Na besplatnoj konferenciji “Od ideje do police” predavači će otkriti kako realizirati ideju i uspješno se plasirati na strano tržište

Na ovogodišnjoj Konferenciji “Od ideje do police”, koja će se održati 23.9. u Ziceru na Velesajmu, predavanja na temu realizacije svojih poslovnih ideja održat će mnoge zanimljive predavačice i predavači. Generalni pokrovitelj konferencije je BIPA. Sanpatricija Vrsaljko, BIPA-ina inovacijska menadžerica, održat će predavanje na temu kako ostvariti suradnju s njima – kako da vaši proizvodi dospiju na police njihovih drogerija.

Stručno, edukativno i zabavno!

Bit će govora o stručnim i edukativnim temama kao što su uvod u izlazak na strana tržišta i izvoz te mogućnosti korištenja sredstava iz EU fondova, ali i životne priče uspješnih poduzetnika koji su konverzirali svoje ideje u profitabilni biznis te danas prodaju svoje proizvode u poslovnicama trgovina i drogerija diljem Hrvatske.

“Mogućnosti za proizvođače i poljoprivrednike iz EU fondova”, Ana-Marija Špicnagel Ćurko

Naša uspješna konzultantica otkrit će koje sve mogućnosti nudi Europska unija. Koja su to znanja i informacije potrebni kako biste sami svojem poslovanju otvorili vrata. Njena tvrtka IPS Konzalting usmjerena je na poljoprivredni i prerađivački sektor, a Ana-Marija s posebnom pažnjom govori o  ‘zelenim tehnologijama’. Na konferenciji će otkriti čim se njeno poduzeće bavi te kome se obratiti za pomoć s EU fondovima.

Ana-Marija je diplomirala na zagrebačkom Agronomskom fakultetu, a specijalizirana je za zelene projekte u sektoru poljoprivrede i prehrambene industrije. Usavršavala se na Sveučilištu Lincoln u Americi te u Bruxellesu, gdje se upoznala s projektima Europske unije. Surađivala je s brojnim domaćim i međunarodnim sveučilištima, prehrambenim tvrtkama, poljoprivrednicima te jedinicama lokalne i regionalne samouprave. Kao konzultantica ima iskustvo savjetovanja i usmjeravanja te profesionalnog vođenja projekata.


Pročitajte više: Konzultantica sa svjetskim iskustvom pomaže poljoprivrednicima doći do EU sredstava


BIPINA strategija uključivanja malih proizvođača, Sanpatricija Vrsaljko

Poznata hrvatska drogerija vodi uspješnu politiku nabavke i plasiranja proizvoda. Od svojih početaka brine o poslovanju s najvećom nježnošću, što se reflektiralo i na poslovanje. O tome kako funkcionira plasiranje proizvoda u BIPI, od poduzetnikove ideje do BIPINE police, otkrit će Sanpatricija Vrsaljko, trends and innovation manager uspješne drogerije.

Sanpatricija je član tima BIPA Hrvatska od 2014 godine. Prvotno kao član Nabave na poziciji Category Managera, odgovorna za kategorije dekorativne kozmetike, parfema i face care kategorije. Protekle dvije godine u kompaniji obnaša poziciju Trends&Innovation managera.

“Izvoz – kako uspješno izaći na strana tržišta?” Anita Gulam Blečić

Želite se proširiti na strano tržište, ali ne znate kako? Ili možda imate neku ideju o tome, ali vam se čini preriskantno? Diplomirana ekonomistica i area development managerica pri Badelu, Anita Gulam Blečić, donosi svoje bogato iskustvo i znanje upravo na našu konferenciju. Pitanja koja će se postaviti su, primjerice, kada ste spremni za izvoz? Što vam sve treba da bi to bilo moguće? Kako odabrati prava tržišta? Ova diplomirana ekonomistica ima sve odgovore.

Anita je proizašla sa zagrebačkog Ekonomskog fakulteta, a svojih 25 godina iskustva skupila je u FMCG industriji. Upoznata je sa svakim aspektom poslovanja – od nabave i prodaje do izvoza. Njena je ekspertiza vanjska trgovina, a pozicija menadžerstvo. Kao area-export menadžer hrvatskog lidera u proizvodnji vina i alkoholnih pića, zadužena za prekomorska tržišta, a potom i za tržište EU, stječe rijetka znanja i vještine potrebne za plasman proizvoda u izvoz. Zahvaljujući tome, prošle godine pokreće vlastitu agenciju za posredovanje u prodaji i izvozu. Na konferenciji ćemo imati priliku upoznati ovu uspješnu poduzetnicu.


Pročitajte više: Internacionalizacija poslovanja: Kako izvoziti proizvod iz Hrvatske?


