Od marketinške stručnjakinje do konobarice – Kijevljanka radi Molotovljeve koktele

Daria Aleksieieva svijetu se predstavila svojom objavom na LinkedInu. U šaljivom tonu i dosjetljivo, objasnila je što radi i s kojim ciljem. Naime, ova Ukrajinka borac je za slobodu. U njenoj ratom zahvaćenoj domovini već tjedan dana traju zračni i kopneni napadi ruskih vojnih snaga.

Preko noći, sve se promijenilo

Ta 31-godišnjakinja iz Kijeva u siječnju je postala dio Popup tima, na poziciji marketinškog stručnjaka. „No, 24. veljače postala sam konobarica na jedan dan,“ piše u objavi. Njoj je pridodala i fotografiju, kojoj je kontekst dala u opisu. „Na ovoj sam fotografiji ja, kako jučer pomažem našoj zemlji s bocama za koktele. Od srijede, Ukrajincima je najdraži Molotovljev. Zato se promjena moje uloge u konobara činila logičnom.“


Pročitajte više: “Moji planovi od 24. veljače su ostati živa” – Ukrajinska odvjetnica na LinkedIn profilu pokazala svoju realnost


Poziv Ukrajincima da rade Molotovljeve koktele

Zamjenica ministra obrane Anna Maliar, pozvala je prošli tjedan Ukrajince da naprave Molotovljeve koktele i pomognu oduprijeti se ruskim snagama u Kijevu, nakon čega su instruktori i volonteri pomagali građanima u obuci izrade koktela i njihovoga bacanja kao i punjenjem što veće količine boca, prenosi jutarnji.hr. Molotovljevi su kokteli improvizirane zapaljive naprave, kućne radinosti.

U nastavku svoje objave, Aleksieieva je objasnila kako su mnogi Ukrajinci postali branitelji ili se na druge načine uključili u borbu. „Mnogi ukrajinski programeri postali su naši branitelji. Voditelji prodaje postali su volonteri, taksisti su postali pružatelji humanitarne pomoći, dok su vlasnici restorana i kuhari krenuli kuhati za našu vojsku i ljude u potrebi. Vlasnici marki odjeće proizvođači su vojnih mreža. Mnogi od nas radili su s vama ili za vaše tvrtke.“


Pročitajte više: “Svi su se navikli na žene-borce na prvoj liniji fronta. To je normalno!” Gotovo petinu ukrajinske vojske čine žene!


Vrati ćemo se kao bolje verzije sebe

Njena objava nastavlja u nadi za bolje sutra, završavajući apelom. „Trenutno, neki od nas imaju važnije stvari za raditi. Kad ovo završi, na neko ćemo vrijeme postati ulični čistači i graditelji.“ Moli za podršku i potporu ljudi koji se brinu o svemu što se trenutno događa na teritoriju njene domovine. „I vratit ćemo se kao bolje verzije samih sebe, neovisno o tome koji smo posao imali,“ zaključuje.

Ukrajinski narod svoja poslovna znanja i sposobnosti iskorištava kako bi se maksimalno pomoglo u ratnom naporu. Ujedinjeni su i svaki je stanovnik voljan pomoći kako može, što ih, prema riječima Kijevljana, kako prenosi BBC, čini jačima no ikad.

Foto: LinkedIn Daria Aleksieieva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -