Ukrajinska aviokompanija napravila revoluciju, njihove stjuardese će nositi tenisice umjesto štikli i hlače umjesto suknji!

Ukrajinska aviokompanija SkyUp Airlines napravila je revolucionaran potez za stjuardese. Naime, standardno odijelo za stjuardese koje se obično sastoji od suknje, sakoa, štikli i marame oko vrata, zamijenit će puno udobnijom uniformom koja će se sastojati od hlača, sakoa, tenisica i marame preko ramena.


Pročitajte više: Barbie postala pilotkinja!


Novo odijelo za stjuardese!

SkyUp je i putem društvenih mreža obznanio da su promijenili uniforme, naglasivši kako je vrijeme za promjene.

“Zanimanje stjuardese se pojavila prije gotovo stotinu godina. U tom razdoblju se mnogo toga promijenilo, a što je najvažnije, promijenile su se žene. Potrebna je nova vizija ovog zanimanja, potrebne su revolucionarne promjene. I sada pokrećemo te promjene”, stoji u službenoj objavi na Facebooku i Instagramu.

Vijest je ovo koja se proširila društvenim mrežama i koja je dočekana s velikom podrškom brojnih pratitelja. Možda još veću snagu ima ova promjena upravo kad je norveška ženska rukometna reprezentacija dobila kaznu jer su se odlučile suprotstaviti seksističkim uniformama.


Pročitajte više: Na putničkom letu jedne američke zrakoplovne kompanije svu posadu čine žene


Kako je došlo do promjene?

Agencija za modno savjetovanje Frame Fashion Consultancy provela je istraživanje za SkyUp Airlines, proučila je njihovu povijest te intervjuirala stjuardese. Kao rezultat toga, razvijen je novi koncept – SkyUp Champions.

“On odražava duh modernosti i temelji se na ideji pokreta. Novi dizajn je stvoren za aktivne, hrabre, vedre; one koji ne vole nepotrebno čekanje, ali cijene stil; reagiraju brzo, djeluju razborito, prihvaćaju izazove i nalaze izlaz iz bilo koje situacije. Ovo je odjeća za one otvorene novim stvarima, one koji vole putovanje i život”, stoji u objavi.

Prošlog tjedna su predstavili svoje ideje najvažnijoj publici – stjuardesama SkyUP, a one su objeručke prihvatile nove uniforme.

Odijelo za stjuardese sastoji se udobnih hlača i sakoa te je nadopunjeno balonerom izrađenim od talijanske kože. Udobne ergonomske NikeAir tenisice su zamijenile su cipele, a svilena marama prikopačana je na ramenima stjuardesa te tako upotpunjuje njihov izgled.

Foto: SkyUp Airlines Facebook

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -