Direktorica u Ljudskim resursima PBZ-a otkriva što žene tjera na promjenu posla

Nedavno je Bloomberg prenio istraživanje svjetske investicijske banke Citi u kojem je navedena banka putem izlaznih intervjua otkrila da žene i muškarci odlaze iz banke zbog različitih razloga. Izlazni razgovori su trebali biti način smanjivanja jaza u plaćama između muškaraca i žena, no dobili su druge informacije.

Povezano:

Tijekom ispitivanja saznali su da zaposlenice imaju tendenciju otići zbog politike u samoj tvrtki ili vodstvu. Dok su zaposlenici imali više osobne razloge: Često navode odnose sa svojim menadžerom.

“Razumijevanje ove nejednakosti prilika je za daljnje istraživanje i ističe područja na koja se možemo usredotočiti”, izjavila je Sara Wechter, globalna voditeljica odjela za ljudske resurse u Citiju.

Izlazni razgovori u PBZ-u

Direktorica u Ljudskim resursima u Privrednoj banci Zagreb, Kornelija Knez, otkrila nam je vidi li se kod njih razlika između muških i ženskih izlaznih razgovora. “U Privrednoj banci Zagreb d.d. i članicama PBZ Grupe koristimo izlazni upitnik kao jedan od načina za dobivanje informacija o razlozima odlaska zaposlenika imajući u vidu eventualnu potrebu poboljšanja određenih procesa. Izlazni upitnik te izlazni intervju važni su alati za konstantno prikupljanje podataka s ciljem utvrđenja onih općih, ali i specifičnih razloga odlaska za svakog zaposlenika.”

Iako imaju izrazito nisku stopu fluktuacije, svaki odlazak podrobno analiziraju te poduzimaju razne mjere kako bi ne samo smanjili broj odlazaka, nego i naučili postoje li i u kojim segmentima prostori za poboljšanje. “Dobivene nalaze koristimo kako bismo uveli promjene, s ciljem razvoja zaposlenika u skladu s njihovim preferencijama i samim time retencije istih. Primjerice, nakon uvida u nešto veću fluktuaciju u pojedinom organizacijskom dijelu, uveli smo strukturirani pripravnički program, dodatno se približili sveučilištima i visokoškolskim ustanovama, pojačali aktivnosti stipendiranja, a  sve kako bismo svoju ponudu uskladili s tržištem rada i time privukli potrebne stručnjake.”

Kakva je situacija u Hrvatskoj?

Kornelija ističe da nema primjetnih razloga u odlascima muškaraca i žena. “Ne postoje veće razlike u razlozima odlaska između naših zaposlenica i zaposlenika, a navedeno leži dijelom u činjenici da konstantno pratimo angažiranost naših zaposlenika kroz razne instrumente, u raznim fazama postupka, kako zapošljavanja tako i samog radnog odnosa te tako rješavamo potencijalne izazove.”

No, primijetili su potrebe zaposlenica i tu su uspjeli napraviti promjene. “Pratili smo potrebe naših zaposlenica te im omogućili da se adekvatno mogu posvetiti i poslovnom i privatnom aspektu života, tako da smo kao poslodavac uveli razne benefite koji takav sklad poslovnog i privatnog podržavaju i usklađuju, a za što smo dobili i priznanje Poslodavac prijatelj obitelji. Ovom prilikom bismo istaknuli neke od benefita kao što su usluga korporativnoga vrtića u sklopu poslovnoga kompleksa u Zagrebu, preventivna skrb o zdravlju zaposlenika, mogućnost fleksibilnog radnog vremena, mogućnost dodatnog obrazovanja u sklopu PBZ poslovne škole, te unaprjeđenje kvalitete života kroz mogućnost uključenja u razne sportske aktivnosti i sekcije.“

Važno je istaknuti zastupljenost ženskih zaposlenika u svim poslovnim područjima, od prodajnog do STEM područja, kao i na rukovodećim pozicijama u Privrednoj banci Zagreb d.d. i članicama PBZ Grupe. “Kako bismo održali taj trend pratimo iskazane želje za edukacijom i svim oblicima usavršavanja te ih potičemo na usvajanje dodatnog znanja a kako bi im omogućili aktivno upravljanje karijerom i spriječili njihove odlaske.

Dodatno, internom rotacijom i mobilnošću pružamo priliku za napredovanje te tako preveniramo odlaske naših zaposlenica.”

Foto: LinkedIn, Rawpixel

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Stop nepotrenim nametima

UGP organizira potpisivanje peticije “Stop nepotrebnim nametima”!

Udruga Glas poduzetnika odlučila je organizirati potpisivanje peticije STOP nepotrebnim nametima kojom se traži ukidanje obvezne članarine u HGK-u, HOK-u i...
- Advertisment -