Poduzetnice iz Koprivnice saznale kako održati poslovanje u korona krizi!

Snaga poduzetnika poznaje se u krizi, a poduzetnice iz Koprivnice željele su naučiti kako održati poslovanje u korona krizi. Na konferenciji koju je održala mreža žena u biznisu Women in Adria u suradnji sa poduzetničkim inkubatorom Enter i gradom Koprivnicom poduzetnice su mogle saznati što može spasiti njihovo poslovanje.


Pročitajte više: Barbara Corcoran: 5 savjeta kako održati uspješan biznis za vrijeme pandemije


Likvidnost poduzeća ključan je segment uspješnosti poslovanja

Konferencija je održana u suradnji poduzetničkim inkubatorom Enter, a s obzirom na trenutne okolnosti predavanja su se fokusirala na održavanje poslovanja u kriznim uvjetima.

poslovanje u korona krizi

Financijašica Sanja Roginić naglasila je koliko je važno upravljanje likvidnošću u kriznim uvjetima, objasnila osnovne financijske pojmove vezane uz likvidnost te savjetovala kako istu održati/povećati.

“Likvidnost poduzeća ključan je segment uspješnosti poslovanja poduzeća. Odgovornost uprave je da nadzire i omogući zdrav novčani tok svoje tvrtke, a između ostalog – to je i zakonska obveza.”

Što ugovorima i radnim odnosima u kriznim uvjetima?

poslovanje u korona krizi

Najveći poslovni rizici u kriznim uvjetima su naplata potraživanja, ugovori čije je izvršenje upitno zbog više sile i radni odnosi. Odvjetnica Maja Šutalo otkrila je instrumente za naplatu potraživanja, kako prisilno naplatiti potraživanja, kako izmijeniti ugovore te kako upravljati radnim odnosima u takvim uvjetima.


Pročitajte više: Odvjetnica o klauzuli “više sile” u trenutnoj situaciji epidemije korona virusom


“U promjenjivom i nepredvidivom vremenu zdravstvene i ekonomske krize, više nego ikad je potrebno imati jasne i obrazložene kriterije kod donošenja odluka u radnim odnosima, a izmjene i prilagodbe poslovnih suradnji ne bi smjele biti samo odluke koje se donose usmeno i “u hodu”, već bi trebale biti praćene ugovorima, dodacima ili raskidima u pisanom obliku. Takav pristup poduzetnicima olakšava svakodnevni rad, a u znatnoj mjeri ih štiti u slučaju pokretanja sudskih sporova.”

Kad središ glavu, posao se počne sređivati

Nekada se držalo da je stres bitan faktor kod razvoja nekih stanja i bolesti. Danas se zna da je stres u krugu najvećih uzroka raznih bolesti. Poduzetnicama je teško živjeti bez stresa, posebno sad kad se poslovanje nalazi u korona krizi.

poslovanje u korona krizi

No naša antistres stručnjakinja Ana Keglović Horvat tvrdi: “Kao poduzetnica i majka, možete se prepustiti svemu što vas okružuje, dati se stresu i prepustiti mu život. Ili ćete naučiti kako se nositi sa stresom i strahom, reducirati ga, upoznati sebe i dovesti sebe u red. Kad središ glavu, posao se počne sređivati.”


Pročitajte više: Ana Keglović Horvat poručila financijašicama da odbace sindrom “Fali mi još jedan seminar!”!


Na okruglom stolu sudjelovale su dogradonačelnica grada Koprivnice Ksenija Ostriž, zatim voditeljica Odjela za poduzetništvo, ulaganja i ruralni razvoj Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Marina Šandor Krznarić i Marija Barišić, poduzetnica i predstavnica Kluba poslovnih žena Alfa.

Sve sudionice konferencije su dobile na poklon knjigu Od zaposlenice do poduzetnice.

Ova konferencija je provedena u sklopu aktivnosti povezivanja subjekata na području djelovanja PPI Enter Koprivnica s ciljem jačanja ženskog poduzetništva, a vezan je uz projekt „Usluge za MSP-ove putem PPI ENTER KOPRIVNICA“ koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, OP Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., Poslovna konkurentnost.

Za više informacija o EU fondovima: https://strukturnifondovi.hr/

Foto: Privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -