Ana Keglović Horvat poručila financijašicama da odbace sindrom “Fali mi još jedan seminar”!

U srijedu smo u prostoru dvorane Panorama zagrebačkog hotela Westin održale prvu večeru za žene u financijama. Riječ je o prvom događaju ovakvog tipa koji je kreiran na zahtjev polaznica prethodnih dviju uspješnih konferencija za žene u financijama, s ciljem dodatnog umrežavanja.

Povezano:

Glava predavačica na večeri je bila Ana Keglović Horvat koja je održala već svoje legendarno predavanje o korištenju intuicije u poslovnom i privatnom životu. “Danas više nije tajna da uspješni poduzetnici, poslovni ljudi i korporacije u Hrvatskoj i svijetu učestalo koriste razne antistres tehnike i tehnike razvoja intuicije kako bi bili smireni, koncentrirani, fokusirani, kreativni i efikasni te jasno i brzo dobili povratne informacije svoje intuicije. Mentalna i emocionalna higijena jednako su važni za nas kao i osobna higijena tijela, vježbanje i uravnotežena prehrana, a razvoj intuicije pomaže u donošenju poslovnih odluka, osobito kada nemate dovoljno vremena i informacija”, ističe Keglović Horvat.

Polaznice naučile tzv. tehniku od 1 do 10

Gošće večere naučile su jednostavnu tehniku koju Keglović Horvat naziva tehnikom programiranja i koja je usmjerena na vježbanje i kontroliranje vlastite podsvijesti. Ova je tehnika izuzetno korisna za žene u financijama koje su na dnevnoj bazi suočene s donošenjem ozbiljnih poslovnih odluka.

U financijskoj se industriji pogrešno smatra da žene nisu dovoljno dobre investitorice jer uz više kalkulacije preuzimaju i više rizika, a to je ono što financijska industrija ne razumije i ne koristi.

“Da bismo ostali motivirani u poslu i osobno rasli ili napredovali, potrebne su nam barem četiri edukacije godišnje. Problem često nastaje kada između tih edukacija osoba ne radi ništa na sebi, ne primjenjuje naučeno, ne vježba tehnike. Niti jedna tehnika ne radi ako ju ne prakticiraš. Problem se sam po sebi neće riješiti ako i mi samo ne radimo, nego čekamo da prvi idući magični seminar riješi naše probleme. Tako možemo stalno tražiti taj još jedan seminar, radionicu ili predavanje nakon kojeg ćemo biti super, vjerovati u sebe, voljeti sebe, biti dovoljne, vrijedne ljubavi i tako redom. Sindrom još jednog seminara. Mentalna higijena i trening su kontinuirana aktivnost i onda daju sjajne rezultate. U tom slučaj i edukacije svaki mjesec su super korisne, besplatne ili placene, jer između njih vježbate i radite sami ili s mentorima dok ne postognete cilj.”

Što o ženama u financijama kaže psihologija?

Brojna istraživanja s područja pozitivne psihologije sugeriraju da su radni učinak i uspjeh u karijeri usko vezani za osobine ličnosti koje su češće povezane s ženama nego s muškarcima. Poslovno je vodstvo usko povezano s karakteristikama kao što su empatija, snažni odnosi sa zaposlenicima i komunikacija pozitivnih vizija. Suprotno tome, loše upravljanje povezano je s visokim stupnjem fokusiranja isključivo na zadatak s nedostatkom te suosjećajnije dimenzije.

Sponzori večere su bili Megatrend, Kognosko kontroling, Intimina, Bipa, Gethaldus optika, Femisan i Fulir design

Foto: Martina Cvek

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Ingemark Barbara Meden

IT-evka Barbara Meden: „Odlično mi je u IT-u. Muškarci su jednostavni,...

Barbara Meden je Senior Project Manager u Ingemarku, hrvatskoj agenciji za razvoj softvera koja surađuje s brojnim tvrtkama u jugoistočnoj i...
- Advertisment -