Ekskluzivan intervju: Izvršna direktorica Avona Angela Cretu ističe da je vaša karijera vaša odgovornost i da radite za sebe, ne za šefa!

Razgovarati sa izvršnom dikretoricom neke kompanije uvijek nam je zadovoljstvo, ali razgovarati s izvršnom direktoricom Avona, svjetskom kompanijom okrenutoj ženama, daje još jednu posebnu vrijednost. Angela Cretu dala nam je ekskluzivan intervju povodom dolaska na čelo Avona, otkrila nam svoje planove i kako je došla na poziciju CEO-a te zašto je u kompaniji već 20 godina.

Povezano:

Ponosna i skromna izvršna direktorica

Iako je došla na poziciju izvršne direktorice, na pitanje koji su razlozi da je baš njoj ponuđena ta pozicija, skromno odgovara: “To ćete morati pitati moje nadređene!”

No ne skriva osjećaj ponosa i uzbuđenja zbog nove uloge, i to dok kompanija ulazi u novo poglavlje svoje povijesti. Naime, Avon je u ovom trenutku na putu transformacije jer su napravili akviziju s kompanijom Natura & Co. “Izuzetno se radujem suradnji s našim talentiranim timovima kako bismo postigli sljedeću eru rasta, kao dio Natura & Co obitelji kojoj smo se pridružili početkom 2020. Kao i naša nova obitelj Natura & Co, vodimo se konkretnom svrhom i zajedno ćemo izgraditi najbolju kozmetičku kompaniju na svijetu. “

angela cretu
Angela Cretu

U Avonu je već 20 godina, a prošla je razne pozicije u kojima je vodila brojna svjetska tržišta. “Ovo nije samo posao, to je poziv! Avon već više od 135 godina stvara prilike za žene, ponosna sam i privilegirana što preuzimam ulogu izvršne direktorice dok ulazimo u novo poglavlje naše povijesti. S Avonom sam već dvadeset godina, u različitim ulogama i brojnim zemljama – od Maroka preko Rusije do Južne Afrike.

Surađivala sam s našim predstavnicama i timovima, iz prve ruke vidjela utjecaj koji Avon ima na živote žena. To je glavna svrha – stvaranje prilika da žene postanu poduzetnice na svoj način i pod vlastitim uvjetima – i zbog toga svako jutro ustajem iz kreveta.

Avon nije samo kompanija za ljepotu, to je pokret. Pet milijuna žena diljem svijeta – zarađuju, uče, povezuju se, podržavaju jedna drugu i razvijaju se, te imaju važan učinak na svoje obitelji i zajednicu u kojoj žive.”

Ne radite za šefa, radite za sebe!

Njezin stav prema poslu je ono što ju je izdvojilo od ostalih kolega, nikad nije smatrala da posao treba odraditi jer šef tako zahtijeva nego zato što ona želi. I to je savjet koji dijeli svim ženama koje žele stvoriti karijeru. “Jedan od najboljih savjeta koje sam dobila u ranoj karijeri je da ne radite za šefa, radite za sebe. Odgovorni ste za svoj stav i odluke u skladu sa svojim vrijednostima. Tek kad ste toga svjesne, možete postati odgovorne za svoj profesionalni razvoj i vlastito usavršavanje – naravno, uz pomoć ljudi oko vas.”

Kao i mnoge žene koje grade karijere susrela s brojnim izazovima, no naučila ih je preokrenuti u svoju korist. “Prepreke su izazovi, a izazovi su relativni. Volim biti izazvana svaki dan!”

Neprestano izaziva samu sebe te tako ostaje u toku, isprobava nove stvari, nastoji biti najbolja, ali i nastavlja učiti, rasti i poboljšavati se. “Svakog dana morate biti u stanju pogledati sebe i upitati se: „Bi li JA danas bila izbor? Bi li ja bila izbor za svoj tim, za naše Avon Ladies? I radite na tome da budete taj izbor.”

Angela Cretu
Angela Cretu

Avon i Natura & Co izgradit će najbolju kozmetičku kompaniju na svijetu

To što su postali dio Natura & Co obitelji novo je poglavlje Avonove povijesti koje će omogućiti nastavak transformiracije poslovanja i povećanja Avonovog pozitivnog utjecaja na žene i svijet. “S Natura & Co kao našim partnerom, vjerujemo da sve možemo i dodatno ubrzati jer sada utječemo sukladno novim razmjerima zajedničkog poslovanja. S ljudima koji su najvažniji dio kompanije, nastavit ćemo ulagati u naš ikonični brend, digitalizirati poslovanje i pojačati našu 5 milijuna veliku mrežu Avon Ladies i njihovih korisnica. Nastavit ćemo „Open Up“ strategiju otvorenosti i razvitka.”

