Kraljica Elizabeta oduzela počasne titule Harveyju Weinsteinu!

Kraljica Elizabeta II u petak je lišila osuđenog filmskog mogula Harveyja Weinsteina počasnih titula za njegov doprinos filmskoj industriji Ujedinjenog Kraljevstva.

68-godišnji Weinstein dobio je počasnu titulu 2004. godina, ali međuvremenu je osuđen za silovanje i seksualne napade te je osuđen na 23 godine zatvora.


Pročitajte više: Kako je nagodba Harveyja Weinsteina slomila sustav i Time’s Up pokret?


Optužbe desetaka žena u 2017. dovele su do kraja njegove karijere i pomogle potaknuti #MeToo – globalni pokret koji zahtijeva da moćni muškarci odgovaraju za svoja seksualna kršenja.

„Kraljica Elizabeta je naredila da se imenovanje Harveyja Weinsteina počasnim zapovjednikom Civilnog odjela Najizvrsnijeg reda Britanskog carstva, kojim je imenovan 19. siječnja 2004., ukine i poništi te da se njegovo ime izbriše iz Registra spomenutog Naloga”, izvijestio je The Gazette, službeni list Ujedinjenog Kraljevstva.

Odbor za oduzimanje može ukloniti čast, uz odobrenje kraljice.

Nekoć jedan od najmoćnijih ljudi u Hollywoodu doživio je još jedan pad, Weinstein je titulu dobio za filmove “Engleski pacijent”, “Dobar Will Hunting” i “Zaljubljeni Shakespeare”.


Pročitajte više: Poznate žene filmske industrije pokrenule hvalevrijednu inicijativu


Podsjećamo jedan od najpoznatijih seksualnih predatora današnjice i muškarac čija su zlodjela bila poticaj jednom od najvećih globalnih pokreta o podizanju svijesti – ‘me too’ pokret, Harvey Weinstein, osuđen je za svoja nedjela i to na 23 godine zatvora. Weinstein je navodno slao mailove moćnicima poput Jeffa Bezosa i Quentina Tarantina moleći da mu spase karijeru, no nitko mu nije mogao (htio) pomoći uslijed medijske pompe koja se razvila oko zločina koje je počinio.

Foto: Instagram, Flickr

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

APIVITA trgovina

Otvorena nova APIVITA trgovina u Zagrebu u kojoj će se probuditi...

APIVITA, grčki brend prirodne kozmetike, otvorila je novu „flagship“ trgovinu u samom srcu Zagreba, na adresi Gundulićeva 9. Mjesto je to...
- Advertisment -