Olimpijske sportašice će u Tokio ipak moći povesti svoje bebe!

Samo tri tjedna dijele nas od Olimpijskih igara, a organizatori iz Tokija nedavno su objavili novost koja je donjela olakšanje za sve olimpijske sportašice s djecom.

Olimpijske sportašice koje doje, uključujući američku trkačicu maratona Aliphine Tuliamuk, uložile su javne molbe organizatorima Olimpijskih igara u Tokiju da im dozvole da dovedu svoje bebe u Japan.


Pročitajte još: Olimpijske igre u Tokiju ponovno u centru pažnje zbog seksističkih izjava!


Organizatori su se odazvali na njihove zahtjeve i izgleda da će majke ipak imati mogućnost povesti sa sobom svoje bebe. Ova odluka došla je nakon što su atletičarke koje su nedavno rodile povele javnu raspravu o tome koliko im je teško ostaviti bebe kod kuće dok one sudjeluju u Igrama.

Yahoo je ranije ovog tjedna prenio citat glasnogovornika Međunarodnog olimpijskog odbora, u kojem on tvrdi kako je “vrlo malo vjerojatno” da će moći prisustvovati “neakreditirani ljudi iz inozemstva”, što se trebalo odnositi i na djecu sportaša. Zbog ograničenja koja je nametnula pandemija COVID-19, Japan ne dopušta navijačima putovanja iz drugih zemalja na Igre, što znači da obitelji sportaša ne mogu prisustvovati.


Pročitajte još: Japanska plivačica se 2 godine nakon dijagnoze leukemije kvalificirala na Olimpijske igre!


Pa ipak, ove je srijede od organizatora stigla sretna vijest pa će tako sportašima ipak biti omogućeno da dovode svoju djecu.

“Nakon pažljivog razmatranja jedinstvene situacije s kojom se suočavaju sportaši s dojenčadi, sa zadovoljstvom potvrđujemo da će, kad je to potrebno, mala djeca moći pratiti sportaše u Japan”, rekao je tokijski organizacijski odbor.

Pa ipak, organizatori su dodali kako će djeci biti zabranjen boravak u olimpijskom selu. Sportašice koje odluče sa sobom povesti bebe morat će s njima odsjesti u hotelima. Za sada još nije potvrđeno hoće li biti dopušteno ostalim skrbnicima djece da prate svoje supruge atletičarke, ili će se one za čuvanje djece morat snaći na licu mjesta.

Foto: Unsplash/Sam Balye

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

panel javni sektor

Ove žene upravljaju javnim sektorom, a sve vas one čekaju na...

Pripremamo svoju drugu konferenciju za žene u javnom sektoru. Žene čine većinu zaposlenih u javnom sektoru, no na vodećim pozicijama su...
- Advertisment -