Jacinda Ardern proglašena najvećim svjetskim liderom!

Novozelandska premijerka Jacinda Ardern, prema časopisu Fortune, je najbolji svjetski lider. Jacinda posljednjih nekoliko godina privlači pozornost svjetskih medija svojim empatičnim vođenjem, a svoje liderske sposobnosti najviše je iskazala tijekom pandemije korona virusa.


Pročitajte više: Utjecajne i hrabre žene koje nam daju nadu u bolju 2021.!


Zašto je Jacinda Ardern postala svjetski uzor?

Ne samo da je uspješno suzbila virus, već ga je potpuno uklonila. Novi Zeland, država od gotovo 5 milijuna ljudi, zabilježila je manje od 2.700 slučajeva i samo 26 smrtnih slučajeva. Uz to, premijerka i njezini ministri su u 2020. godini prihvatili šestomjesečno smanjenje plaće za 20% kako bi pokazali solidarnost s ljudima koji su izgubili posao zbog pandemije.

Upravo njezino upravljanje državom tijekom velike svjetske gospodarske i zdravstvene krize osiguralo joj je i drugi mandat na izborima u listopadu 2020. godine kad je s Laburističkom strankom osvojila 49.1% glasova.


Pročitajte više: Novozelandska premijerka osigurala besplatno cjepivo susjednim državama!


Osim korona krize, Jacinda Ardern se morala nositi s brojnim izazovima. Nakon što je samo sedam tjedana prije općih izbora 2017. preuzela vođenje Laburističke stranke, Ardern je sastavila koalicijsku vladu, rodila dijete dok je bila na dužnosti, bavila se terorističkim napadima u Christchurchu, vodila naciju tijekom smrtonosne erupcije vulkane, a sada i tijekom virusa. Primjerka je čija se vlada posebno usredotočila na stambenu krizu na Novom Zelandu, siromaštvo djece i socijalnu nejednakost od dolaska na vlast 2017.


Pročitajte više: Novozelandska premijerka ponovno oduševila, nastavila s intervjuom tijekom potresa!


Tko su ostali lideri koji su se našli na listi?

Na drugom mjestu Fortuneove liste najutjecajnijih svjetskih lidera našli su se ‘mRNA Pioneers’ (Pioniri mRNA), to su ljudi zaslužni za dva najučinkovitija cjepiva protiv korona virusa, Pfizer/BioNTech i Moderna. Cjepiva su to koja se oslanjaju na mRNA tehnologiju, a svijetu je dosad iskorišteno stotine milijuna doza.

Na listi se, također, nalazi Dolly Parton, karizmatična kantautorica, legenda country glazbe, glumica i filantropkinja koja posljednja četiri desetljeća putem svoje Zaklade Dollywood i drugih dobrotvornih davanja podržava razne inicijative, od pismenosti i obrazovanja do očuvanja divljih životinja.

Parton je također pomogla financirati lokalne bolnice – i upravo je tim davanjem postala vođa u borbi protiv COVID-a. U travnju 2020. donirala je milijun dolara Sveučilišnom medicinskom centru Vanderbilt, koji je usmjeravao njezina sredstva prema razvoju cjepiva Moderna.

Na listi su se našle i MacKenzie Scott i Malala Yousafzai, a izabrani lideri su podjednakom broju žene i muškarci.

Foto: Facebook

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

orka grupa

Povezali se Fisherija, the meat, Wine&Friends i Mesoprerada

Dobro poznata društva Bosnić, Fisherija, Slavonica i LU-MA Ekskluziv povezali su se u ORKA Grupu kako bi zajednički osnažili tržišnu poziciju...
- Advertisment -