Ima li mjesta modi u poslovnom svijetu?

Poslovna odjeća predstavlja neku vrstu uniforme i time se često percipirala kao odjeća koja ne treba pratiti modne trendove ili bilo koji oblik stilskog izričaja. Međutim, suvremeni način poslovanja značajno je utjecao i na poslovno odijevanje koje se prilagodilo i novim poduzetnicima koji ipak prate trendove, što je najprije zahvatilo SAD, a potom i ostatak zapadnog svijeta.


Pročitajte više: Osobna stilistica Ana Matutinović: Dobar stil vas izdvaja iz mase i pomaže vašoj karijeri!


Kako je prije izgledala, a kako izgleda danas moda u poslovnom svijetu?

U povijesti poslovnog odijevanja, konzervativni stil oblačenja simbolizirao je društveni položaj, moć i nedostupnost, dok se danas od poslovnih ljudi ipak traže drugačije vrijednosti poput fleksibilnosti i otvorenosti umjesto suzdržanosti. Iz istog razloga se i naš modni izričaj, kao važan alat neverbalne komunikacije, mora prilagoditi kontekstu.

Iako danas i dalje postoje kompanije koje nalažu strogi dress code, a posebice na visokim funkcijama u velikim korporacijama, modni izričaj svake individue ipak se može uklopiti u svaki dress code današnjice. Odabirom odjeće šaljemo poruku o sebi, tj. neverbalno komuniciramo s poslovnom, ali i neposlovnom okolinom. Dokazano je da su žene koje imaju dobar stil i pomno biraju odjeću koju nose, bolje prihvaćene u društvu i socijalno, pa i poslovno, poželjnije od onih koje ne posvećuju pažnju tom području.


Pročitajte više: Najveći grijesi u poslovnom odijevanju, što poslovni outfit ne smije sadržavati?


Zahvaljujući brojnim i raznolikim trendovima danas, zaista se možemo poigrati modnim kombinacijama u svakojakim prilikama i time istaknuti svoju osobnost i samopouzdanje.

Žene u biznisu nemaju uvijek vremena ili ideje za kvalitetan shopping, modno istraživanje ili slaganje najboljih kombinacija, a s druge strane trebale bi najviše od svih brinuti o svom izgledu i imidžu.

Nadolazeći Business Fashion Shopping Day koji ćemo održati 15.5. u Zagrebu, omogućit će vam upravo to – personalizirano stiliziranje i efikasan shopping uz minimalni utrošak vremena.


Prijavite se na jedinstveni modno-poslovni event u Hrvatskoj “Business Fashion Shopping Day” koji će se održati 15.5. u Zagrebu.


Autor: Tanja Cerinski Štimac, Style&Wings

Foto: Martina Cvek

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

pita s trešnjama

Pita s trešnjama: neodoljiv desert idealan za ljetne dane

Sezona je trešanja, a ovo omiljeno ljetno voće daje poseban štih i okus svakom desertu. Nećemo vas ostaviti bez ukusnog recepta...
- Advertisment -