Ovako Arianna Huffington sprječava svoj burnout!

Nakon nesreće izazvane iscrpljenošću koja joj se dogodila na poslu, osnivačica i izvršna direktorica tvrtke Thrive Global usredotočila se na mentalno zdravlje, a kako kaže, trebali bi i drugi. Na teži način, naučila je da ignoriranje osobne dobrobiti ima posljedice. Dvije godine nakon pokretanja Huffington Posta, od silne iscrpljenosti se onesvijestila, udarila glavom o stol te slomila jagodičnu kost. To što joj se dogodilo potaklo ju je na shvaćanje da je to univerzalan problem, ali da većina ljudi ne zna kako izbjeći burnout.

“Ne želim samo podići svijest”, rekla je Arianna, dodajući, “Želim pomoći ljudima da promijene svoje ponašanje, da teoriju pretvore u praksu”, prenosi inc.com.


Pročitajte više: Mentalno zdravlje zaposlenika na prvom mjestu, osnivačica Bumble-a dala dodatan tjedan plaćenog godišnjeg odmora


Čak i najiskusnije i najutjecajnije poslovne žene doživljavaju burnout. No, ako vode brigu o sebi i stvore ravnotežu, mogu ga izbjeći. Presudno za ublažavanje stresa je naučiti dobiti odgovarajuću količinu sna – sedam do devet sati svake noći. Iako je problem burnouta posljednjih godina u svijetu prepoznat kao ozbiljan problem na radnom mjestu, Huffington smatra da je pandemija napokon potaknula ljude da podignu svijest o njemu i počnu ga rješavati. Na online eventu, podijelila je svoje savjete za rješavanje tog problema.

Prema istraživanju neuroznanosti, potrebno je 60 do 90 sekundi da hormon kortizola, koji je hormon stresa, napusti naše tijelo. U to vrijeme možete, na primjer, izgovarati vježbe zahvalnosti, duboko disati ili razmisliti o svojim problemima.

Što se tiče izbjegavanja burnouta, Huffington nam je savjetovala da uvijek trebamo zatražiti ono što nam je potrebno, čak i ako u toj situaciji mislimo da to nije normalna beneficija.

Također, predložila je vježbu Thrive Global-a “slaganje navika”, kojom tijekom svakodnevice svoje misli usredotočujete na nešto pozitivno.


Pročitajte više: Burnout nije samo posljedica iscrpljenosti, nego i naših emocija


Međutim, primijetila je da je važno poduzeti ove korake ne samo kad ste pod stresom, već i na početku i na kraju dana. Kako bi zaustavili sami sebe da radite do kasnih noćnih sati, isključite mobitel i napunite ga izvan spavaće sobe. Ako ne možete svake večeri, započnite s jednom noći tjedno. Zatim, ujutro kada se probudite, odvojite 60 sekundi kako biste odlučili što želite od dana koji slijedi.

Kao najvažnije, Arianna je izdvojila kako ne bi samo pojedinac trebao upravljati vlastitom dobrobiti. U priču su uključeni i poslodavci koji bi trebali biti empatični i osigurati zdravlje svojim zaposlenicima.


Pročitajte više: Rad od kuće povećava vjerojatnost ‘izgaranja’, kako ga izbjeći?


“Ako su vaši zaposlenici pod stresom, depresivni, nije važno koliko poboljšanja produktivnosti imate za optimizaciju tijeka rada”, rekla je. “Oni neće moći raditi u svom najboljem izdanju.”

FOTO: Canva, Facebook

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

hakerski napadi

Sve je više hakerskih napada i prijevara: 5 jednostavnih metoda za...

Najnovije žrtve hakerskih napada u Hrvatskoj su Zagrebački holding i HZZO, što je još jednom pod povećalo stavilo važnost sigurnosti na...
- Advertisment -