Kako je konoba Dujkin dvor zadržala goste tijekom korona-krize?

Konoba Dujkin dvor samoinicijativno je zatvorila 17.3. iz sigurnosnih razloga za svoje djelatnike i goste, 2 dana prije službene odluke stožera. Iz istog razloga nismo htjeli nastaviti s dostavom. “Dostavu inače imamo preko aplikacija i dobro radi. Međutim, kad objekt ne radi za goste, ona nije dostatna za održavanje poslovanja niti je zgodno imati dežurstvo samo za dostavu.”

Povezano:

Tim više što su djelatnici u kuhinji ovisni o javnom prijevozu i tu opciju nisam ni htjela razmatrati. Kada objekt bude spreman za rad, bit će i dostava. Gledala sam druge restorane, koji prije nisu radili dostavu, kako se prebacuju na taj način poslovanja i tada mi se činilo da se ne borim dovoljno i da bih možda ipak mogla pokušati. Međutim, ostala sam pri svom stavu i nastavila se boriti s administracijom, mjerama, pregovorima za najmove i sl.

Domaće sirnice kao čestitka za Uskrs

Ono što znam i što sam znala cijelo ovo vrijeme, jest da trebamo ostati aktivni online, kroz visibility, kako bi naši gosti znali da smo i dalje tu. Teško je bilo osmisliti na koji način se reklamirati i kakvu poruku poslati u ovim vremenima, a da se ne shvati pogrešno. Ideja je krenula kao čestitka za Uskrs za stalne goste i onda se izrodila ideja za domaće sirnice.

Naime, njih i nije tako lako napraviti, a objekti koji rade tu uskršnju poslasticu po domaćoj recepturi, su zatvoreni i ne rade dostavu. Inače uskršnju sirnicu nemamo u standardnoj ponudi. No s obzirom na to da smo zatvoreni za druga jela, imamo prostora za napraviti određenu količinu i to smo objavili na društvenim mrežama. Uslijedila je jako brza reakcija i kroz dva sata smo popunili proizvodni kapacitet za dva dana, 120 komada.

Važno nam je održati kontakt s gostima

Nisu to količine od kojih se može zaraditi, pogotovo kada je i dostava uključena, ali donosi nam dodatnu vrijednost našeg proizvoda i usluge. Može se odraditi u posebnim uvjetima, prema covid standardu i to potvrđuje činjenica da su nas naši stalni gosti odmah reagirali, znaju da smo prisutni i bez obzira što je nisu probali, probali su sva druga jela i bili su zadovoljni. Toliko da su potvrdili cijelu količinu u roku od dva sata. Gostima, starim i novim, ovo je pak znak da im nastojimo olakšati situaciju kada je većina objekata zatvorena i kada se domaće sirnice ne prodaju. Ovako ćemo se s našim gostima vidjeti i na 2 metra razmaka, nasmijati se i kroz maske i poželjeti jedni drugima sve najbolje za blagdane.

Održavajući kontakt s klijetima, puno nam je lakše psihološki premostiti ovaj izazovni period kada znamo da ima tržište koje čeka na naše usluge i proizvode. Možda ovakav, personalizirani način komunikacije i prodaje proizvoda bude neka vodilja za budućnost i iznjedri nove načine usluge i prodaje u restoranskom poslu, a koji će biti otporni na ovakve, nenadane situacije.

Cilj je postignut!

Bili smo na adresama nekih naših stalnih gostiju i uveselili ih sa sirnicama. Također su bili oduševljeni i gosti koji su i po prvi put nešto naručili. Svi su dobili personiziranu porukicu: Čestitku na ime obitelji koja prima sirnicu uz prigodni dio teksta Runjićevih stihova iz pjesme “Ča je život vengo fantazija”, a u kojem su opjevani naša Dujka i Roko (priča o našem restoranu), uz želje za boljim sutra.

Ljude je to stvarno dirnulo i uveselilo im dan, samo što neki nisu dočekali iznenađenje jer su već s prvim dostavama krenule objave po Facebook i na “Virtualnom pazaru Split” pa su i rezervacije buknule. Uz prodane količine organizirali smo još jednu smjenu i uspjeli skoro pa svima dostaviti željene količine. Dostavljali smo ih kako smo ih pekli (četvrtak, petak i subota, od 12-22 je išla dostava, a zadnja je, uz dogovor s klijenticom, dostavljena na uskršnje jutro do 9). Ljudi su naručivali sirnice kao i poklone pa smo i njihove porukice uklopili u našu čestitku. Bilo je veselo, na potezu od Stobreča, Splita i Kaštela.

Autor: Jelena Tabak, vlasnica konobe Dujkin dvor

Foto: Privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -