Danas se obilježava Dan baterija; evo kako im produžiti trajanje

Svi se možemo poistovjetiti kako smo često pokušali stići negdje sa samo 1% preostale baterije na telefonu. Kako bi eliminirali tu frustraciju, donosimo najbolje savjete HMD Globala, doma Nokia telefona, o tome kako se brinuti o bateriji na svojem pametnom telefonu uoči Dana baterije i time produžiti ukupan vijek kako biste mogli duže zadržati svoj telefon.

Kako produžiti vijek baterije na pametnom telefonu

Stalno punjenje telefona do 100% kada koristite punjač visokog napona može opteretiti bateriju vašeg telefona. Prekidanje punjenja na 80-90% je dobra ideja, a idealno bi bilo držati bateriju vašeg telefona između 30% i 80%. To će produžiti vijek trajanja baterije.

Na Android telefonima možete potpuno isključiti svoju lokaciju/GPS ili blokirati određene aplikacije da prate vašu lokaciju. Pogledajte Postavke > Aplikacije kako biste provjerili koje aplikacije koriste vašu lokaciju i isključite ih.

Ekstremno niske temperature mogu brže isprazniti bateriju vašeg telefona. Održavanje vašeg telefona na sobnoj temperaturi gdje je to moguće, osigurat će da baterija traje koliko god može.


Pročitajte više: Ove tri stranice će stilizirati sve vaše gadgete!


Napunite telefon tijekom dana

želite li da baterija telefona bude zdrava, punite je tijekom dana, a ne preko noći. Kada je telefon ostavljen na punjenju preko noći, baterija će se ponovno početi prazniti. Nakon što razina napunjenosti padne ispod određenog praga koji je postavio proizvođač, ponovno će se početi puniti. U konačnici, to može ubrzati degradaciju baterije, tako da možete na kraju otkriti da vaš telefon završava na 0% puno brže nego kada ste ga kupili. Ako ipak punite telefon noću, pazite da nije prekriven, npr. ispod jastuka, jer to može pregrijati bateriju, što će također s vremenom pogoršati njezine performanse.


Pročitajte više: 7 aplikacija koje najviše troše bateriju vašeg mobitela


Uđite u mood

Značajke poput Smart Battery Mode na Android uređajima pomažu u očuvanju baterije vašeg telefona, pa ćete ga morati rjeđe puniti. Uključivanje telefona u tamni način također može produljiti trajanje baterije tijekom dana, jer je potrebno manje energije da bi zaslon vašeg telefona bio svijetli. Pogledajte Postavke > Zaslon kako biste tome pristupili.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

LinkedIn postaje moćan prodajni kanal

LinkedIn koristi sve više ljudi i ta društvena mreža postaje moćan prodajni kanal. Istaknuo je to Daniel Disney, stručnjak za prodaju...
- Advertisment -