Pristup pomlađivanju koji koristi i Jennifer Lopez!

Svi želimo izgledati svježe i mladoliko, ali se možda pribojavamo estetskih tretmana i nekako se nadamo kako će “kreme ipak pomoći” i kako za ozbiljnije tretmane “imamo vremena”. No možda nismo svjesni da starenje kože počinje već nakon 25-te godine, a nakon 30-te kreće starenje i dubljih tkiva, masnih jastučića lica, ligamenata te koštane mase lica. U tom slučaju, kreme nikako ne mogu pomoći, ali No Trace Face princip pomlađivanja oduševit će i najskeptičnije!

Jedan od glavnih razloga iz kojeg se također ne odlučujemo tako lako na tretman pomlađivanja, a stoga ga i odgađamo je strah od rezultata. U neznanju kako će tretman ispasti često stvaramo iluzije o čudnom i neprirodnom izgledu poput brojnih slavnih ličnosti o kojima čitamo u tabloidima ili gledamo na filmovima. No nije rijetkost kako možda nekim poznanicima određeni tretman nije ispao po planu.

Povezano: Inovativna stomatologica Diana Plazonić: ”Imala sam poslovne gubitke, ali ne bih ništa mijenjala”

No Trace Face princip pomlađivanja

Dr. med. dent. Diana Plazonić razumije i objašnjava takve stavove. I sama sa svojih 50 godina želi izgledati svježe, ali prirodno i nikako napadno. Upravo zato je i u svom radu razvila No Trace Face princip pomlađivanja. U prijevodu, riječ je o ”licu, bez tragova estetskih intervencija”. Naglašava kako u njezinoj praksi često dolaze žene sa željom za suptilnom promjenom bez vidljivih korekcija, no s mnoštvom pitanja poput ”Ne želim izgledati čudno kao osoba xy! Hoće li drugi primijetiti? Kako će reagirati moj suprug?”.

Diana odgovara: ”Dobar rad ne odaje dojam da se nešto radilo!” te naglašava kako će novi izgled dati svježinu kao nakon dugog odmora ili vraćanja nekoliko godina unatrag. Najpopularnija sredstva pomlađivanja su različiti dermalni filteri na bazi hijaluronske kiseline ili biostimulativni fileri na bazi kalcij hidroksiapatita. Tu su i biomodulatori kojima moduliramo pretjeranu aktivnost pojedinih mišića na licu.

No Trace Face

Povezano: Osigurajte pozitivan prvi dojam uz neinvazivne i učinkovite metode dentalne i estetske medicine

Estetski liječnici poput umjetnika

Svaki estetski liječnik, izuzev odličnog poznavanja anatomije lica i fiziologije starenja, treba imati i umjetničku crtu te sposobnost prepoznavanja lica. Koje crte treba naglasiti, a kojima je potrebno vratiti ”stari sjaj”? Važno je prepoznati i znati koji mišići su preaktivni, a koji su slabi te gdje je došlo do gubitka tkiva. Također, umoran, tužan, ljut ili zabrinut izgled svakako je važan u procjeni i odluci koji je tretman best buy baš za određenu osobu. Odabir tretmana koji može najviše doprinijeti harmoniji čitavog lica najvažnija je stavka čitavog procesa.

Upravo se po tome liječnici međusobno razlikuju. Na koji način vide nečije lice i kakav pristup tretmanu imaju, kao što različiti umjetnici koriste razne stilove bez obzira na ista sredstva, boje, platna i kistove. Upravo zato u potrazi za svojim estetičarem, važno je ostvariti dobru komunikaciju u početku te upoznati njega i njegov rad, a na kraju i složiti se s njim.

Članak napisan u suradnji s Dianom Plazonić, Ordinacija dentalne medicine Diana Plazonić.

Foto: Unsplash

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

školski ruksaci

Ovi školski ruksaci i pernice će oduševiti vaše školarce!

Uskoro kreće nova školska godina. Slijedi nabavka novih školskih potrepština, a među najbitnijima su školski ruksaci i pernice. Činjenica je da...
- Advertisment -