Kad učinkovitost i fleksibilnost idu ruku pod ruku

Trgovački lanci u grupaciji su kompanija koje u Hrvatskoj posluju u apsolutno svim dijelovima zemlje, kako u gradskim, tako i u ruralnim sredinama, s velikim brojem zaposlenih koji dolaze iz različitih okruženja, specifičnih potreba i uvjeta rada. Ove godine dodatnu rukavicu izazova, nakon višegodišnje rasprave, bacio im je i zakonodavac s definitivnim uvođenjem ograničenja rada nedjeljom. Sa 46 poslovnica, centralom u Zagrebu i više od 3400 zaposlenih Kaufland i u Hrvatskoj zauzima jedno od vodećih mjesta, u skladu sa svojom pozicijom na europskom tržištu. Unatoč velikim potrebama za radnom snagom na hrvatskom tržištu rada u Kauflandu kažu da im radnika ne nedostaje, jer su odavno naučili značaj uvažavanja svakog pojedinca.

“Vodimo se načelom transparentnosti”

“Kao pravedan poslodavac imamo objektivne kriterije odabira za zapošljavanje i razvoj koji osiguravaju jednakost bez obzira na podrijetlo, spol, dob, spolnu orijentaciju, religiju ili tjelesna ograničenja. Vodimo se načelom transparentnosti i zato se naša jedinstvena struktura plaća u cijeloj tvrtki temelji na objektivnim kriterijima kao što su radno iskustvo, stručnost i kompetencije. Kroz naša načela rukovođenja zaposlenicima osiguravamo jasnoću u komunikaciji, dajemo povjerenje, omogućavamo raznolike mogućnosti za razvoj karijere i stvaramo motivirajuću radnu okolinu u kojoj se prepoznaju učinak i angažman zaposlenika,” kaže Slavica Šipura Čehajić, regionalna rukovoditeljica u Prodaji.

Nove generacije koje dolaze na tržište rada, s novim i drugačijim zahtjevima, motiviraju ih da se prilagode. Usklađivanje privatnog i poslovnog života područje je koje su prepoznali kao jedan od prioriteta.

Zaposlenima se u Kauflandu nudi puno i nepuno radno vrijeme. Ako nekome odgovara više raditi četiri ili šest sati dnevno ta opcija postoji. Raspored rada dogovara se najmanje deset dana unaprijed kako bi svi mogli organizirati svoje poslovne i privatne obaveze. Zaposlenima u maloprodaji svakako je najprivlačnija pogodnost petodnevni radni tjedan, odnosno dva slobodna dana tjedno, najmanje jednom mjesečno je to vikend. Još od svibnja 2019. svima koji se vraćaju s roditeljskog dopusta Kaufland nudi i mogućnost rada u trajanju od 50 % odnosno 75 % radnog vremena u prvih mjesec dana po povratku na posao (20 odnosno 30 sati tjedno).

Ovom mjerom svim zaposlenicima koji zaključe roditeljski dopust Kaufland želi dati mogućnost da jednostavnije usklade svoje obveze i obitelj prilikom povratka u poslovni svijet. Isto vrijedi za slobodan radni dan kad zaposleniku/roditelju dijete kreće u prvi razred osnovne škole. Kao posebnu vrijednost ističu elektroničku evidenciju radnog vremena, zahvaljujući kojoj je svaka odrađena minuta plaćena.


Pročitajte više: Kaufland postao član međunarodne MAMFORCE zajednice odgovornih poslodavaca!


Učinkovitost, dinamičnost i pravednost

“Mislim da smo u prvom redu poznati kao stabilan poslodavac koji ulaže u svoje zaposlene. Stalo nam je do zadovoljstva i vjerujem da su mnogi u Kauflandu prepoznali poslodavca koji pruža različite mogućnosti za razvoj karijere. Mi smo organizacija koja ima jasno definirane procese i strukturu u koju se jednostavno uklopiti. Svi koji sebe prepoznaju u našim organizacijskim vrijednostima: učinkovitost, dinamičnost i pravednost vrlo lako se mogu snaći u našoj strukturi. Ovo je organizacija koja cijeni angažman svojih zaposlenika i adekvatno ga nagrađuje,” ističe Šipura Čehajić.

Naša sugovornica u Kauflandu je zaposlena punih 11 godina, prvi ugovor je potpisala 2012. godine odmah nakon što je stekla diplomu na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Krenula je na poziciji voditeljice poslovnice u Zagrebu, gdje se zadržala nekoliko godina, potom se preselila na projekte u Organizaciji, 2017. godine postala je regionalna rukovoditeljica. Vodi poslovanje sedam poslovnica i odgovorna je za gotovo 300 zaposlenih. Spol nije važan, jedino učinak, smatra ova vrsna ekonomistica.