„Upoznajte svoje kupce i potrošače da biste ih više voljeli!“ Tatjana Rajković

Poznavanje svojih klijenata, njihovih želja i potreba, danas je ključno za svako poslovanje. Toga je najviše svjesna naša predavačica, koja se bavi istraživanjem tržišta. Za one koji nisu upoznati s detaljima, Tatjana je osoba koja analizira podatke i stavlja ih u tržišni kontekst. Ona na temelju podataka procjenjuje isplativost plasiranja nekog proizvoda ili angažiranost tržišta. Radi se o neizostavnom koraku prilikom realiziranja neke poslovne ideje. Ako vas je ikada zanimalo zašto neke poruke potiču ljude na kupovinu, a neke ne ili samo želite saznati više o toj fazi projekta, ovo je pravo predavanje za vas.

Tatjana Rajković u 22 godine radnog iskustva upoznaje različita tržišta i poslovanja – izbliza. Nakon višegodišnje karijere u GfK-u, kao direktorica istraživanja, ulazi u svijet poduzetništva i otvaranja KVAKU, Ured za kreativnu analizu d.o.o. Uvijek je u potrazi za novim idejama i rješenjima, a tu je da pomogne otkriti gdje je kvaka.

“Ambalaža je lice proizvoda”, Ana Jurić

Ambalaža je ključ. Ona reflektira vaš brend i direktno utječe na prodaju. Moramo biti svjesni da kod kupaca koji biraju između vas i konkurencije, upravo ambalaža može presuditi. Predavačica Ana Jurić objasnit će na što treba obratiti pozornost pri kretanju u proces izrade ambalaže. Što očekivati od tiskare i dizajnera? Od kuda uopće krenuti?

Ana se grafičkim dizajnom bavi već 11 godina, a specijalizirana je za dizajn ambalaže. Vlasnica je  studija Pun kufer ideja kojim pomaže poduzetnicima u osmišljavanju i dizajniranju branda. Osobno smatra kako su dizajn branda i ambalaža oblik komunikacije od proizvoda do kupca, kojom se proizvođač direktno obraća kupcu. Neka onda ta komunikacija bude kreativna i profesionalna.


Pročitajte više: Grafička dizanerica Ana Jurić savjetuje kako odabrati ambalažu: Ona je lice proizvoda!


“Moj put od ideje do police – Immortella”, Marija Tomas

Immortella je hrvatski brand ručnorađene i 100% prirodne kozmetike. Priču o uzdizanju od nule podijelit će Marija Tomas, koja je po završetku studija krenula u proizvodnju prirodne kozmetike. Prvi proizvod je razvijala čak 6 mjeseci! A nakon što je vlastitim rukama i idejama razvila proizvode, krenula je u realizaciju ostatka projekta. Ispričat će nam svoju priču – kako od dobre ideje napraviti biznis?

Marija Tomas dolazi iz malog grada kraj Makarske, Tučepi, odakle počinje svoj biznis. Nakon studija uzima si vremena za otkrivanje onoga što ju stvarno zanima i uskoro od zainteresirane djevojke postaje poduzetnica. Danas se Immortella prodaje u svim poslovnicama BIPA drogerije, a smatra se prepoznatljivim brandom domaće prirodne kozmetike.

Tržište za ekološki prihvatljive proizvode, Amina Othman Ćiković

Priču o svojem poslovnom putovanju ispričat će nam poduzetnica i vlasnica branda Pero. Pero je hrvatska marka prirodnih sredstava za čišćenje. Osnivač Davor je od mladih dana ‘patio’ na otrovne kemikalije i borio se protiv njih korištenjem vlastitih, domaćih sredstava, koji su bili na bazi prirodnih sredstava i sigurni za korištenje – za odrasle, djecu i ljubimce. S vremenom je naučio da u Hrvatskoj postoji cijelo tržište koje je čekalo upravo takve proizvode. Davorova supruga i partnerica u poslovanju, Amina Othman Ćiković, otkrit će kako su pretvorili osobno zadovoljstvo u profitabilni posao.

“Korisničko putovanje (Customer Journey) kao alat za uvod inovacija u Vaše poslovanje”, Prokotip

Troje ambicioznih članova Prokotipa predstavit će strateški alat za donošenje odluka koje stavljaju krajnjeg korisnika u središte poslovanja kao jamstvo tržišnog uspjeha – Customer Journey. Radi se o upoznavanju očekivanja, potreba i želja svojih klijenata, kako biste im mogli ponuditi najbolji proizvod ili uslugu. Nakon ovog predavanja, bit će jasnije da konkurentnost na tržištu uvelike ovisi o spremnosti na osluškivanje klijentovih potreba. Antun, Carmen i Nikolina, podijelit će svoju stručnost sa svima okupljenima, ne propustite!


Prokotip je prva tvrtka u Hrvatskoj koja se bavi „Service Design-om“ – sistematiziranom metodologijom kojoj pomažu svojim klijentima (privatnim i javnim) optimizirati iskustvo korisnika kroz inovacije i s ciljem stvaranja dodatne vrijednosti. Service design se također pokazao potreban alat kao preduvjet za efikasnu digitalizaciju usluge i procese. Trio fantastiko su izvršna direktorica Nikolina Topić, suosnivačica Carmen Calvo del Valle i istraživač za dizajn Antun Paradžik.

Želite sudjelovati? Prijavite se!

Foto: Privatna arhiva predavačica

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -