Elon Musk skinuo Bezosa s trona najbogatijih na svijetu dok mu je bivša žena još uvijek prva na listi!

Nakon što je skočila cijena Teslinih dionica, Elon Musk skinuo je Jeffa Bezosa s trona najbogatijih na svijetu, piše CNN! Osnivač Amazona tri je godine bio na vrhu ljestvice najbogatijih na svijetu sve do četvrtka, odnosno do porasta cijena dionica Tesle od 6%. Time se podigla i vrijednost Elona Muska za 10 milijardi dolara te sada iznosi 191 milijardu.


Pročitajte više: Jeff Bezos više nije najbogatiji čovjek na svijetu!


Elon Musk

Elon Reeve Musk, južnoafrički je investitor, inženjer, i izumitelj. Uz to je osnivač, glavni izvršni direktor i glavni tehnološki suradnik SpaceX-a. Također je suosnivač, investitor, izvršni direktor i arhitekt proizvoda Tesla Inc., supredsjedatelj OpenAI, osnivač i glavni izvršni direktor Neuralink-a te osnivač The Boring Company. Trenutno je preuzeo prvo mjesto na ljestvici najbogatijih!

Jednom je prilikom na Twitteru objavio:

“Oko polovice mog novca namijenjeno je za rješavanje problema na Zemlji, a polovica za podizanje samoodrživog grada na Marsu kako bi se omogućio nastavak života u slučaju da Zemlju pogodi meteor kao u doba dinosaura ili da izbije treći svjetski rat pa sami sebe uništimo.”

Rast dionica i najbogatiji ljudi na svijetu

Umjereni rast dionica za manje od 2% podigao je dionice Bezosovog Amazona za oko 3 milijarde dolara, što je njegovu neto vrijednost podiglo na 187 milijardi dolara. Bill Gates trenutno je na trećem mjestu sa 132 milijarde dolara vrijednosti.

Još jedan rast dionica Tesle u srijedu je povećao Muskovu neto vrijednost za 4,1 do 165,4 milijarde dolara, prema Forbesovim izračunima.

Tesline dionice dobro su započele 2021. godinu, povećavajući se za više od 90 dolara po dionici, ili 13% od početka ove godine. To je Muskovu Teslinu imovinu i opcije ove godine podiglo za oko 21 milijardu dolara. U međuvremenu, Amazonove dionice lagano su pale u četvrtak što je Bezosa postavilo na drugo mjesto.

MacKenzie Scott, Bezosova bivša žena kao najbogatija žena na svijetu

Bezos privatno ne posjeduje nijednu dionicu Amazona, već samo 53,2 milijuna dionica koje ima kao osnivač tvrtke. Imao bi i više da njegovoj bivšoj supruzi MacKenzie Scott nije pripalo 19,7 milijuna dionica prilikom razvoda, što je nju učinilo najbogatijom ženom na svijetu kad su dionice Amazona porasle.

Amerikance koji su uslijed pandemije ostali bez nade, u posljednja četiri mjeseca zasigurno je obradovala MacKenzie Scott, bivša supruga Jeffa Bezosa i suosnivačica Amazona koja je donirala više od četiri milijarde dolara bankama hrane i fondovima za pomoć u hitnim slučajevima, piše Marker. MacKenzie je trenutno najbogatija žena na svijetu vrijedna 68 milijardi dolara, piše CNN. Ova nevjerojatna žena prošle se godine kao filantropkinja zavjetovala da će veći dio svog bogatstva donirati kako bi vratila “dug” društvu.


Pročitajte više: MacKenzie Scott, suosnivačica Amazona, donirala više od četiri milijarde dolara uslijed pandemije!


Za donaciju organizacijama naznačila je da je neograničena, čime primateljima omogućuje da novac koriste kako god im odgovara.

“U SKLADU SA SVIME ŠTO MI JE ŽIVOT DAROVAO, IMAM OGROMNU KOLIČINU NOVCA ZA PODIJELITI. MOJ PRISTUP FILANTROPIJI I DALJE ĆE BITI PROMIŠLJEN. TREBAT ĆE I VREMENA I TRUDA I BRIGE, ALI NEĆU ČEKATI. I NEĆU STATI DOK SE SEF NE ISPRAZNI.”


Pročitajte više: Sve je veći broj žena koje posjeduju milijarde!


Čini se kako MacKenzie Scott neće dugo ostati najbogatija žena upravo zbog svog altruističkog karaktera.

Foto: Flickr/JD Lasica

.

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -