Kako napisati odgovor na odbijenicu za posao?

Ne dobivanje željenog posla boli. Međutim, i ovo negativno iskustvo možete iskoristiti kao priliku da ostanete u kontaktu, dobijete povratne informacije, pa čak i da vam se jave za sljedeću otvorenu poziciju. Sve ovisi o tome kako ćete napisati odgovor na odbijenicu.

Povezano:

Na Instagram profilu Career Contesse pronašli smo zanimljivi predložak koji možete iskoristiti u slučaju da ne dobijete posao koji ste željeli. Riječ je o stranici s karijernim savjetima isključivo za žene, koju je u 2013. pokrenula američka poduzetnica Lauren McGoodwin.

McGoodwin smatrala da žene nemaju jednake resurse na raspolaganju

Nakon što je i sama iskusila jaz u resursima za razvoj karijere za žene, McGoodwin je odlučila pokrenuti start-up s karijernim savjetima. S obzirom na to da žene u Americi čine više od 50% radne snage, činilo joj se suludo da za njih ne postoje iste mogućnosti i resursi kao i za muškarce.

Prije toga, bila je zaposlena kao regruter za zapošljavanje, branding poslodavaca i upravljanje programima. Magistrirala je komunikacijski menadžment na Sveučilištu Južna Kalifornija, gdje je obranila tezu o milenijalcima i karijernim resursima.

Ovo je njezin savjet kako napisati odgovor na odbijenicu

Pozdrav (ime poslodavca),

željela bih Vam zahvaliti na pruženoj prilici i tome što ste me razmatrali za poziciju. Bilo mi je zadovoljstvo naučiti više o njoj i čuti više o Vašem iskustvu rada u (ime tvrtke). Impresionirala me kultura tvrtke i (ovdje ubacite nešto specifično što ste naučili na razgovoru za posao). Pratit ću i vaše buduće oglase za posao. Hvala još jednom na Vašem vremenu i ukazanom povjerenju, i želim Vam sreću u daljnjem procesu zapošljavanja.

Srdačno,

(Vaše ime)

Imajte na umu da, iako bi vam odbijenica za posao mogla izgledati kao nešto uistinu grozno, ona može biti i prilika da naučite više o sebi i procesu traženja posla te se unaprijedite za buduće intervjue.

Foto: Career Contessa (Kathy Schuh), Pexels

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Somersby cider

Dočekajte Božić uz Somersby!

Praznici nam ove godine trebaju više nego ikad, malo optimizma, dobrog osjećaja, neka sitnica samo za nas.. Somersby cider u tu...
- Advertisment -