Kako napisati odgovor na odbijenicu za posao?

Ne dobivanje željenog posla boli. Međutim, i ovo negativno iskustvo možete iskoristiti kao priliku da ostanete u kontaktu, dobijete povratne informacije, pa čak i da vam se jave za sljedeću otvorenu poziciju. Sve ovisi o tome kako ćete napisati odgovor na odbijenicu.

Povezano:

Na Instagram profilu Career Contesse pronašli smo zanimljivi predložak koji možete iskoristiti u slučaju da ne dobijete posao koji ste željeli. Riječ je o stranici s karijernim savjetima isključivo za žene, koju je u 2013. pokrenula američka poduzetnica Lauren McGoodwin.

McGoodwin smatrala da žene nemaju jednake resurse na raspolaganju

Nakon što je i sama iskusila jaz u resursima za razvoj karijere za žene, McGoodwin je odlučila pokrenuti start-up s karijernim savjetima. S obzirom na to da žene u Americi čine više od 50% radne snage, činilo joj se suludo da za njih ne postoje iste mogućnosti i resursi kao i za muškarce.

Prije toga, bila je zaposlena kao regruter za zapošljavanje, branding poslodavaca i upravljanje programima. Magistrirala je komunikacijski menadžment na Sveučilištu Južna Kalifornija, gdje je obranila tezu o milenijalcima i karijernim resursima.

Ovo je njezin savjet kako napisati odgovor na odbijenicu

Pozdrav (ime poslodavca),

željela bih Vam zahvaliti na pruženoj prilici i tome što ste me razmatrali za poziciju. Bilo mi je zadovoljstvo naučiti više o njoj i čuti više o Vašem iskustvu rada u (ime tvrtke). Impresionirala me kultura tvrtke i (ovdje ubacite nešto specifično što ste naučili na razgovoru za posao). Pratit ću i vaše buduće oglase za posao. Hvala još jednom na Vašem vremenu i ukazanom povjerenju, i želim Vam sreću u daljnjem procesu zapošljavanja.

Srdačno,

(Vaše ime)

Imajte na umu da, iako bi vam odbijenica za posao mogla izgledati kao nešto uistinu grozno, ona može biti i prilika da naučite više o sebi i procesu traženja posla te se unaprijedite za buduće intervjue.

Foto: Career Contessa (Kathy Schuh), Pexels

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

arhibau 2023 otvorenje

Otvoren ArhiBau 2023.! 6 dana promicanja kulture održivog razvoja

U svom već trećem izdanju, ArhiBau nastavlja misiju promicanja kulture građenja i održivog razvoja. Ovogodišnji sajam održava se istovremeno sa sajmovima...
- Advertisment -