MBA za žene višestruko koristan

Ukoliko sumnjate da li će vam se trud uložen u MBA isplatiti, ne sumnjajte.

Prema istraživanju Forte Foundation i How to MBA, pohađanje MBA ima ogroman pozitivan učinak na ženske karijere.

To potvrđuje i Ivana Gažić, CEO Zagrebačke burze: “U ovim teškim vremenima za hrvatsku ekonomiju, investicija u edukaciju često je na posljednjem mjestu. Smatram da je to potpuno krivo ukoliko želite stvarati uspješnu karijeru”.

“Meni je upravo MBA koji sam završila 2001. godine na Bledu omogućio da dam potrebni kick-start mojoj karijeri ali i da se kao osoba i manager educiram i napredujem. Uz sam sadržaj edukacije najveća vrijenosti koju ćete ponijeti s vašeg MBA studija je networking, a upravo je to često veliki problem ženama u biznisu. U koncentriranom miksu nastave, radionica i izrade završnog rada, vaše će kolege naučiti cijeniti snage žene, koje ona redovito pokazuje, upravo u teškim situacijama.”

Maju Jelisic, osnivačicu Klassik TV-a je znanje o tada najnovijem svjetskom trendu- internet marketingu stečeno na međunarodnom MBA studiju u Engleskoj i Americi direktno odvelo na poziciju srednjeg managementa u Iskonu, tada najvećem nezavisnom internet provideru u Hrvatskoj.

“Odlazak na MBA u inozemstvo je bio krucijalan u promjeni moje karijere (nakon završenog fakulteta Informacijskih znanosti i Povijesti Umjetnosti, te raznih poslova uključujući rada u turizmu, kao i poslova prevođenja za Haški sud, UNHCR, i dr. u ulozi sudskoga tumača za engleski …)”.

“MBA mi je omogućio upoznavanje sa svim aspektima poslovanja od financija, marketinga, strateškog odlučivanja, međunarodnoga poslovanja i prava, različitosti koje dolaze iz multikulturalnog okruženja, različitih poslovnih iskustava i obrazovanja mojih kolega iz cijeloga svijeta, života i rada u tri zemlje (Francuska, Engleska i SAD-a). Stečeno iskustvo, znanje, te poslovne kao i interpersonalne vještine dobivene kroz MBA su mi dodatno dale kredibilitet, ojačale i naglasile moje samopouzdanje i ubrzanim putem omogućile napredak u karijeri kroz vođenje važnih projekata, timova ljudi i naravno ostvarenja uspješnih rezultata” kaže Maja.

Rasti Nikolić koja trenutno pohađa CEU Business School u Budimpešti kaže da je najveće bogatstvo MBA  upravo rad u grupama koji te tjera da izađeš iz svoje komfort zone, da se izboriš za sebe i preuzmeš ulogu lidera.  “…a bogatstvo djeljenja iskustva sa kolegama je neprocjenjivo….mi smo uvidjeli da koliko god smo rekli jedni drugim šta radimo, čime se bavimo…stalno otkrivamo nešto novo, u smislu iskustva”.

Na donjoj infografici pogledajte sažetak provedenog istraživanja:

Women-and-MBA-Infographic

Foto: Jupiterimages/Getty Images

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

ovrhe 2020.

Krenule su ovrhe! Iz Fine otkrivaju što trebate znati i učiniti!

Nakon šest mjeseci odgode, 19. listopada su krenule provedbe ovrha. Nažalost, brojni će se građani naći u nezavidnim situacijama jer su...