Intimina uvela fleksibilno radno vrijeme tijekom menstruacije

Grčevi, bolovi u leđima, mučnina i promjene raspoloženja samo su neki od pokazatelja mjesečnice. Posljednjih godina mjesečnica prestaje biti tabu tema i ovim problemima se otvoreno govori. Neke kompanije otišle su i korak dalje pa su odlučile, svojim zaposlenicima dati priliku za fleksibilan rad tijekom mjesečnice.

Povezano:

Koliko je produktivan rad tijekom mjesečnice?

Intimina, brend koji se bavi ženskim intimnim zdravljem, istraživanjem je došla do saznanja da je tisućama zaposlenica u Velikoj Britaniji neugodno spominjati mjesečnicu. 69% zaposlenica izjasnilo se da bi bilo odlično da imaju mogućnost odmora od posla tijekom “onih” dana u mjesecu.

Stoga je brend Intimina u Velikoj Britaniji predstavio novu politiku koja omogućava ženama da organiziraju sastanke prema svojim menstrualnim ciklusima kako bi bili sigurni da su sastanci produktivni koliko mogu biti.

Intimina u Hrvatskoj?

Danela Žagar, brend menadžerica Intimine, otkrila nam je da i u Hrvatskoj postoji slična politika. Iako pravilo nije vezano uz mjesečnicu, fleksibilnost postoji. “Svi naši zaposlenici svaki mjesec imaju pravo na dva dana rada van ureda, a povrh toga, u dogovoru sa svojim menadžerom, svaki zaposlenik koji se ne osjeća dobro može ostati kod kuće još dodatna dva dana bez obzira na broj remote dana koji im je ostao. Jedino što je potrebno jest poslati e-mail ili poruku.”

Za ove poteze odlučili su se jer im posao to dopušta, ali i zato što kao brend ženskog intimnog zdravlja trebaju ukazati na fleksibilnost za rad tijekom mjesečnice.

rad tijekom mjesečnice

“S obzirom na prirodu posla i činjenicu da smo brend u kategoriji ženskog intimnog zdravlja, oduvijek je postojala određena fleksibilnost u planiranju sastanaka i ostalih poslovnih aktivnosti s obzirom na menstrualni ciklus, a flexi-mornings smo uveli kao pilot projekt u britanskom uredu kako bismo dodatno olakšali ženskom dijelu našeg kolektiva.”

Naravno, u Intimini bi željeli povećati službeni broj dana za rad izvan ureda kako bi se zaposlenici osjećali slobodnima ostati kod kuće one dane kad se ne osjećaju najbolje. “Tu više ne pričamo samo o menstruaciji već i o činjenici da veliki broj zaposlenih kako u Hrvatskoj, tako i u svijetu, odlučuje dolaziti na posao i kada su bolesni jer im je neugodno uzimati bolovanje.”

S obzirom na svjetske trendove, priznanje da ženski ciklus utječe na mjesečno planiranje privatnih i poslovnih aktivnosti prvi je korak u dobrom smjeru, zaključila je Danela.

Foto: Pixabay

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

neplaćeni kućanski rad

Kakva percepcija… Muškarci misle da rade znatno više kućanskih poslova nego...

U Australiji je provedeno zanimljivo istraživanje koje ukazuje na to da ženama na tjednoj bazi u prosjeku ode 22,3 sata na...
- Advertisment -