Stiže nam 4. Konferencija za žene u financijama, ne propustite ovih 7 odličnih govornica!

Mreža žena u biznisu, Women in Adria četvrti put organizira Konferenciju za žene u financijama. Ove će godine top managerice podijeliti svoje najteže karijerne situacije i ono što su naučile iz njih, a ostale predavačice će osnažiti i nadahnuti sve prisutne za daljnji rast i razvoj. Vidimo se 2. prosinca u Westinu! 

Koje teme donosi konferencija i zašto ju ne smijete propustiti 

Ova će se konferencija održati u četvrtak, 2. prosinca 2021. godine u hotelu The Westin u Zagrebu, te će trajati od 8 sati i 30 minuta do 15 sati toga dana, a prijaviti se možete do 26. studenog 2021. godine.  

Prvo predavanje Konferencija za žene u financijama otvorit će direktorica Riznice Fortenova grupe, Tina Mikša Brusić s temom „Upravljanja korporativnom riznicom Fortenova grupe“. Predstavit će poslovanje Fortenova grupe i kratku povijest s osvrtom na upravljanje Riznicom Fortenova grupe i svih njenih operativnih kompanija. Tina će istaknuti i neke od najzanimljivijih korporativnih projekata u regiji, kao što su integracija Mercator Grupe ili prodaja Poslovnog područja Zamrznute hrane Fortenova grupa iz aspekta odgovornosti Riznice. Također će iznijeti neke osobne savjete, preporuke i pouke za razvoj karijere.  


Pročitajte više: Žene u financijama otkrivaju 5 tajni uspješne karijere!


O “Naprednom pretraživanju dokumenata u financijskim sustavima” govorit će Tina Knežević te pojasniti kako sustavi temeljeni na procesima semantičke pretrage i obrade prirodnog jezika danas omogućavaju pametno i intuitivno pretraživanje veće količine dokumenata raznih formata. Takvi alati, poput popularnog alata IBM Watson Discovery, približili su tradicionalne sustave za pretraživanje tekstualnih podataka ljudskom načinu razmišljanja te uveli mnoge inovativne načine kako izvući najviše iz svojih podataka. 

Silvija Strunjak Ergotić će nam pričati o njenom iskustvu promjene uloge financija u uspješnim multinacionalnim kompanijama i različitim industrijama. Što su bili njeni glavni izazovi i koja su bila vlastita učenja i spoznaje? Koliko je važna znatiželja, hrabrost, ali i svijest o sebi, te kako se pripremiti za promjene i izazove koje nam donosi budućnost – to su sve točke kojih će se dotaknuti u predavanju „Moje iskustvo: jučer, danas, sutra“.  


Pročitajte više: Žene pri zapošljavanju diskriminirane i u sustavu nepristranog algoritma?


Petra Megla govorit će o velikim izazovima poslodavaca u Hrvatskoj koji traže alat kako nagraditi i zadržati svoje ključne zaposlenike na duži period. Osim standardnih i kratkoročnih alata u vidu plaće, bonusa i sl. opcijsko nagrađivanje kao vid sudjelovanja zaposlenika u vlasništvu kompanije, nameće se kao model koji dugoročno povezuje poslovne ciljeve kompanije sa zaposlenicima te osigurava njihov ostanak u kompaniji na duži period. Više o ovoj temi moći ćete saznati u Petrinom predavanju pod nazivom “Opcijski planovi kao način zadržavanja ključnih zaposlenika”.  

Ana Ražov će nam govoriti o temi “Uspješna poslovna žena i(li) samohrana majka, zašto ne oboje?!”. Ana će ispričati onu drugu stranu medalje, odnosno o svakodnevnim izazovima koji su je pratili kao samohranu majku na putu prema poslovnom uspjehu. Ona je pronašla način kako se boriti za svoje snove i ne odustajati bez obzira na sve što ti život servira, bile to predrasude, neimaština ili nepravda.  

Kroz svoje 20-to godišnje iskustvo Nikolina Dizdar Čehulić otkrit će ključne trenutke promjena u organizaciji financija, očekivanjima kao i buduće uloge financija u svjetlu trenutnih i budućih digitalnih promjena, te dati osvrt i na osobni razvoj tijekom svoje karijere u sklopu predavanja “Samo promjena stalna jest…”. 


Pročitajte više: Žene kao financijski direktori donose veću dobit!


Posljednja, ali svakako jednako zanimljiva bit će tema “Održivo financiranje” Mirne Marović u kojoj će govoriti o novom regulatornom okviru koji ima za cilj usmjeriti i privatne financijske tokove ka “zelenom”. Odnosno ostvarivanju ciljeva “zelenog plana”, prvenstveno zbog ostvarivanju klimatske neutralnosti (do 2050) i smanjenju emisija (do 55% u usporedbi sa 1990 godinom – do 2030 (‘fit-for-55’) pri čemu je u Hrvatskoj financijska industrija u zaostatku s implementacijom tih novih regulatornih zahtjeva.  

Zanimljive i korisne teme samo su dio cijele edukativne i networking priče koja vas očekuje na 4. Konferenciji za žene u financijama u četvrtak, 2. prosinca 2021. u Zagrebu. Još se stignete prijaviti, a sve potrebne informacije nalaze se ovdje

Foto: Unsplash

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

yoga mat

Yoga mat s kojim ćete poželjeti vježbati svaki dan

Pročišćen, minimalistički dizajn, off-white boja i vrhunska kvaliteta glavne su karakteristike ove divne prostirke za vježbanje. Kretanje je...
- Advertisment -