Raiffeisen banka kreće s odgodom otplate kredita za građane i poslovne klijente!

Raiffeisen banka započela je s provedbom mjere odgode otplate kredita za građane i poslovne klijente koji su se usred pandemije koronavirusa pronašli u nepovoljnoj financijskoj situaciji te nisu u mogućnosti podmiriti svoje preuzete financijske obveze.

Povezano:

Odgoda otplate kredita

Građanima koji imaju kredit u RBA omogućeno je da od ponedjeljka 6. travnja 2020. godine putem službene web stranice banke ponesu zahtjev za odgodom otplate kredita tj. mjesečnih rata i kamata. Dakle, za sve neosigurane, kao i nekretninom osigurane kredite građani će moći zatražiti odgodu plaćanja od minimalno 3 do maksimalno 6 mjeseci, po vlastitom odabiru, bez produženja ili uz produženje roka otplate ovisno o vrsti kredita.  Zahtjev za odgodom plaćanja moći će se podnijeti do 30. travnja 2020. godine. Osim mogućnosti odgode plaćanja, RBA u idućih šest mjeseci neće smanjivati prekoračenja po tekućim računima i limite na karticama građana.

Također, RBA poslovni klijenti čije je poslovanje ugroženo uslijed navedene pandemije imaju mogućnost traženja odgode kredita, reprogram  kredita te  dobivanja kredita za likvidnost.

Već u ovome trenutku tvrtke i obrtnici mogu putem zahtjeva na službenoj web stranici Raiffeisen banke zatražiti mjeru odgode kredita od šest mjeseci.

Zahtjev za odgodu otplate kredita moći će se podnijeti do 31. svibnja 2020. godine. Osim prema RBA, zahtjev trebaju uputiti i prema FINI na njezinom službenom portalu – Fina portal MJERE.

Sve detalje oko uvjeta, provedbe i dostave zahtjeva naši klijenti mogu pronaći na web stranici Raiffeisen banke www.rba.hr te ih pozivamo da istu redovito prate.

Foto: Unsplash

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -