“A čim se ti sve baviš? Ono, u dvije riječi…?”

Nisam uspjela odmah odgovoriti na ovo pitanje u dvije riječi, već mi je pitanje nove klijentice postalo novi izazov.
Kako u dvije ili tri riječi zgurati sve naše odgovornosti, obveze, zadatke, edukacije, ambicije?

Pogotovo ukoliko se spajaju na prvu nespojivi smjerovi?

Papir svašta trpi, a na mom se našlo preko 20 godina korporativnog rada na različitim managerskim pozicijama, 12 godina samostalnog poduzetničkog iskustva, cijeli niz održanih predavanja i edukacija s poslovnim, osobnim i profesionalnim temama, godine i godine poslovnog, osobnog savjetovanja i coachinga.

I kad sve zbrojim, ukratko i najkraće što može – bavim se poslovnim savjetovanjem, coachingom i edukacijama.

Zapravo, to su dva sasvim različita smjera – ekonomija/financije i osobni/profesionalni razvoj (NLP, Mindfulness, Wingwave). Različiti smjerovi koji se odlično nadopunjavaju.

Razmišljajući o odgovoru na dobiveno pitanje, podsjetila sam se koliko je važno imati vremena baviti se i svojim emocijama, očekivanjima, stvarima koje nas obilježavaju na razini identiteta.


Pročitajte više: „Jednostavno ne znam gdje mi curi lova i kome vjerovati!“


Preispitivanje svojih temeljnih uvjerenja i vrijednosti

U današnjem užurbanom načinu života, često smetnemo s uma koje su to istine u koje vjerujemo i vrijednosti koje ističemo kao temelj našeg života. Kroz godine, neke stavove mijenjamo, nadograđujemo ili odbacujemo. Ali, dokle god smo ih svakodnevno svjesni, lakše ćemo donijeti za sebe ispravnu odluku kada to bude potrebno.

Važno je imati ciljeve

Ciljevi kojima težimo nam pomažu da osjetimo motivaciju, želju i strast. Bili mali ili veliki, za nas su važni, jer svako novo ostvarenje je nova pobjeda.

Pomisao o realizaciji bilo kojeg cilja nas oduševljava, no često ne i put koji vodi do tog ostvarenja. Zato trebamo biti svjesni da se za svaki cilj trebamo potruditi, a taj trud prihvatiti kao učenje i rast a ne kao žrtvu.

Osvijestiti što već imamo i što već jesmo

Često razmišljamo o onome što smo već učinili ili što ćemo učiniti, potpuno propuštajući ono što osjećamo, želimo ili radimo u ovom trenutku. Ukoliko ovo postane navika, s vremenom se osjeća velika emotivna glad, koju sasvim sigurno, neće zatomiti više novca, veća plaća i pozicija ili bolji auto.


Pročitajte više: Anita Lukenda Mlinac poduzetnica je koja pomaže poslovni i osobni rast klijenata u presudnim trenutcima


Znajte da vas nitko ne može tako napustiti kao vi sami sebe

Svatko od nas je sasvim sigurno doživio situaciju kad se osjećao napušteno ili iznevjereno.

To je dio našeg životnog puta, iskustva i rasta. Prema svjedočenjima mnogih, najteže oprost dajemo sebi, jer u određenim trenucima nismo bili ono što smo trebali biti.

Autorica: Anita Lukenda Mlinac, direktorica poduzeća Advanced Level Management d.o.o.

Foto: Canva/Anita Lukenda Mlinac privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -