Kako reći svojim kontaktima da tražite novi posao?

Potraga za novim poslom ne bi trebala biti tajna. Vaša osobna mreža prijatelja, članova obitelji i susjeda, kao i svih kolega s kojima ste radili, ogromno je bogatstvo kad je riječ o pronalaženju posla.

Povezano:

Mnogi karijerni savjetnici tvrde da je upravo umrežavanje najbolji način pronalaska posla. Međutim, ono što će vas zaista istaknuti iz mase kandidata je vaš pristup. Jedan jednostavan i nenametljiv način kojim možete dati do znanja željenim osobama da ste otvoreni za suradnju je slanje otvorene molbe. Donosimo predložak sa stranice Career Contessa o tome kako bi molba koju šaljete svojim kontaktima trebala izgledati.

Molba za novi posao

Poštovana/draga (prezime ili ime osobe, ovisno o tome koliko ste bliski),

nadam se da ste/si dobro! (DODAJTE OSOBNI KOMENTAR: npr. “Na Facebooku sam vidjela fotografije s konferencije koju ste/si održali/a prošli mjesec, djelovalo je izuzetno zanimljivo i edukativno!”)

Javljam se jer sam trenutno u potrazi za novim poslom. Kao što znate, već sam (broj) godina zaposlena u (ime firme) na poziciji (ime pozicije), i spremna sam za nove izazove u (ime preferirane industrije).

Sjećam se da ste radili za (ime firme za koju je osoba radila), koja je jedna od tvrtki za koju bih i sama željela raditi. Biste li me mogli spojiti s nekime iz te firme tko bi bio voljan dati mi priliku da se osobno predstavim na informativnom razgovoru? Zaista bih to cijenila.

Također, ako čujete za neke otvorene pozicije za koje smatrate da bi odgovarale mojim sposobnostima, molim Vas da mi ih proslijedite. Ažurirala sam svoj osobni profil i dodala radno iskustvo i preporuke, sve je dostupno na (umetnite link profila). Možete ga slobodno proslijediti nekome za koga mislite da bi bio zainteresiran.

Unaprijed Vam hvala na pomoći! Ako ćete imati bilo kakve povratne informacije, javite. I ako postoji ikakav način da Vam vratim uslugu, ne oklijevajte se pitati!

Lijep pozdrav!

(Vaše ime)

(e-mail, broj telefona, LinkedIn, web stranica)

S malo truda i pravim riječima možete svojim kontaktima reći da tražite posao bez da ih ustrašite ili im stvorite osjećaj prevelike odgovornosti. Imajte na umu, većina ljudi želi pomoći drugima, ali vaš je posao olakšati im da shvate na koji način to mogu napraviti!

Foto: Instagram, Pexels

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

arhibau 2023 otvorenje

Otvoren ArhiBau 2023.! 6 dana promicanja kulture održivog razvoja

U svom već trećem izdanju, ArhiBau nastavlja misiju promicanja kulture građenja i održivog razvoja. Ovogodišnji sajam održava se istovremeno sa sajmovima...
- Advertisment -