Nedavna značajna transakcija između Avona i Natura & Co stvara četvrtu najveću svjetsku beauty tvrtku. “Kao i druge tvrtke u našoj novoj Natura & Co obitelji, u srcu smo usmjereni ka svrsi. Zajedno s Natura & Co dijelimo strast i predanost osnaživanju žena. Zajedno ćemo izgraditi najbolju kozmetičku kompaniju na svijetu.”

Nakon više od dva desetljeća u kompaniji, Angela Cretu optimističnija je i sigurnija nego ikad u vezi Avonom ulogom u svijetu. “Ovo je naš trenutak. Zahvaljujući stalnim promjenama, mogućnosti napretka za naše predstavnice i Avonov rast su ogromne.”

5 milijuna Avon Ladies

Upravo model poslovanja ove svjetske kompanije je važan za uspjeh, a to su: globalni domet, povoljni i visokokvalitetni proizvodi, posao otvorene komunikacije, digitalni model savršeno postavljen da podrži stalne promjene i rad poduzetnica.

Trenutno planiraju ojačati ikonični brend, povećati mogućnosti istraživanja i razvoja, digitalizirati poslovanje i još više potaknuti mrežu svojih 5 milijuna predstavnica. “Naše predstavnice, Avon Ladies, omogućuju nam nevjerojatan doseg i jedinstvenu razliku – poseban odnos koji imaju sa svojim korisnicama, ulogu zagovornika i utjecajnika. To je velika prilika.”

Međutim, u svim promjenama i dalje ostaju vjerni svojoj osnovnoj svrsi – svojim predstavnicama kojima žele stvarati prilike za zaradu i učenje.

“Stvarajući više prilika za žene i podržavajući njihovo zdravlje i dobrobit, stvorit ćemo bolji svijet za žene, kroz žene. Osnaživanje pojedine žene ima učinak razvoja koji se prenosi na druge aspekte života, osnažujući još više žena i muškaraca, šireći zajednicu i buduće generacije. Vjerujemo da bolji život za žene znači bolji svijet za sve. Kad žene uspiju, uspijevamo svi.”

Angela Cretu
Angela Cretu

Žene i dalje nemaju ravnopravan glas u svim područjima života!

Brojne inicijative koje pokreću u okviru #stand4her kampnje,dio su obećanja da će stvoriti bolji svijet za žene. “Želimo pomagati ženama da zarade novac potreban za uzdržavanje sebe i obitelji. Želimo demokratizirati ljepotu za sve žene. I želimo da što više žena posjeduje informacije, uz podršku za zdrav i siguran život.”

Ove će se godine fokusirati na ženski udio glasa i borbu protiv nasilja nad ženama kroz kampanju #SpeakOut. Unatoč nevjerojatnom napretku koji je postignut u osnaživanju žena, žene i dalje nemaju ravnopravan glas u svim područjima života, od posla i politike do umjetnosti. “Započeli smo na međunarodni Dan žena, pozivajući muškarce i žene širom svijeta da nam se pridruže u razgovoru o preprekama koje sprječavaju žena da se usude, da se izjasne. U Hrvatskoj kroz 2020. godinu pozivamo na borbu protiv nasilja nad ženama: nadahnjujućim ilustracijama u suradnji s časopisom Ljepota i zdravlje te podršku i donaciju Udruzi Brod i skloništu za žene, uz poziv #SpeakOut progovorimo protiv nasilja.”

Avon globalno obećaje da će do kraja 2020. donirati 10 milijuna dolara za borbu protiv nasilja nad ženama i uzroke koji pomažu ženama da žive sigurne, zdrave i ispunjene živote. Dio je to milijardi dolara koje su do sada već prikupili i donirali preko Avona i Avonove fondacije.

“Želim živjeti model socijalnog vodstva. Naučila sam da na ovom svijetu ne postoji strategija u kojoj bi pobijedila bez energije svojih igrača. Želim biti povezivač, pokretač i množitelj – kako za zaposlenike Avona tako i za Avonove predstavnice”, zaključila je.

Foto: AVON PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

neplaćeni kućanski rad

Kakva percepcija… Muškarci misle da rade znatno više kućanskih poslova nego...

U Australiji je provedeno zanimljivo istraživanje koje ukazuje na to da ženama na tjednoj bazi u prosjeku ode 22,3 sata na...
- Advertisment -