Intuitivna savjetnica: “Kako ja rješavam blokade i vraćam si inspiraciju kad zapnem?”

Kada želite nešto napraviti za posao, a osjećate se blokirano te vam nikako ne dolazi inspiracija. Tada je možda najbolje pustiti i raditi nešto drugo. Kako intuicija može pomoći u takvim situacijama? Naša intuitivna savjetnica Nikolina Balenović Knez se i sama tako osjećala prije nekoliko dana te koliko god se trudila, osjetila je da neće biti uspjeha ako nastavi na isti način. Otkrila nam je kako se riješila vlastite blokade i tako vratila inspiraciju.

Povezano:

Kako vratiti inspiraciju?

Ispričat ću vam kako je dalje tekla moja osobna blokiranost te kako uz pomoć intuicije idem dalje, a možda vam upravo moj primjer može pomoći kad se nađete u sličnoj situaciji. Kako sam bila blokirana i nisam nikako vidjela rješenje, probala sam i tapkati (EFT tehnika) što mi često pomogne kako bi se moje tijelo opustilo. Međutim ovaj puta nije pomoglo. Sve sam više osjećala umor u tijelu.

Osjetila sam da ću biti izmorena ako nastavim istim ritmom, a to mi neće donijeti rezultate. Privremeno sam odustala, dakle ne trajno, samo privremeno. Što je ispalo najbolje moguće rješenje.

Sjela sam na kauč i u tom trenutku bez ikakvog očekivanja moj intuitivni osjećaj je proradio i osjetila sam unutarnji poriv i glas unutar mene koji mi govori „Odi prošeći na zrak“.

Naučila sam kroz godine, da uvijek slušam svoj unutarnji glas koji se javi vrlo suptilno, nježno te sam od sebe. Isto tako ne zamaram se zašto je taj impuls došao – je li došlo da bih se maknula na zrak ili zato što će mi tamo doći rješenje koje trebam ili neka super ideja ili zato što ću vani nekoga sresti. Ne razmišljam zašto, nego jednostavno poslušam unutarnji glas i napravim tako.

Dakle kada vam dođe intuitivni impuls – ne razmišljate što će se postići tom akcijom, nego samo poslušajte svoju intuiciju i učinite.

A znat ćete da je intuicija na djelu, jer će vam se i tijelo ozariti ili ćete osjetiti onaj aha trenutak, olakšanje ili nešto slično.

Iako sam se taj isti dan već dugo šetala s prijateljicom, ipak sam otišla van.

Znala sam da mi moja intuicija nešto želi reći

U šetnji nisam razmišljala ni o čemu posebno, samo sam šetala i odjednom mi je iz čistoga mira došla jedna poslovna ideja – nešto sasvim drugo od onoga što me je mučilo. Za manje od minutu nakon toga, doletjela mi je bubamara na ruku. Kako slatko, odmah sam znala da je to znak i da mi moja intuicija želi reći da tu ideju svakako poslušam.

Nedugo nakon toga sam počela mozgati u glavi i počeli su mi dolaziti razlozi zašto to nije dobra ideje. Međutim sjetila sam se bubamare i odlučila da želim poslušati svoju intuiciju. 

Kao i uvijek kada poslušam svoju intuiciju idem uvijek u dobrom smjeru.

Nakon što dođe sjajna intuitivna ideja, vrlo često se ubrzo nakon toga uključi um koji ima „odlične“ razloge zašto to nije dobra ideja. Nemojte ga slušati.

Odgovor za moju trenutnu blokiranost nisam odmah dobila, ali sam dobila ideju za nešto drugo. Provela sam tu drugu ideju i u tom trenutku sam se fokusirala na nju. I onda je spontano nakon dva dana došao odgovor za prvobitnu situaciju koja me je mučila i iz koje je sve krenulo.

Na isti način možete i vi postupiti u svojem životu. Zato sam i navela svoj primjer, jer uvijek lakše učimo kroz primjer.

Kada sljedeći puta zapnete i osjećate se bez inspiracije probajte sljedeće:

  1. Imajte svjesnost situacije – npr. zapeli ste i ne možete dalje
  2. Zastanite i dišite duboko
  3. Ako prakticirate neku tehniku koja vam pomaže, kao meni EFT, probajte ju upotrijebiti
  4. Dopustite da vam intuicija nešto kaže – možda se trebate odmoriti; probajte na kratko ne siliti rješenje, nego ga radije pustite da dođe
  5. Osjećajte tijelo
  6. Slušajte impuls u tijelu i srcu kada se pitate sljedeće pitanje:  „Što bi mi sada učinilo najveću radost“ (bez obzira na to je li vezano uz posao i hoće li nužno riješiti problem) samo slušajte i osjetite. Možda je to šetnja, možda trebate nazvati nekoga, popiti čašu vode, napraviti pauzu, pojesti nešto ili završiti neki projekt.
  7. Učinite tako i budite bez očekivanja da će vam taj intuitivni impuls donijeti rješenje za baš tu trenutnu situaciju

Kada nemate očekivanja nego jednostavno slušate intuiciju, može vas navesti da krenete u nekom drugom smjeru ili da napravite nešto drugačije. Možda će vas preusmjeriti na nešto u privatnom životu što je sada puno važnije od projekta na kojemu radite. Kada se prepustite i napravite po svojem intuitivnom vodstvu, dakle bez fokusiranja na određene rezultate i odgovore – tada se otvarate za bezgranične mogućnosti i rast duše, a time posljedično i na rješenje koje ste prvobitno tražili.

Autorica: intuitivna savjetnica Nikolina Balenović Knez, sretanzivot

Foto: Unsplash, Privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

aplikacija za računovodstvo

Digitalizacijom računovodstva iz EU sredstava do ureda bez papira i uštedu...

UHY in Croatia okuplja vrhunske stručnjake iz područja revizije, poreznog savjetovanja, EU fondova i računovodstva. Dovoljno je bio jedno inspirativno druženje...
- Advertisment -