Jesensko kampiranje savršena je obiteljska aktivnost – evo što sve trebate pripremiti prije nego se upustite u takvu avanturu

Već dugo razmišljate o kampiranju s obitelji, ali nikako da napokon odete, dobro se pripremite i priuštite si nezaboravan odmor s najdražim ljudima? Možda je jesen koja dolazi pravo vrijeme za to! U Hrvatskoj imamo mnogo odličnih kampova, kao što su Premium Camping Resort Istra koji je tijekom posljednjih nekoliko godina priznat kao jedan od najboljih hrvatskih kampova, kamp Jezera Village koji se smjestio na obali Murtera i mnogi drugi.

Vrlo je važno dobro se pripremiti prije odlaska, ali ako ste početnik, kupnja opreme za kampiranje možda se čini komplicirana. Ipak je to noćenje ispod zvjezdanog neba – postoje stvari koje trebate znati prije nego što se upustite u takvu avanturu. Postavite si nekoliko pitanja: koliki vam je budžet, planirate li s kime dijeliti šator? Tu smo da vam predstavimo odličnu ponudu svega što vam je potrebno za kampiranje.


Pročitajte više: Zašto su mini godišnji odmori bolji od jednog dugog?


Prvo pripremite osnovne stvari

Prvo i osnovno, treba vam šator. U njega biste trebali najviše uložiti, to je najvažnija stvar. Savjet je da ako je plan da u šatoru budu dvije osobe, kupite šator za tri – malo više mjesta dobro će vam doći te ćete na kraju biti zahvalni.

Druga najvažnija stavka opreme je vreća za spavanje. Odaberite napunjenu vreću za spavanje kako biste se zagrijali na hladnijim temperaturama. Po toplom vremenu vreću za spavanje možete otkopčati kako biste je koristili kao deku ili jednostavno spavati na njoj za dodatni sloj jastuka!

Umjesto vreće za spavanje, ako želite udobniji san i osjećaj kao da ležite na krevetu, za vas su pravi pogodak kreveti na napuhavanje. Webshop KAMPER nudi odličan izbor kreveta na napuhavanje, može se reći da ćete imati priliku kupiti krevet kakav god poželite – od kreveta za dvoje s jastucima, do ležaja za jednu osobu bez jastuka. Naravno, uključuje i sve ostalo, ponudu možete potražiti na njihovoj stranici.

kampiranje
kampiranje

Sad kada imate najvažniju opremu za spavanje, možete prijeći na pripremu ostalog.


Pročitajte više: Kako se što bezbolnije vratiti na posao nakon godišnjeg odmora


Pripremite i svoju “kuhinju”

Naravno, morate misliti i na prehranu za vrijeme kampiranja. Ponuda plinskih kuhala je odlična – možete pronaći sve, od pristupačnijih do vrlo kvalitetnih i malo skupljih, ovisi planirate li ići na kampiranje jednom ili stalno. Neka od njih čak imaju funkciju da vam smanje vrijeme koje provedete kuhajući u pola!

kampiranje
kampiranje

Bit će vam potrebna i plinska bočica kako bi vaše kuhalo uvijek imalo plina, možete ju kupiti u više veličina i oblika.

kampiranje

Osim toga, važno je da ponesete i ledilo, kako bi vaša hrana ostala hladna u vašoj rashladnoj torbi, koja ujedno može imati funkciju grijanja i hlađenja hrane!

kampiranje
kampiranje

Ako želite da kampiranje postane dio vašeg života dugoročno, možete kupiti i termoelektrični hladnjak.

kampiranje

Vaša kuhinja sada je spremna. Sada prijeđite na stvari za opuštanje i odmor. Na kampiranju je pravi užitak družiti se u prirodi, no trebat ćete dodatnu opremu i za to.


Pročitajte više: Kako se doista odmoriti tijekom slobodnih dana


Oprema za opuštanje

Sjedenje uz logorsku vatru jedan je od najljepših doživljaja na kampiranju. Poželjet ćete imati stolice koje ćete moći postaviti oko vatre!

kampiranje

A možda će vam još bolje doći ona koja ima i držač za piće!

kampiranje

Za popodnevne sate, odlična je stvar imati i stol na kojem ćete svi zajedno moći jesti ili kartati! Uz njega dobivate i klupicu za sjedenje.

kampiranje

Po vrlo pristupačnoj cijenu, za sate opuštanja možete kupiti i viseću ležaljku koju ćete pričvrstiti za dva drveta. Ležaljka, hlad i knjiga – kao u filmu!

kampiranje

Što se tiče stvari, spremni ste za kampiranje! Još vam je preostalo samo uzeti dobru volju te poći na nezaboravno kampiranje iz snova.

Pripremljeno u suradnji s Webshopom KAMPER.

FOTO: Webshop KAMPER

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

fizkalna terapija

Zdravlje mišićno-koštanog sustava tijela = kvaliteta života

Moje ime je Marina Kovačević. Osnivačica sam zdravstvene djelatnosti za fizikalnu terapiju koja je nastala kao rezultat dugogodišnjeg obrazovanja, iskustva, izvrsnosti...
- Advertisment -