Procter and Gamble Hrvatska se pridružuje MAMFORCE zajednici odgovornih poslodavaca!

Kompanija Procter & Gamble (P&G) uključenjem u projekt “Rekreiraj život i posao za žene i muškarce” postaje dio MAMFORCE zajednice odgovornih poslodavaca. Projektom se kroz niz aktivnosti radi na promjeni ustaljenih očekivanja o ulogama žena i muškaraca u obitelji i na poslu te ujedno osvještavaju problemi s kojima se susreću mladi ljudi pri zaposlenju i podizanju obitelji.


Pročitajte više: Mikropoduzetnica 2018. godine u konkurenciji s British Telecommunications, Citi i Tescom osvojila nagradu za promociju raznolikosti!


Kroz audit koji vodi do MAMFORCE standarda provodi se evaluacija postojećih poslovnih praksi i ispituje iskustvo rada zaposlenih kako bi se utvrdili izvori nesvjesnih pristranosti koji podržavaju stereotipna očekivanja o rodnim ulogama žena i muškaraca. Mjerenje postojećeg stanja omogućuje poboljšanja kako bi se kreirala organizacijska kultura pravičnosti u kojoj svi mogu biti uspješni bez obzira na različitosti i životne okolnosti. Time se postiže bolja produktivnost i inovativnost zbog pozitivnog utjecaja većeg angažmana zaposlenih te raznolikosti ideja zahvaljujući boljem rodnom balansu i općoj raznolikosti.

O razlozima za ulazak u projekt više je rekla Dina Baraković, voditeljica HR odjela u P&G Hrvatska:

“Projektom Rekreiraj život i posao nastavljamo podizati svijest u poslovnoj zajednici i javnosti o izazovima s kojima se zaposleni roditelji i žene susreću u pokušajima usklađenja privatnog i poslovnog života. Uzbuđeni smo što nam se kompanija P&G Hrvatska odlučila pridružiti na ovom utjecajnom projektu”, poručila Dina Baraković, voditeljica HR odjela u P&G Hrvatska.


Pročitajte više: Dijana Kobas Dešković za Mamforce dobila Generali Alumni Achievement Award poslovne škole Bled


Povodom početka suradnje, voditeljica projekta i autorica MAMFORCE standarda Diana Kobas Dešković je izjavila: “Drago nam je da se i P&G Hrvatska svrstava u red kompanija nositeljica promjena koje promjenom radnih uvjeta i klime u svojim organizacijama pozitivno utječu na kvalitetu života svojih zaposlenih, ali i na promjene kulture u široj zajednici.”

Provedbu projekta “Rekreiraj život i posao za žene i muškarce” sufinancira Europska komisija programom REC (Rights, Equality and Citizenship/Prava, Jednakost, Građanstvo). Koordinator projekta je Ministarstvo rad , mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a partneri su Hrvatska zajednica županija i Spona Code.

Vrijednost projekta je 324,518.06 EUR, od čega Europska komisija sudjeluje sa 241,675.13 EUR. Projekt se provodi u periodu od 1. lipnja 2020. do  31. svibnja 2022.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

konferencija za žene u bankarstvu 2023

Kako je digitalizacija otvorila nova vrata ženama doznale smo na Konferenciji...

Iako žene čine većinu zaposlenih u bankarstvu, manjina ih je na visokim pozicijama. Proizvodi i usluge banaka rijetko su im prilagođeni,...
- Advertisment -