Šovinistički ispadi predsjednika Milanovića nisu ništa novo!

Predsjednik Milanović ponovno se nalazi u centru pozornosti, i to iz negativnih razloga. U srijedu je nakon druženja s diplomatima odgovarao na pitanja novinara i ovaj put se odlučio napasti političarke Daliju Orešković i Marijanu Puljak. Predsjednik Milanović rekao je štošta o njima, a to nije njegov prvi šovinstički ispad.


Pročitajte više: Predsjednik Milanović podržao Zagrebačku burzu u poticanju ravnopravnosti spolova!


Što je točno rekao Milanović o Daliji Orešković i Marijani Puljak?

Nakon što su saborske zastupnice Dalija Orešković i Marijana Puljak ispred kluba Dragana Kovačevića donijele ploču na kojoj piše “Ured predsjednika Republike Hrvatske” te tako istaknule da je sami politički vrh umiješan u aferu Janaf, predsjednik im nije ostao dužan.

“Jučer sam tim samodopadnim narikačama propustio reći što ih stvarno ide. Dalija Orešković došla je na čelo Povjerenstva kao relativno neozbiljna odvjetnica. Osoba od 36 godina javila se na jednu jako visoku funkciju, a izabrali smo je jer je bila najmanje loša. Ovo su fejkeri”, rekao je predsjednik.


Pročitajte više: Povlačenje Dalije Orešković je moralna pobjeda nad političkim igrama


“Nisam se htio s njom ni susresti da ne bi bio dojam da utječem na nju. Otišao je svatko svojim putem”, rekao je, dodavši za Daliju Orešković: “Za predsjednicu je rekla da je nula. Citiram ”nula” i ušla u politiku. Propala je na europskim izborima jer nije stigla osnovati stranku. Zato tu jednu opsesivnost moram razgoliti. Jer takvi ljudi koji bez iskustva žele biti predsjednici.”

Ove izjave ne bi toliko bile neobične da nekoliko dana prije predsjednik nije putem Facebook profila pozvao na borbu protiv nasilja na ženama. Na Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama, koji se u Hrvatskoj obilježava kao spomen na tri žene ubijene na zagrebačkom Općinskom sudu 22. rujna 1999. godine. Pri tome naglasivši “što se može dogoditi kada bijes i mržnja, prije svega u muškarcima, prevlada”.


Pročitajte više: Recite što mislite i spremno odgovorite na kritike pa makar rušili i Vladu


Predsjednik Milanović već ima prijavu kod pravobraniteljice za ravnopravnost spolova

Tijekom svog mandata kao premijer, Milanović je na Socijaldemokratskom forumu žena u Zagrebu 2. ožujka 2015. izjavio: “Budite bolje, pametnije, lukavije, i zaboravit će da ste žene, svi će vas se bojati”.

Zbog ove izjave prijavljen je za kršenje Zakona o spolnoj diskriminaciji nadležnom Uredu pravobraniteljice za ravnopravnost spolova na čijem je čelu Višnja Ljubičić, piše slobodnadalmacija.

Prijavu je sačinio forum žena Hrvatske socijalno-liberalne stranke ‘Liberalke’, čija je predsjednica Renata Šeperić Petak premijerovu izjavu smatrala skandaloznom.


Pročitajte više:Zašto je potencijalna koalicija Pametno-START propustila priliku da ugrozi (predugo) vladajuću garnituru?


“Premijer bi se trebao očitovati zašto bi birači trebali zaboraviti da je riječ o ženama i zašto vjeruje da se žena u politici treba bojati? I zašto na ovakav način krši Zakon o suzbijanju diskriminacije?”, upitala je tada predsjednica Liberalki.

Ovo nije bio prvi put da predsjednik na žene gleda s visoka, ali hoće li biti zadnji? I hoće li njegova objava na Facebooku u kojoj ističe borbu protiv nasilja išta značiti ako je i sam verbalni nasilnik?

Foto: Facebook

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

instant plaćanje u kunama

U Hrvatskoj omogućena instant plaćanja u kunama, znate li koje su...

Fina je razvila NKSInst platni sustav koji omogućuje prijenos novčanih sredstava s računa platitelja na račun primatelja gotovo odmah, u svega...
- Advertisment -