Kata Barišić: “Život je iskustvo, a samo o nama ovisi kakvo!”

Pobjednica ovogodišnje dodjele Nagrada najboljim poduzetnicama je i Kata Barišić u kategoriji “Startup poduzetnica”. Prva je proglašena dobitnica i otkako se popela na pozornicu Muzeja suvremene umjetnosti ispunila je prostoriju pozitivnom energijom. Zbog njezinog govora bilo je suza radosnica i smijeha, a njezin startup Pokloni me doveo ju je baš na to mjesto.

Povezano: Top savjeti Kate Barišić, osnivačice prvog hrvatskog webshopa za prodaju iskustvenih i kreativnih poklona

Strast je pokretač

Svoj pozitivan stav prema životu, kreativnosti, istraživanju provukla je i kroz poslovanje.

“Smatram da je život iskustvo i da samo o nama ovisi kakvo. Stoga, kroz sve svoje projekte želim svojim klijentima omogućiti novo iskustvo sebe i svijeta oko sebe te kreirati sretne uspomene.”

Strast je najveća moć i motivacija svakog poduzetnika, ističe Kata. Poduzetništvo nije jednostavno jer je to način života. Uz strast, smatra kako se sve u životu dešava za njezino najveće dobro pa tako i otkaz. Svjesna je kako je i neuspjeh dio uspjeha te da ga se ne treba bojati već iz njega nešto naučiti.

“Prihvaćam nove izazove i trudim se uvijek djelovati unatoč strahu jer znam da je sreća i rast uvijek izvan naše zone komfora. Sad sam se već toliko izdrilala, da mi se čini da mi je izvan zone komfora postala moja zona komfora.”

Ne voli podijele ljudi, ali smatra da postoje oni koji žele i ne žele raditi te oni koji imaju hrabrosti i vjere u svoje snove i oni koji to nemaju. “Jak si ako imaš hrabrosti odvažiti se u bilo čemu što te raduje, što god to bilo.”

Povezano: Najbolje hrvatske poduzetnice su Ksenija Vrbanić, Blaženka Mičević, Ariana Vela i Kata Barišić!

kata barišić

Svatko stvara svoju sreću

Uvijek postoje isprike za neuspjeh ili neostvarene ciljeve, ali Kata ih smatra upravo tim, isprikama.

“Od kukanja i prebacivanja krivnje na babu, državu, loše djetinjstvo ili karmu nema kruha. Treba uzeti lopatu u ruke, pjesmu na usta i stvoriti svoju sreću i sreću za druge.”

Važno je održati svima dana obećanja i sve raditi pošteno i ljudski kako bi mirno spavali. “Sve što dajete to se stostruko vraća. Zato ja dajem samo ono što želim i primiti, a to su radost, veselje i iskrenu zainteresiranost za ljude i zahvalnost za brojne blagoslove kojima sam okružena. Moji klijenti to uvijek prepoznaju i mislim da je to tajna našeg uspjeha, istinska briga za ljude i stvaranje novih vrijednosti za njih.”

Kako bi se ostvario poslovni uspjeh važno je okružiti se kvalitetnim ljudima s istom vizijom jer se samo zajedničkim trudom i radom može napredovati i dići poduzetništvo i društvo na viši nivo.

Istaknula je da u početku stvaranja poslovanje, svaki poduzetnik će biti i direktor i čistačica. “Kako bi se sve to preživjelo morate imati veliku ljubav prema poslu kojem radite. Uz to ludi poduzetnički duh koji zna da su sve to divni procesi učenja, razvijanja koji u konačnici moraju dovesti do uspjeha. Čak i da ne uspijete, što nije opcija, već ste uspjeli jer ste probali i sigurno putem puno naučili.”

Zagreb Time Travel: Inovativna tura koja vas vraća u prošlost!

“Moja je želja da kad se osvrnem na godine iza sebe, da se nasmiješim i vidim ispunjen i radostan život pun uspona i padova, suza i smijeha, pun iskustava i uspomena, mojih i tuđih koje sam pomogla stvoriti.”

Foto: Martina Cvek

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

ukrajinski film Klonkide

Ukrajinska redateljica na Sarajevo Film Festivalu predstavila ratni film iz ženske...

Ukrajinska redateljica i scenaristica Maryna Er Gorbach na Takmičarskom programu Sarajevo Film Festivala predstavila je svoj film pod nazivom Klondike. U tursko-ukrajinskoj koprodukciji, film...
- Advertisment -