Ove torbice nose Ecija Ojdanić i Albina Grčić: Upoznajte osnivačice Luviss bags

Hrvatski brend torbica Luviss bags zaludio je društvene mreže, a nosile su ih i brojne osobe iz javnog života poput Ecije Ojdanić, Albine Grčić i Elene Dizdar. Osnivačice ovog mladog i uspješnog brenda su sestre – Zorica i Katarina Jukić. Mlade i ambiciozne, ove studentice Ekonomskog fakulteta u Splitu znaju kako uskladiti studij s vođenjem biznisa i to im zaista ide od ruke.

Brend pokrenut tijekom pandemije

Ove su sestre oduvijek znale da će se baviti modom, a znale su i da žele raditi zajedno. Intenzivno su počele razmišljati o tome još u srednjoj školi.

„Iako smo sestre, veoma smo različite i nemamo isti stil. Jedino oko čega smo imale isto mišljenje bile su torbice i jedna drugoj smo ih uvijek krale“, kažu. Stoga je bilo logično osnovati brend koji će u ponudi imati torbice. Koliko je vremena prošlo od ideje do same provedbe ni same ne znaju. Kako su mlade došle na ideju da uopće pokrenu biznis, on kao da je tu oduvijek.

Brend Luviss bags službeno je nastao tijekom pandemije, što je, iskrene su, bilo zaista izazovno. Iako je svaki početak težak, razvijanje brenda kad svijet „stoji“ otežalo je mnoge aspekte njihovog tek započetog poslovanja.

„Sigurne smo da bismo se s teškoćama susrele i da nije bilo pandemije, ali ipak mislimo da bi nam bilo malo lakše“.


Pročitajte više: Kako pronaći udoban grudnjak? Srećom, lako


Rad sa sestrom kao olakotna okolnost

A kako je raditi sa sestrom? Iako sve ima svoje dobre i loše strane, one smatraju da je zajedničko poslovanje bila najbolja moguća odluka jer ne samo što se dobro poznaju, već si i vjeruju.

„Imati sestru kao poslovnog partnera je u našem primjeru olakotna okolnost. Na početku je bilo puno teže, ali sada, nakon skoro dvije godine zajedničkog vođenja posla, imamo jako dobru komunikaciju, koja je ključ svega. Jedna drugoj smo podrška i ne možemo zamisliti da samostalno nešto radimo jer smo navikle da ‘uskačemo’ i pomažemo jedna drugoj“.

A podrška je bila ključna kad su tražile prve kupce što danas opisuju kao jedan od najtežih zadataka u svojoj poduzetničkoj karijeri. Kad ste početnik, teško je pronaći nekoga za suradnju. Nitko ne zna za vas i ne zna može li vam vjerovati. No, bile su uporne.

„Uz pažljivo istraživanje uspjele smo pronaći ljude koji su bili voljni surađivati s nama i podržati našu ideju“, rekle su nam. Upravo su prvi suradnici i kupci oni koje će najviše pamtiti.

Luviss bags torbice se izrađuju u Italiji, većinom od eko kože, a bojane su prirodnim bojama. Dostava je moguća na području cijele Europske unije.

luviss bags

Pročitajte više: Zbog melanoma u obitelji sam u RH dovela odjeću sa zaštitnim faktorom


Sve se može uz podršku brata i prijatelja

Što se tiče balansa studentskog i poslovnog života, Zorica i Katarina kažu kako im je sve lakše uskladiti kad imaju samo predavanja. Kad krene period kolokvija i ispita, nastaje kaos.

„Ne znamo što bismo prije, radile ili učile“. No, fakultet im je svakako prioritet, a učenje i polaganje ispita nitko ne može odraditi umjesto njih. Stoga se pažljivo unaprijed dogovore što će i kad napraviti kako ne bi „patilo“ ni jedno.

Njihov mlađi brat i prijatelji rado im pomognu da sve stignu. Pomažu im oko fotografiranja torbi, pakiranja narudžbi i drugih poslova koje mogu odraditi umjesto njih.

„Sretne smo što imamo takvu podršku“.

Svoju su ponudu proširile i personaliziranim torbama koje ručno oslikavaju prema željama kupaca, a one su im trenutno najveći hit.

U budućnosti ne namjeravaju ostati samo na torbicama. Žele da Luviss bags bude veći brend koji nudi puno toga, te se nadaju da će se ti planovi ostvariti što prije. Naravno, nakon fakulteta.

Foto: privatna arhiva / Instagram @luvissbags

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

idealna temperatura klime za hlađenje

Ovo je idealna temperatura klima uređaja ako želite ostati zdravi

Na klima uređaj ljeti gledamo kao na nekog superheroja. Vanjske temperature penju se i do 40 Celzijevih stupnjeva i jedva se...
- Advertisment -