Procter and Gamble Hrvatska se pridružuje MAMFORCE zajednici odgovornih poslodavaca!

Kompanija Procter & Gamble (P&G) uključenjem u projekt “Rekreiraj život i posao za žene i muškarce” postaje dio MAMFORCE zajednice odgovornih poslodavaca. Projektom se kroz niz aktivnosti radi na promjeni ustaljenih očekivanja o ulogama žena i muškaraca u obitelji i na poslu te ujedno osvještavaju problemi s kojima se susreću mladi ljudi pri zaposlenju i podizanju obitelji.


Pročitajte više: Mikropoduzetnica 2018. godine u konkurenciji s British Telecommunications, Citi i Tescom osvojila nagradu za promociju raznolikosti!


Kroz audit koji vodi do MAMFORCE standarda provodi se evaluacija postojećih poslovnih praksi i ispituje iskustvo rada zaposlenih kako bi se utvrdili izvori nesvjesnih pristranosti koji podržavaju stereotipna očekivanja o rodnim ulogama žena i muškaraca. Mjerenje postojećeg stanja omogućuje poboljšanja kako bi se kreirala organizacijska kultura pravičnosti u kojoj svi mogu biti uspješni bez obzira na različitosti i životne okolnosti. Time se postiže bolja produktivnost i inovativnost zbog pozitivnog utjecaja većeg angažmana zaposlenih te raznolikosti ideja zahvaljujući boljem rodnom balansu i općoj raznolikosti.

O razlozima za ulazak u projekt više je rekla Dina Baraković, voditeljica HR odjela u P&G Hrvatska:

“Projektom Rekreiraj život i posao nastavljamo podizati svijest u poslovnoj zajednici i javnosti o izazovima s kojima se zaposleni roditelji i žene susreću u pokušajima usklađenja privatnog i poslovnog života. Uzbuđeni smo što nam se kompanija P&G Hrvatska odlučila pridružiti na ovom utjecajnom projektu”, poručila Dina Baraković, voditeljica HR odjela u P&G Hrvatska.


Pročitajte više: Dijana Kobas Dešković za Mamforce dobila Generali Alumni Achievement Award poslovne škole Bled


Povodom početka suradnje, voditeljica projekta i autorica MAMFORCE standarda Diana Kobas Dešković je izjavila: “Drago nam je da se i P&G Hrvatska svrstava u red kompanija nositeljica promjena koje promjenom radnih uvjeta i klime u svojim organizacijama pozitivno utječu na kvalitetu života svojih zaposlenih, ali i na promjene kulture u široj zajednici.”

Provedbu projekta “Rekreiraj život i posao za žene i muškarce” sufinancira Europska komisija programom REC (Rights, Equality and Citizenship/Prava, Jednakost, Građanstvo). Koordinator projekta je Ministarstvo rad , mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a partneri su Hrvatska zajednica županija i Spona Code.

Vrijednost projekta je 324,518.06 EUR, od čega Europska komisija sudjeluje sa 241,675.13 EUR. Projekt se provodi u periodu od 1. lipnja 2020. do  31. svibnja 2022.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

idealna temperatura klime za hlađenje

Ovo je idealna temperatura klima uređaja ako želite ostati zdravi

Na klima uređaj ljeti gledamo kao na nekog superheroja. Vanjske temperature penju se i do 40 Celzijevih stupnjeva i jedva se...
- Advertisment -