Maderoterapija: Učinkoviti tretman uklanjanja celulita!

Vjerujemo kako se svaka žena barem jednom do sada susrela s celulitom. Riječ je o tzv. “narančinoj kori“ koja se najčešće nakuplja na području bedara i bokova. Do celulita dolazi iz raznih razloga i teško ga se riješiti. Različite su metode skidanja celulita, no maderoterapija nas je posebno oduševila!

Povezano:

Kad govorimo o celulitu, gotovo svaka žena razumije o kakvoj borbi je riječ. Do njega najčešće dolazi zbog sjedilačkog načina života i nedovoljnog kretanja, premalog unosa tekućine, ali i genetskih faktora. Naravno, alkohol i nikotin svakako pridonose ovom svakidašnjem problemu. Ipak, postoji metoda koja je zaista učinkovita i zavoljele su je žene raznih dobnih skupina.

“Zadnjih nekoliko godina popularnost maderoterapije značajno raste. Klijentice su izuzetno zadovoljne ovim tretmanom. Više je razloga tome. Najznačajniji je da su rezultati zaista vidljivi, a sam tretman ugodniji je nego anticelulitna masaža”, rekla je Petra Kump, vlasnica salona ljepote.

Riječ je o novom obliku masaže na ovim prostorima, koji se sastoji u obradi tkiva valjcima, tzv. oklagijama. Maderoterapija potječe iz Kolumbije, gdje je to tradicionalan način masaže cijelog tijela. Odlično utječe na oblikovanje tijela te poboljšava protok limfe. Stimulirajući limfu postiže se i detoksifikacija organizma što je jako važno u borbi protiv celulita.

“Osim toga, ova masaža vrlo je interesantna i ovisno o problemu klijentice, koriste se različiti valjci. Također pazimo i na osjetljivost pojedinca i prilagođavamo tome pritisak i izbor valjaka. Neki su blaži, neki su grubi, jedni dreniraju limfu, drugi stimuliraju cirkulaciju itd. Zato možemo reći da je izbor valjaka određen prema tome koja je vrsta problema i tkiva koje imamo pred sobom, te da je to individualizirani tretman potpuno prilagođen potrebama klijenta.”

maderoterapija

Maderoterapija – zašto djeluje?

Masaža “oklagijama” izvodi se na nogama, bedrima, trbuhu i rukama. To znači da možemo parcijalno djelovati na neki dio tijela, npr. noge ili obraditi cijelo tijelo. Masaža valjcima ne smije biti gruba i napraviti modrice. S vremenom se pritisak u masaži pojačava i ona postaje sve ugodnija, a klijenti kažu da je ugodnija od anticelulitne masaže. Na mnoge žene ostavlja dojam zena i trenutak je bijega od svakodnevice, a ujedno vrlo učinkovito umanjuje celulit.

“Doživljaj pojedinih tretmana i masaža može biti jako različit kod svake osobe, zato je najvažnije doći i isprobati tretman, kako biste sami vidjeli kako on djeluje. Vrlo je važno obaviti kuru koja podrazumijeva najmanje 10 tretmana. Svaku klijenticu savjetujemo, prema stanju celulita koje je prisutno, koje još tretmane može koristiti uz maderoterapiju kako bi rezultati bili najbolji.”

Osim kod celulita ova masaža pokazuje i odlične rezultate kod terapije teških i otečenih nogu. Može se kombinirati i s masažom i s ostalim tretmanima protiv celulita, poput vakuuma i limfne drenaže. Da bi ova metoda bila što učinkovitija, važno je između ostalog puno se kretati, hraniti se zdravo te unijeti dovoljnu količinu tekućine. Uz promjenu životnih navika, ova popularna metoda donijet će vrhunske rezultate!

Članak pripremljen u suradnji s Petrom Kump, vlasnicom Petra Kump salona ljepote.

Foto: Privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

carski porod menstruacija

Kako carski porod utječe na menstruaciju?

Carski rez je medicinski zahvat tijekom kojeg se beba porađa operativnim putem. Za mnoge žene ovakav način poroda je šokantan jer...
- Advertisment -