Najbolje hrvatske poduzetnice ove godine su Ksenija Vrbanić, Blaženka Mičević, Ariana Vela i Kata Barišić!

Muzej suvremene umjetnosti danas je imao poseban ženski poduzetnički duh. Po peti put su proglašene dobitnice Nagrade najboljim poduzetnicama za 2019. godinu. Nagrade su odnijele Ksenija Vrbanić, Blaženka Mičević, Ariana Vela i Kata Barišić.

Povezano: Obavljene ovogodišnje finalistice projekta Nagrade najboljim poduzetnicama

Dobitnice Nagrade najboljim poduzetnicama

Nagradu “Inspirativna poduzetnica godine” dobila je Ksenija Vrbanić, dizajnerica i vlasnica brenda Xenia Design. Brend je pokrenula daleke 1986. godine s namjerom da postane internacionalan te u tome i uspjela. “Moja priča je malo drugačija, ja nemam nijednog dana radnog staža negdje drugdje. Oduvijek sam znala da ću biti dizajnerica, ali počela sam se nekoliko zaposlenika. Sada nas je 50 zaposlenih, izvozimo u 28 zemalja, na 5 kontinenata”, rekla je Ksenija.

dobitnice nagrade najboljim poduzetnicama

Uz Kseniju Vrbanić, finalistica za ovu nagradu bila je Milena Mičić iz Aquariuma Pula d.o.o.

Povezano: Kako je Xenia Design od malog ateljea postao najjači hrvatski modni brend?

“Perspektivna poduzetnica godine” je Blaženka Mičević iz tvrtke Agrodet d.o.o. koja je u samo tri godine razvila biznis sa 7 zaposlenih. Pruža jedinstvenu uslugu na tržištu u području upravljanja zemljištem. “Teško je ne biti emotivan. Svaka žena je emotivna i svaka poduzetnica će na svoj način ispričati svoju poduzetničku priču. Biti poduzetnik u Hrvatskoj je teško. Biti poduzetnica je još teže, a biti poduzetnica u muškoj struci je pravi izazov. Poduzetnica sam postala jer me frustriralo dok sam bila u državnom sektoru da se ne završavaju projekti važni za Hrvatsku “, ispričala je Blaženka.

dobitnice nagrade najboljim poduzetnicama

U sami vrh odabira ušla je i Jelena Biluš iz tvrtke BrandKarma d.o.o.

“Mikro poduzetnica godine” je Ariana Vela iz Avelant d.o.o. koja je pokrenula prvi hrvatski portal o EU fondovima, napisala prvu knjigu o pripremi i provedbi EU projekata, pokrenula prvo hrvatsko i regionalno učilište o fondovima EU, projektnom managementu i javnoj nabavi, provela projekata u vrijednosti 2 milijarde eura. “Krenula sam iz dnevne sobe i jednim računalom od 2 tisuće kune”, opisala je Ariana svoj početak.

dobitnice nagrade najboljim poduzetnicama

Uz nju, finalistice za nagradu su bile Kristina Ukalović iz tvrtke Kris Derma d.o.o. i Maja Mesić iz tvrtke Boya d.o.o.

Povezano: Maja Mesić dizajnirala je alat za crtanje i za njega dobila najprestižniju svjetsku dizajnersku nagradu

Nagradu “Startup potencijal” dobila je Kata Barišić iz Dare2dream d.o.o. suosnivačica prvog hrvatskog webshopa “Pokloni me” za prodaju iskustvenih poklona. “Kad sam dobila otkaz mislila sam da je to najgori dan u mom životu, ali pokazao se najboljim”, zahvalila se Kata na nagradi.

dobitnice nagrade najboljim poduzetnicama

Tko je podržao Nagrade najboljim poduzetnicama?

Nagrade najboljim poduzetnicama podržale su brojne hrvatske i svjetske kompanije te državne institucije: Seat, A1, Raiffeisen banka, UniCredit Leasing, Financijska agencija, Cvijet kreativa, Royal Gardens, zlatarna Mark Pjetr, Merkur osiguranje, Intimina, Ambasada Kanade, Crowe, Mingo.

Finalistice i dobitnice su dobile prekrasne darove koje su osigurali zlatarna Mark Pjetr i Cvijet kreativa. Poklon vrećice koje su svi uzvanici dobili sadržavali su poklone sponzora: Seat, Fentimans, Financijska agencija, zlatarna Mark Pjetr, Merkur osiguranje, Intimina, Crowe, Take me home, Franck. Uzvanici su uživali u ukusnom Placa cateringu, Franck kavi i čajevima te osvježavajućim pićima branda Fentimans, kojeg uvozi ovlašteni distributer Stock d.o.o.

Foto: Martina Cvek

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

strah od uspjeha

Postoji li strah od uspjeha?

Strah od neuspjeha svima je dobro poznat, ma čime se bavili i u kojem stadiju života bili. Strahujemo da nećemo proći...
- Advertisment -