“U našoj organizaciji svi smo jako usmjereni na učinak i na rezultate, nije važno jesi li muškarac ili žena nego koliko si uspješan ili uspješna u obavljanju svoga posla. Mislim da se to ne razlikuje previše od bilo koje druge tvrtke u realnom sektoru. Prednost mog posla je zasigurno u tome što sama mogu kreirati svoj radni dan. Sama biram kad počinjem raditi, koju poslovnicu ću taj dan obići, hoću li raditi prije podne pa otići u Centralu na neki sastanak ili ću se baviti izvještajima u home office-u ili iz neke poslovnice. Druga strana medalje je rad na terenu, puno vremena provodim na putu, a kad ste često na putu to znači da morate imati dobre živce i ostati mirni  kad upadnete u neku prometnu gužvu, ne možete možda svaki dan jesti zdravi kuhani obrok jer vam nije pri ruci i slično,” priča iskusna menadžerica.


Pročitajte više: MAMFORCE zajednica u znatnom porastu


Ništa bez balansa!

Uklanjanje poteškoća u poslovnicama, upute voditeljima poslovnice o važnosti stabilne strukture, usklađivanje brojnih sastanaka s operativnim temama izazovi su s kojima se susreće, kao i ravnoteža privatnog i poslovnog života, kao majci osmogodišnjeg sina. Smirenost i posvećenost iščitava se iz njenih riječi, a nazire i očita dobra organizacija obiteljskog života. Naročito vrednuje činjenicu da sama kroji svoje radno vrijeme, da bira hoće li raditi od kuće, u centrali ili u nekoj od poslovnica. 

“Kod svog radnog mjesta volim dinamiku, nove načine učenja o rukovođenju, svjesnost kako se provode radni zadaci, kako se izvršavaju procesi, volim to što se uvijek može naći prostor za razvoj zaposlenika i zaposlenica, procesa, organizacijske kulture i mene same kao rukovoditeljice. Proces certifikacije koji smo prošli s MAMFORCE timom jako mi je važan jer smo između ostalog dobili i vrlo konkretne informacije o tome koliko su naši zaposleni zadovoljni načinom na koji mi, njihovi rukovoditelji, ali i Kaufland kao poslodavac u širem smislu, vodimo procese, surađujemo i poslujemo. Povratna informacija kod nas je vrlo važna, a važno je da i mi osvijestimo koji je naš prostor za razvoj, što nam je kroz suradnju s MAMFORCE-om definitivno omogućeno,” ističe Slavica Šipura Čehajić.


Pročitajte više: Procter and Gamble Hrvatska se pridružuje MAMFORCE zajednici odgovornih poslodavaca!


Ravnopravne prilike za žene i muškarce

Proces certifikacija za MAMFORCE standard Kaufland je prošao u sklopu projekta Re-kreiraj posao i život za žene i muškarce koji je koordiniralo Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Unaprjeđenje poslovnih procesa naslonilo se na sve trendove koje su u kompaniji već razvijali, u prvom redu pozitivnu timsku kulturu, komunikaciju, organizaciju posla, pružanje povratne informacije i stvaranje temelja za učenje i razvoj.

“Naša načela rukovođenja i tri vrijednosti: učinkovitost, dinamičnost i pravednost temelj su za našu komunikaciju, suradnju i upravljanje ljudima. No, nedavno smo na zajedničkim radionicama koje smo mi rukovoditelji imali s našom Upravom i u suradnji s Ljudskim resursima,  otišli još jedan korak dalje te smo odabrali pet novih vrijednosti koje se odlično nadovezuju na već postojeće i odgovaraju upravo našoj organizaciji Kaufland Hrvatska. Jako sam sretna što su te vrijednosti univerzalne i lako prepoznatljive svim našim zaposlenima. U središte pozornosti kroz ovaj projekt smo stavili ono što je nama bitno, a to su: povjerenje, poštovanje, podrška, povezanost i zabava,” ponosna je regionalna rukovoditeljica u Prodaji Kauflanda.

Zabava kao čimbenik nije zaboravljena, dva puta godišnje Kaufland Hrvatska priređuje za svoje zaposlene ljetnu i zimsku zabavu. Vjerujemo da je naša sugovornica i tu primjerena liderica.

Tekst je pripremljen u suradnji s MAMFORCE.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

žene u trgovini 2024

Ustati ili odustati – saznali smo kako se žene u retailu...

Ovo je još jedna od onih industrija u kojima su žene podzastupljene, no kad se nađete na važnim pozicijama, pred svim...
- Advertisment -