Matea Gečević je brend menadžerica za ISDIN, novi kozmetički brend

Od Švedske, preko Španjolske do Zagreba, kozmopolitska i simpatična Matea Gečević opisuje svoj karijerni put i kako je dospijela na poziciju brend menadžerice poznatog europskog brenda kozmetike koji upravo otvara svoje pozicije u Hrvatskoj – ISDIN-a. ISDIN je dermatološka marka specijalizirana u području anti-age i zaštite od Sunca, a kada to uzmete u obzir, nije niti čudno da potječe upravo iz Španjolske. Hoće li Hrvatice prigrliti novu marku koja njeguje kožu, štiti od štetnih utjecaja sunčeve svjetlosti i ne začepljuje pore? Mislimo da imamo dobitnu kombinaciju, a vi?


Pročitajte više: Ove dvije žene su lifestyle managerice u globalnoj concierge tvrtki Quintessentially i zadatak im je ispuniti svojim klijentima sve moguće i nemoguće želje!


1. Koliko dugo radiš kao brend menadžerica?

Tek nedavno sam preuzela poziciju ISDIN brend menadžerice za Hrvatsku. Radim tek 3 mjeseca, ali ISDIN i ja smo ljubav na prvi pogled.

2. Kako si dospjela u svijet kozmetike?

Ovo je nova industrija za mene. Ne vjerujem u slučajnosti tako da vjerujem da sam u svijet kozmetike došla s razlogom, da nešto značajno napravim. 2019. sam se odlučila za povratak u Hrvatsku nakon 7 godina života u Švedskoj gdje sam radila kao manager za poznati retail brend. Međutim, povratak u Hrvatsku donio je mogućnost za svježi start, a kozmetika je uvijek bila moje područje interesa. Čak vjerujem da kad o nečemu intenzivno razmišljamo i maštamo da nas život usmjeri u tom pravcu. To je moć vizualizacije.

3. Imaš li omiljeni brend?

Je li ovo trik pitanje? Ako moram birati između ISDIN linija za sebe bi odabrala našu ISDINCEUTICS anti age liniju. Razlika u kvaliteti stanja kože je više nego impresivna.


Pročitajte više: Kako je Kristina Kurtaj webshopom pokrenula rebranding Ghetaldusa u urbanu fashion destinaciju?


4. Kako si postala brend menadžerica za ISDIN?

Kao što sam rekla, intenzivno sam tražila karijeru u tom području. Jednog dana mi je bliska prijateljica poslala oglas za posao i ostalo je povijest. Mislim da sam prilikom selekcije bila vrlo motivirana i sretna sam da se ta volja prepoznala i da sam dobila svoju priliku.

5. Što ti se najviše sviđa u tvojoj poziciji?

Izrazito me motivira gradnja nečega, u ovom slučaju prepoznatljivosti novog brenda na tržištu. Imam velike ambicije za ISDIN u Hrvatskoj. Znam da imamo dobrog ‘konja za utrku’ koji može parirati najzvučnijim imenima. Uvjerena sam da će doći dan kad će svaka žena u Hrvatskoj znati za ISDIN i imati nešto od naših proizvoda u svom beauty ormariću. I jednog dana kad se to dogodi, ja se mogu okrenuti, pogledati unazad i pomisliti…hej, pa gledaj što sam postigla.

6. Koja je ključna osobina koju osoba na funkciji brend menadžera treba imati?

Motiviranost i dobar pozitivan stav prema poslu. Imala sam u svojoj karijeri prilike razvijati i druge menadžere, i ono što sam naučila da razlikuje dobrog menadžera od odličnog menadžera je kako se nosi u teškim situacijama. Ako imamo tu otpornost da isplivamo jači i kad je teško, da nas ništa ne može pokolebati i da smo mentalno jaki uspjet ćemo u svom naumu.

Isto tako zagovaram ponekad zapadnjačku teoriju da je i neuspjeh jedna od najbolja škola. Neke od svojih najboljih lekcija zahvaljujem greškama koje sam napravila. Ta iskustva nikad ne bi mijenjala jer sam iz njih najviše naučila. Samo ih naravno ne bi ponovila!

7. Koji je najveći izazov s kojim si se do sada susrela na ovoj poziciji?

Najviše mog truda odlazi na stvaranje prepoznatljivosti brenda na našem tržištu. Uz to je tržište izrazito zasićeno pa mi u ISDIN-u kažemo – dok trepneš već se nešto promijeni. Mislim da svi na prvu zaključe da se radi o malom, novom brendu jer nisu za njega još čuli. I onda se iznenade kad saznaju da smo broj jedan španjolska dermatološka kuća s tradicijom preko 45 godina. ISDIN je zapravo zadnji europski dermatološki div koji još nije bio zastupljen na hrvatskom tržištu – do sada! Reakcije na brend su zasad odlične. Izrazito mi je drago kad vidim da nekog impresioniramo.


Pročitajte više: Ekskluzivan intervju: Izvršna direktorica Avona Angela Cretu ističe da je vaša karijera vaša odgovornost i da radite za sebe, a ne za šefa!


8. O ISDIN-u ne znamo puno. Što je najvažnije znati?

Najvažnije je znati da ono u čemu ISDIN uvijek pobjeđuje su njegove teksture. Uvijek posebnu pažnju pridajemo da su teksture proizvoda ugodne za korištenje i da se dobro razmazuju. Primjerice jedan od naših najpoznatiji proizvoda FUSION WATER je ultra lagana SPF 50 krema na bazi vode koje žene osobito vole koristiti ispod šminke jer je lagan. Kao što sam ja izjavila prvi put kad sam ga isprobala – ovo je proizvod koje mnoge žene traže a ne znaju da postoji.

9. Zašto voliš ISDIN marku?

ISDIN volim zato što zaposlenici kompanije zaista žive vrijednosti brenda i vole ga. To se osjeti kad razgovaram s kolegama u Barceloni. Isto tako, kad te svaki proizvod koji probaš oduševi jer se u njega uložilo toliko truda i razvoja onda ti puno znači da si i ti dio te price. Jako sam ponosna na svoj brend. Mislim da se to osjeti kad razgovaram s ljudima. Da nije tako, ne bih mogla raditi posao koji radim.

Matea ima energiju koja jednostavno zrači i preuzima prostoriju. Dok ju slušate kako govori o svom poslu i brendu kojeg vodi, gotovo poželite i sami raditi s njom. To je ono što čini razliku na kraju jer, energija nas pokreće, a najvažnije od svega na radnom mjestu je imati onu jednu osobu koja će zasukati rukave i reći: “Imamo posla, idemo ga odraditi!”

Foto: Privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -