Marija Zovko: Od T-Centra do voditeljice strateških projekata HT-a

Marija Zovko je projekt menadžerica usluge Telekom Bankarstvo, strateškog projekta koji je HT ostvario u suradnji sa Zagrebačkom bankom i nedavno pustio u javnost. Upravo ova potpuno nova suradnja bila nam je i povod za razgovor s Marijom.

Povezano: Probali smo Telekom bankarstvo, aplikaciju koja će vam stvarno olakšati život i smanjiti troškove

Svako radno iskustvo je neprocjenjivo

Današnja zavidna karijera rezultat je mukotrpnog rada u HT-u koji je započeo prije 12 godina te kontinuirane edukacije i usavršavanja vještina koje su danas Mariji Zovko komparativna prednost u radu na različitim projektima. Tijekom studiranja na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer Organizacija i Management te kasnije za vrijeme poslijediplomskog studija, Strategija i korporativno upravljanje, Marija je sudjelovala na različitim projektima koje je fakultet realizirao u suradnji s brojnim korporacijama. Upravo rad na konkretnim projektima pružio joj je mogućnost da svoje teorijsko iskustvo primjeni u praksi te počne „brusiti“ socijalne vještine koje su danas neizmjerno važne u svakodnevnoj komunikaciji.

“Nakon završenog fakulteta, a u sklopu programa “s faksa na posao” došla sam u HT gdje su zapošljavali nekolicinu ljudi u odjelu prodaje. Nakon više krugova natječaja uspješno se zapošljavam u T-Centru gdje sam vrlo brzo učila i napredovala do voditeljice. Moram priznati kako sam svoj poslovni put uvijek zamišljala u korporaciji koja će biti dinamična, izazovna, inovativna i prepuna novih prilika za mladu osobu željnu novih znanja. Telekomunikacije su industrija koja objedinjuje sve navedeno, stoga sam itekako sretna što sam i danas nakon toliko godina dio HT-a.“

Nakon samo nekoliko mjeseci rada u T-Centru Marija prelazi na poziciju menadžerice prodaje gdje provodi dvije godine. U prodaji je bila zadužena za srednje i velike firme te vodila portfolio kompanija do 15 milijuna kuna prihoda, no njezina želja još od studentskih dana  bila je raditi u marketingu.

Nakon dvije godine na poziciji menadžera prodaje ta joj se željela i ostvarila, no smatra da joj je upravo iskustvo u prodaji bilo neprocjenjivo za daljnji razvoj karijere. Brojni stručnjaci i poduzetnici naglašavaju da bi svatko barem u jednom razdoblju svog života trebao raditi u prodaji, a Marija ističe kako se upravo radeći takve poslove izgradila u osobu kakva je danas.

U marketingu je na razvoju konvergentnih usluga radila nekoliko godina, vodeći neke od najatraktivnijih proizvoda poput Magente 1 za velike poslovne korisnike, a onda su je iz odjela Strategije pozvali da dođe raditi na projektu Telekom Bankarstva.

“Poziv me odmah zaintrigirao, budući da se radilo o novoj usluzi koja će se po prvi puta lansirati na hrvatskom tržištu. Projekt Telekom Bankarstva pravi je primjer odlične sinergije dvaju lidera u svojim industrijama, HT-a i Zagrebačke banke, s ciljem da se potrošačima ponudi proizvod/usluga po mjeri suvremenog čovjeka”, kaže Marija Zovko.

Sa strahovima se treba suočiti

Marija je posebno ponosna na ovaj strateški projekt budući da se radilo o partnerstvu s vodećom hrvatskom bankom – Zagrebačkom bankom. Na Telekom Bankarstvu je radila s timom vrhunskih stručnjaka koji su pridonijeli da ovaj zanimljiv projekt ugleda svjetlo dana. “Lansiranjem Telekom Bankarstva napravili smo iskorak na hrvatskom tržištu čime želimo učvrstiti tržišnu poziciju broj 1 ponudom pametnih i relevantnih rješenja korisnicima, uz veću vrijednost za novac. Nakon gotovo dvije godine predanog rada, iznimno sam ponosna i zahvalna cijelom timu na entuzijazmu i vjeri u uspjeh ovog projekta, ustrajnosti, uloženom vremenu i pozitivnoj energiji koja nas je cijelo vrijeme vodila.”

