi, iz različitih dijelova svijeta s različitim životnim pričama.

“Ove godine odlučili smo prikazati upravo te snažne žene oko nas čije su priče toliko jake i inspirativne da ne smiju ostati neizrečene. U kampanji ćemo kratkim videima prikazati njihove životne uspone i padove koji ih čine sjajnim bićima od kojih možemo učiti.” 

Intimina kampanja

Intimina kampanja napravljena na šest različitih adresa

U suradnji s produkcijskom kućom Aspect Film and Video sadržaj je sniman dijelom u studiju u Londonu, a dijelom u Bristolu. Dok je Intiminin tim bio u Zagrebu, od Kvatrića preko Gračana do Vrapča, te u Londonu, no u izolaciji, a ne na snimanju. U najmanju ruku bilo je izazovno spojiti se sa šest različitih adresa. 

“Castingu za kampanju su nam se odazvale žene iz različitih dijelova svijeta – od Velike Britanije, SAD, Španjolske, pa čak i jedna djevojka s korijenima iz Ghane. No sve su snimane u Londonu.”

Kako se Intimina nosi sa svim problemima epidemije?

Intimina se kao brend nosi s izazovima epidemije kao i većina ostalih brendova u zemljama zahvaćenim virusom Covid-19, a što se tiče distribucije Intimine to je većina zemalja.

“Naravno nisu sve zemlje pogođene isto, s najvećim izazovima se trenutno susrećemo u Španjolskoj, Italiji i SAD-u. Izazova svakako ima, ali brzim odgovorima doskačemo problemima. Naravno, poslovanje smo usmjerili na digitalne kanale i web shop, s obzirom da većina brick and mortar trgovina ima zabranu poslovanja. Međutim s obzirom da Intimina ima distribuciju i u ljekarnama, potražnja na tim kanalima još postoji, iako je prodaja smanjenja.”

U isto vrijeme prodaja na intimina.com bilježi porast jer se ljudi u vrijeme pandemije okreću naručivanju preko interneta.

“Ono gdje nas epidemija nije nimalo zaustavila, štoviše potaknula nas je da budemo još brži i kreativniji je sadržaj koji nudimo svojim korisnicama. Trudimo se na dnevnoj bazi objavljivati što edukativne, što zabavne članke na našem blogu. Naš social media tim svakodnevno radi na stvaranju što zanimljivijeg contenta za svoje followere, a putem medija nastojimo sve čitatelje educirati o prednostima čašica s obzirom da je u ovoj situaciji, menstrualna čašica zaista idealno rješenje.”

Traje do 10 godina i jednom kada je imate u svojoj kući, ne morate se brinuti da ćete zbog loše opskrbe dućana ostati bez osnovnih higijenskih potrepština.

Intimina tim na globalnoj razini radi od kuće otkad je izbila pandemija. “Naravno to donosi neke poteškoće u komunikaciji, ali trudimo se održati je tečnom bez pretjeranih šumova u komunikacijskom kanalu. Svako jutro imamo 15 minutni videopoziv kako bismo se međusobno informirali na kojim se projektima radi toga dana i tjedna, te s ostalim članovima tima napravimo update svih tekućih stvari. Pad u prodaji nismo osjetili, s obzirom da smo sve gubitke uspjeli nadoknaditi online prodajom.” 

Kina nas je pripremila na epidemiju!

Kako im se tvornica nalazi u Šangaju, upravo im Kina služi kao svojevrsna priprema na ovakvu situaciju. I prije pandemije tvornica je pazila da se svi higijenski standardi poštuju tako da nije došlo do značajne promjene u radu. Ono što se dogodilo bio je smanjen kapacitet proizvodnje, s obzirom da su radnici radili u smjenama kako bi se poštovale sve epidemiološke mjere i sigurnost zaposlenika koja je uvijek na prvom mjestu. No, s obzirom da paze na pokrivenost zaliha proizvoda, smanjen kapacitet nije utjecao da u tih par mjeseci ostanu bez zaliha. Sada se situacija u Kini stabilizirala i tvornica počinje raditi punom parom, tako da menstrualnih čašica ne nedostaje. 

“Online prodaja fukcionira izvrsno te nastojimo korisnicima izaći u susret s različitim popustima i besplatnom dostavom jer je situacija globalno vrlo teška, a mi u Intimini se borimo za blagostanje naših korisnica te im želimo omogućiti da uz korištenje naših proizvoda izbrišu barem brigu oko nabavke menstrualnih proizvoda u vrijeme pandemije.”

Foto: Intimina kampanja, Intimina

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Izlet u Istri

Izlet u Istri: Koja mjesta ne smijete propustiti?

Ako dolazite u Istru preko Učke, osjećat ćete se kao da ste prošli neku vremensku kapsulu, a ne tunel. Kako izlazite...
- Advertisment -