Naše inspirativne poduzetnice pomogle pogođenim područjima!

Veliko srce pokazale su i naše poduzetnice za potres u Petrinji. Ana Lisak, vlasnica Cateringa Lisak, te Josipa Maslač-Petričević i Matea Pirić, vlasnica i direktorica Naftaline, odlučile su u ovoj teškoj situaciji priskočiti u pomoć onima kojima je pomoć najpotrebnija.


Pročitajte više: Kako se nositi s potresom?


Ulice su pune heroja koji neumorno pomažu

“Odlazak na područje pogođeno strašnim potresom bilo je iskustvo koje jednostavno ostavlja bez riječi. Ulice su pune heroja koji neumorno rade kako bi pomogli drugima, ljudi iz cijele Hrvatske i Europe donose donacije – od hrane i vode do kamp kućica. U sklopu nacionalne udruge ugostitelja kuha se na otvorenom i dijele topli obroci i čajevi – to je mjesto gdje svi rade kao jedno.

Jedina poruka je: NISTE SAMI ❤️ Hvala vam svima ❤️❤️” stoji u objavi Lisak Cateringa na Instagramu. Osim u hrani, Ana Lisak poslala je i u logistici, a pridružili su se brojnim drugim volonterima u pripremi obroka.


Pročitajte više: Kako pomoći Petrinji, Sisku i Banovini?


Naftalina poslala nekoliko pošiljaka i svoje radnike

Matea Pirić, direktorica i nasljednica Naftaline, ispričala nam je kako su njihovi zaposlenici otišli volontirati i oni su odlučili podržati njihovu želju. Osim toga, odučili su unutar tvrtke donirati hranu i odjeću onima kojima je potrebna. “Naši mladi dečki izrazili su želju da radni dan provedu tamo, a mi smo to podržali. Bili su već tri puta u Glini i dva dana pomažu čišćenju, a mi smo se unutar firme organizirali s donacijama hrane i odjeće. Naši zaposlenici bili su tamo već prvog dana i jučer.”

poduzetnice potres u petrinji (4)

Osim što su odlučili pomoći i nepoznatima stradalima u potresu, rođaku Josipe Maslač-Petričević stradala je kuća pa su za njega napravili obiteljsku akciju. “Urušio mu se krov i dimnjak, unutar obitelji i prijatelji organizirali smo akciju i donirali smo mu oko 15 tisuća kuna i čovjeka koji će mu popraviti kuću.”


Pročitajte više: Kako se ponašati za vrijeme potresa i što spremiti u ruksak?


Važno je naglasiti da je Women in Adria Anu Lisak i Josipu Maslač-Petričević proglasila Inspirativnim poduzetnicama, a ovo je još jedan dokaz da je temeljna vrijednost njihovog poslovanja – humanost.

Foto: Privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

yoga mat

Yoga mat s kojim ćete poželjeti vježbati svaki dan

Pročišćen, minimalistički dizajn, off-white boja i vrhunska kvaliteta glavne su karakteristike ove divne prostirke za vježbanje. Kretanje je...
- Advertisment -