Ima li smisla prijavljivati se na oglase tvrtke koja vas je prije odbila?

Sigurno vam se nekad u životu dogodilo da ste se prijavili za posao koji ste željeli, ali niste ga dobili. Iako ste se vjerojatno zbog odbijanja tvrtke u kojoj ste željeli raditi osjećali demotivirano, iskoristite to na bolji način. Poradite na svojim vještinama i usavršite predstavljanje. Možda jednostavno u tom trenutku ni ta tvrtka ni pozicija nisu bile adekvatne ni dobre za vas.

Treba li pokušati opet?

Situacija u kojoj zahvaljujući znanju i vještinama dođete daleko, do samog kraja u izboru za radno mjesto u nekoj tvrtci, a ne budete primljeni može prilično obeshrabriti, posebno ako ste mladi i nemate puno iskustva. No, ako vas je potencijalni poslodavac odbio zaposliti sada, to ne znači automatski da ste odbijeni zauvijek. Tvrtka je zaposlila drugog kandidata na poziciju na koju ste pretendirali jer im je vjerojatno iz različitih razloga taj kandidat u tom trenutku više odgovarao.


Pročitajte više: Pandemija je negativno utjecala na zapošljavanje mlađih žena: Idemo li prema većoj nejednakosti?


Nije vaše vrijeme

Na razgovoru za posao vam se činilo kako sve ide u dobrom smjeru i da imate velike izglede postati dio tima željene tvrtke, ali ovaj put nije uspjelo. Ako ste se svidjeli poslodavcu, sigurno će vas imati na umu prilikom otvaranja neke druge pozicije koja bi vas mogla zanimati i koja odgovara vašim vještinama, znanju i iskustvu. Vaš životopis i podatke, ako takve stvari rade, pospremit će na mjesto za kandidate koje već sada planira uzeti u obzir prilikom novog zapošljavanja. Naravno, ako njihov odgovor nije bio da vas neće nikad zaposliti.


Pročitajte više: Ovo su novosti u potporama za zapošljavanje HZZ-a u ovoj godini!


Vrijedi pokušati

Dogurali ste daleko u selekcijskom procesu i ostavili dobar dojam na razgovoru za posao, ali jednostavno okolnosti nisu bile takve da se tog trenutka zaposlite. Zašto se ne prijaviti na neki novi oglas te tvrtke? Naučite kako se bolje i kvalitetnije predstaviti pri susretu s potencijalnim poslodavcem, doradite i poboljšajte svoj životopis. Pokušajte iz iskustva selekcijskog postupka zapošljavanja izvući što više pouka, a prednost je i što ćete imati iskustvo više pa ćete biti spremniji i opušteniji.

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

kvote za upravne odbore

Europski parlament službeno uveo kvote za upravne odbore u tvrtke

Prema novoj odluci Europskog parlamenta, veće tvrtke u Europskoj uniji morat će povećati prisutnost mane zastupljenog spola, u ovom slučaju žena,...
- Advertisment -