Naravno, kao i na svakom drugom projektu i na ovom je bilo izazova: “Bilo je teških trenutaka pogotovo u razvojnom dijelu, no nikad nisam pomislila na odustajanje, to kod mene jednostavno nije opcija. Volim raditi i kad me nečega strah, smatram da se s tim treba odmah suočiti, inače bih pomislila da sam podbacila. Svi koji me poznaju poslovno i privatno, reći će za mene da sam uporna osoba, ne prihvaćam da se nešto ne može, već uvijek tražim nova rješenja i strastveno se radujem svakom zajedničkom uspjehu tima”, iskreno prepričava Marija.

“Projekt Telekom Bankarstvo je bio definitivno najzahtjevniji projekt na kojem sam radila u HT-u. Ovim smo projektom otvorili jednu zanimljivu priču na telekomunikacijsko – bankarskom tržištu jer smo napravili veliki iskorak i ponudili novu, inovativnu i naprednu uslugu koja je zasigurno jedinstvena na našem tržištu. Veliko zadovoljstvo mi je bilo raditi u timu te bih istaknula odličnu suradnju između svih uključenih poslovnih područja, a posebice s kolegama iz Zagrebačke banke s kojima smo dijelili sve „uspone i padove“ protekle dvije godine rada na projektu. Ovakav timski rad i kolegijalan odnos su temelj svih naših poslovnih uspjeha i kvalitete.”

Za Mariju je preuzimanje ovog projekta bio veliki izazov, s obzirom da se prvi puta susrela u tako bliskoj suradnji s „bankarskom industrijom“. “Kao projektni menadžer moraš biti upućen u sve poslovne procese te njima biti sposoban upravljati. Moram priznati kako je to stvarno bio veliki izazov na ovome projektu s obzirom na novo područje u koje smo zakoračili, ali ujedno i prilika da testiram svoje granice i dokažem još jednom kako ništa nije nemoguće. Svaki novi projekt donosi nova znanja i to me uvijek veseli“, ističe Marija.

Važnost izgradnje dobrih poslovnih odnosa

Tijekom svoje karijere Marija je shvatila koliko je važno razvijati kvalitetne odnose s kolegama. Navodi da je gotovo na svim poslovnim projektima imala dobre timove, ali bilo je i situacija kada nije sve išlo tako jednostavno. „Postoje situacije kada shvatiš koliko su socijalne vještine i kvalitetna komunikacija važni za uspješnog menadžera. Bez razumijevanja okoline u kojoj radiš i dvosmjerne te pravovaljane komunikacije sa svim kolegama i partnerima na projektu nema dugoročnog uspjeha“, naglašava Marija. 

Marija je ovim projektom, ali i brojnim drugima projektima u HT-u, bila u mogućnosti direktno komunicirati s Upravom, što svakome tko radi u korporaciji čini veliko zadovoljstvo kada Uprava nagradi i prepozna naporan rad i trud cijelog tima koji stoji iza realizacije određenog posla.

Planovi za dalje

Marija smatra da je projekt bio izazovan, ali i da su dvije godine zaista kratko vrijeme za razvijanje projekta na kojem sudjeluju dvije velike kompanije. Telekom Bankarstvo čekaju nove inovacije u aplikaciji na kojima cijeli tim već užurbano radi.

“Suprug i ja međusobno smo si velika podrška“

Marija je uz sve dosad navedeno ujedno i majka osmogodišnje djevojčice koja je upravo krenula u 2. razred osnovne škole. Suprug joj je zbog prirode svog posla jedan dio tjedna izvan Zagreba pa joj pomoć „djeda i bake“ u svakodnevnoj organizacija puno znači.

Povezano: 6 razloga zašto su zaposlene mame odlični uzori koje treba svaki poslodavac!

“Vikendom smo uvijek svi zajedno i tome se svi jako veselimo. Suprug i ja smo si međusobna velika podrška, oboje volimo svoje poslove, ali nam je balans u životu iznimno važan i želimo s našom kćeri provesti što više kvalitetnog i zabavnog vremena. Isto tako, njegovi su nam roditelji puno pomogli, jer se moji sastanci prolongiraju na 18-19h sati i da nije bilo njegovih roditelja ne znam kako bi sve ovo funkcioniralo”, priznaje.

Marija u slobodno vrijeme voli otići u Maksimir gdje otrči i do 10 km. Kaže da joj je to najbolji način opuštanja od svakodnevnog užurbanog života.

Foto: Privatna arhiva

Sviđa vam se ovaj tekst? Ostavite komentar na dnu stranice, zapratite nas na Facebooku, Instagramu ili se prijavite na naš tjedni newsletter.

POVEZANI ČLANCI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

5 razloga zašto volimo Beyonce

Kao i vjerojatno svi ostali na planeti, za Beyonce smo saznali prije nekih dvadesetak godina, dok je još bila članica grupe...
- Advertisment -