Dok dvojica najbogatijih muškaraca svijeta ne pričaju, već se bockaju putem Twittera, najbogatije žene se udružuju u nastojanju da poboljšaju svijet

Tijekom posljednjih 15 godina, dva najpoznatija svjetska izvršna direktora, koji su ujedno i najbogatiji ljudi svijeta, Elon Musk i Jeff Bezos, uključeni su u sve jače rivalstvo. Titulu najbogatijeg čovjega dugi niz godina nosio je Jeff Bezos, osnivač i donedavni izvršni direktor Amazona, no u siječnju 2021. godine porastom Tesla dionica, južnoafrički poduzetnik Elon Musk po prvi put zauzeo je njegovo mjesto.  

,,Bockanje“ na Twitteru kao glavno sredstvo komunikacije 

Jeff Bezos jučer je na Twitter profilu objavio naslovnicu novina iz 1999. godine koja je predvidjela njegov pad. Naravno, Bezos na svojem poslovnom putu nije doživio mnogo padova, ali ipak trenutačno nije bogat kao Musk. Bezos je uz fotografiju napisao: 

,,Slušajte i budite otvoreni, ali nemojte nikome dozvoliti da vam kaže tko ste. Ovo je bila samo jedna od priča koja govori o načinima na koje možemo propasti. Danas je Amazon jedna od najuspješnijih svjetskih tvrtki koja je revolucionirala dvije potpuno različite industrije.“ 

Iako ne razgovaraju, Musk nije mogao odoliti sitničavosti te je odgovorio na Bezosov tweet jednostavnim emojijem srebrne medalje s brojem dva. Još jednaput je putem Twittera Musk jednostavno istaknuo kako let u suborbitalni prostor, što je Bezos napravio, nije niti približno značajan kao dostizanje orbite, u čemu je uspio SpaceX, Muskova tvrtka koja se bavi proizvodnjom svemirskih letjelica i pružanjem usluga svemirskog transporta. U to vrijeme, Musk je na Twitteru napisao: ,,Can’t get it up (to orbit) lol“ kao odgovor na naslov New York Timesa koji je napisao da je Bezos otkrio svoju viziju Blue Origina, za putovanja u svemir i na mjesec. 


Pročitajte više: Elon Musk skinuo Bezosa s trona najbogatijih na svijetu dok mu je bivša žena još uvijek prva na listi


Mijenjaju sve što znamo o životu i budućnosti 

Bezos i Musk na čelu su industrija koje mijenjaju apsolutno sve što znamo o životu, ali i budućnosti, a u isto su vrijeme zarobljenici vlastite svemirske utrke i ne pronalaze zajednički jezik. Iako je Musk u toj utrci daleko ispred Bezosa i dalje je jedna velika avantura koju u koraku prate ogromne svote novaca. Njih dvojica zajedno drže veliki dio svjetskog bogatsva: Muskova neto vrijednost u petak je iznosila 222 milijarde američkih dolara, dok je Bezos daleko iza s 191 milijardom.  

Ne mogu pronaći zajednički jezik, ali su ključni za promjene 

Osim rasprava i udaraca na Twitteru, ovi muškarci međusobno ne razgovaraju niti imaju ikakvu zajedničku poveznicu, a ne čini se da surađuju iza kulisa. Iako se međusobno natječu za vladine ugovore i dominaciju u svemirskoj industriji, izrazili su barem djelomičan oblik zabrinutosti u vezi klimatskih promjena s kojima se suočava budućnost čovječanstva te su najveća nada u pogledu onoga što slijedi. A ipak ne mogu pronaći način da razgovaraju jedan s drugim? Izgleda da se od napada i rasprava na Twitteru ne mogu suzdržati i da je osobna pobjeda ipak jača od globalne.  


Pročitajte više: Ove osobine navodno su pomogle Elonu Musku da postane Elon Musk – koliko se žene mogu pronaći u njima?


Melinda Gates i MacKenzie Scott udružile snage u promociji rodne jednakosti 

U međuvremenu, milijarderka filantropkinja MacKenzie Scott koja je svoje bogatstvo također stekla iz Amazona i razvela se od Bezosa 2019. godine, poklanja svoje milijarde. Nedavno je udružila snage s još jednom milijarderkom, Melindom Gates, kako bi donirala organizacijama koje promiču rodnu jednakost. Donirale su 10 milijuna dolara u četiri organizacije koje rade na poboljšanju utjecaja žena u Sjedinjenim Američkim Državama. ,,Sljedeći korak je osigurati da te ideje koje mijenjaju igru dobiju podršku koja im je potrebna kako bi se ostvarili i poboljšali ljudski životi”, izjavila je Gates.  

Ove žene pokazuju se kao najuspješniji filantropi svijeta, bez ega i bez tweetova

Foto: Wikipedia/Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

yoga mat

Yoga mat s kojim ćete poželjeti vježbati svaki dan

Pročišćen, minimalistički dizajn, off-white boja i vrhunska kvaliteta glavne su karakteristike ove divne prostirke za vježbanje. Kretanje je...
- Advertisment -