Neustrašiva djevojka razbila stakleni strop!

“Današnji stakleni stropovi, sutrašnje su stepenice”, stoji na ploči blizu kipa Fearless Girl u javnom parku Bowling Green na Manhattanu. Kip je, naime, okružen slomljenim staklom, a prizor govori više od tisuću riječi simbolizirajući upravo razbijeni stakleni strop!

Mnoge se žene susreću sa staklenim stropom u svojem životu, a mnoge isto tako stropove razbijaju. Žene su hrabre, odvažne, pametne i snalažljive i ne postoji strop kojeg one ne mogu razbiti.


Pročitajte više: Stakleni strop nije razlog odlaska žena u poduzetništvo!


State Street Global Advisors postavili su ovo instalaciju kako bi proslavili četvrtu godišnjicu kipa Neustrašive djevojke, ali i Međunarodni dan žena.

“Unatoč velikom napretku, prošle smo godine vidjeli kako je pandemija nesrazmjerno utjecala na žene koje su morale napustiti posao da bi se brinule o svojim obiteljima, kao i na negativan utjecaj na rasno i etnički raznolike zajednice”, rekao je predsjednik savjetnika State Streeta i Glavni izvršni direktor Cyrus Taraporevala u službenoj izjavi, prenosi Timeout.

Kip djevojke koja je razbila stakleni strop

“U znak proslave Međunarodnog dana žena, postavili smo slomljeni stakleni strop koji okružuje Neustrašivu djevojku kao simbol novog tla za koje se žene stalno bore.”


Pročitajte više: Stakleni strop je mrtav


Izvorno postavljeno u javnom parku Bowling Green na donjem Manhattanu 2017. godine, Fearless Girl djelo je umjetnice Kristen Visbal prema narudžbi State Street Global Advisors-a. Brončana skulptura preseljena je sa svog prvog mjesta 2010. godine, nakon prigovora da je turistima odvlačila pažnju od kipa Jurećeg bika koji se tamo također nalazi.

Obrisi tragova koraka Neustrašive djevojke još uvijek su u središtu gradskog parka, a ljude potiču da “suosjećaju” dok su na tom području. Sam kip već nekoliko godina stoji visok i snažan ispred njujorške burze.

Žene trebamo slaviti svaki dan!

Bez obzira gdje se Neustrašiva djevojka nalazi, jedno je sigurno: žene napreduju diljem zemlje i trebali bismo ih slaviti i na Međunarodni dan žena i danas i zauvijek.

Foto: Instagram/ Amber James

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -