Kakva ženska podrška! Predsjednica Europske središnje banke napisala zašto je predsjednica Europske komisije među najutjecajnim ljudima na svijetu!

Postoji li išta ljepše u poslovnom svijetu nego kad jedna žena pruži drugoj ženi ruku? Ovih dana nas je impresionirala predsjednica Europske centralne banke Christine Lagarde koja je za časopis Time napisala posebnu posvetu predsjednici Europske komisije Ursuli von der Leyen i u njoj opisala zašto Ursula treba biti na listi za najutjecajnije osobe na svijetu.


Pročitajte više: Von Der Leyen i Merkel: dvije žene koje mogu promijeniti Europu


Predsjednica Europske centralne banke obratila se i putem LinkedIna o tome kakav je uzor Ursula von der Leyen. Njezinu posvetu za časopis Time prenosimo u cijelosti:

“Ursula von der Leyen političarka je koja uživa u izazovima i nevolje ju ne sputavaju. Školovana za liječnicu, već je 14 godina jedna od najviše rangiranih njemačkih političara, uključujući i mjesto prve njemačke ministrice obrane – istinska višeslojna žena Powerfrau. Ona će nesumnjivo služiti Europi kao prva žena predsjednica Europske komisije, u ulozi koju je preuzela u prosincu. Ona teži Europi koja će do 2050. biti ugljično neutralna, sposobna za digitalno doba i otporna na digitalne izazove.

Kao majka sedmero djece i voditeljica organizacije s oko 32 000 zaposlenika, Ursula je uspješan multitasker. Njezina joj je sposobnost za održavanje mira pomogla da se suoči s najgorim ekonomskim šokom od Drugog svjetskog rata: krizom COVID-19. U svibnju je predložila fond za oporavak od 750 milijardi eura, kojeg su odobrili EU vođe gotovo dva mjeseca kasnije. Vjerna svom elegantnom stilu i mirnom temperamentu, ona je oličenje gracioznosti pod pritiskom čak i kad je gurala ovaj povijesni dogovor.”


Pročitajte više: Njemačka ministrica odbila nositi tradicionalnu saudijsku odjeću prilikom posjeta toj zemlji i izazvala brojne komentare


Osim što je predsjednica Europske komisije i već time spada među najutjecajnije osobe svijeta, Ursula je nerijetko kršila pravila nametnuta ženama i time utjecala na pozitivne promjene u ravnopravnosti spolova.

Foto: Unsplash/ Guillaume Perigois, Flickr

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

instant plaćanje u kunama

U Hrvatskoj omogućena instant plaćanja u kunama, znate li koje su...

Fina je razvila NKSInst platni sustav koji omogućuje prijenos novčanih sredstava s računa platitelja na račun primatelja gotovo odmah, u svega...
- Advertisment -