Gdje se nalazi plaža po vašoj mjeri? Ova aplikacija zna!

Kad se nađete u nekom obalnom gradu, svakako vas zanima gdje je plaža. To je primijetio i splićanin Dejan Grepo, vlasnik tvrtke webLAB IT. U 15 godina bavljenja turizmom, najčešće pitanje na koje je morao odgovarati jest: “Gdje je plaža?”

Zahvaljujući upornim upitima brojnih gostiju, razvijena je aplikacija Plaja – Beach Finder. Putem ove aplikacije moguće je pronaći vama najbližu plažu diljem Hrvatske, a u bazi ćete ih pronaći preko 1200.

“Gdje je plaža?”

“Napravljeno je opširno istraživanje s turističkim zajednicama i svim vrstama turističkih djelatnika od Dubrovnika do Pule i svi su se složili s istim, a to je da gosti najčešće postavljaju to pitanje, tj. u čak 80% slučajeva. Statistika isto tako pokazuje da se 75% svih turističkih boravaka u Hrvatskoj, kao i u svijetu, ostvari ljeti,” objašnjava Grepo.

Naime, prije razvoja aplikacije uobičajeno su turistima bile ponuđene tiskane mape koje nisu praktične za objašnjavanje i navigaciju. Posebno je to problematično za osobu koja slabo poznaje mjesto u kojem se nalazi.

Mobilna aplikacija Plaja – Beach Finder značajno pojednostavljuje taj proces jer vam prikazuje najbliže plaže s obzirom na vašu trenutnu lokaciju. Uz to prikazuje i vijesti vezane uz plaže, kao i vremensku prognozu. Putem aplikacije dobivate i obavijesti o događanjima na obližnjim plažama.


Pročitajte više: Tražite najljepše plaže za opuštanje na Jadranu? Ovo su prijedlozi naših članica!


Plaža po mjeri svakog korisnika

Korištenje same aplikacije je jednostavno. Plaže možete pretražiti korištenjem mape, kategorije plaže ili tražilice u koju upisujete ime plaže, grada ili radijusa u kojemu željena plaža treba biti. Dostupna je i kategorija plaža prilagođenih osobama s invaliditetom.

“Informacije o plažama prikupljamo u suradnji s Turističkim zajednicama,” otkriva Grepo, te dodaje kako je svaku plažu moguće virtualno pregledati.

Kvaliteta svakog unosa je potvrđena od strane korisnika aplikacije.

“Korisnik može ostaviti komentar, kao i ocjenu za svaku plažu, te se tako stvara rangiranje po kvaliteti što uvelike olakšava i korisnicima da izaberu sebi najprikladnije plaže,” pojašnjava nam Grepo veliku prednost ove aplikacije.

Još jedna prednost je da je aplikciju moguće koristiti offline, odnosno bez internetske veze, stoga vas potrošnja prometa ne treba brinuti.


Pročitajte više: Ovi su kupaći kostimi must-have za ljeto 2022.!


Međunarodni uspjeh hrvatske aplikacije

Aplikacija Plaja – Beach Finder preuzeta je gotovo 20.000 puta u manje od godine dana, a korisnike broji u preko 120 država. Predstavljena je i na sajmu turizma WTM u Londonu pod Hrvatskom turističkom zajednicom gdje je izazvala veliki interes.

“Upravo dogovaramo da se već ovo ljeto koristiti u Italiji, Španjolskoj, Grčkoj, pa čak i na Maldivima,” najavljuje Grepo. “Prošli tjedan smo se vratili s najvećeg sajma inovacija WMF koji se održao u Italiji gdje smo bili izabrani kao jedna od četiri ekipe koje su predstavljale Hrvatsku.”

U međuvremenu je dogovorena i suradnja s drugim inozemnim partnerima, a u pripremi je i nova aplikacija za turiste o kojoj ćemo doznati detalje prilikom puštanja u korištenje.

Inače je tvrtka webLAB IT izdala i druge korisne aplikacije, poput TAPCARD – prve hrvatske NFC digitalne posjetnice, CroCare – online sustava za hitne službe, OPG2Go – portala za prodaju namirnica domaćih OPG-ova, i druge.

Aplikacija je dostupna za Android i iOS putem Play Store i App Store.

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -