Profesorica održala predavanje s bebom na leđima!

Biti majka je zahtjevna uloga, kao i biti studentica. A biti oboje istovremeno može biti nevjerojatno izazovno. Profesorica Ramata Sissoko Cissé postala je viralni hit nakon što je tijekom trosatnog predavanja nosila dijete studentice koja nije uspjela naći dadilju.

Povezano: Prva trudna izvršna direktorica na naslovnici poslovnog časopisa

Ramata Sissoko Cissé je pedesetjednogodišnja profesorica na Sveučilištu Georgia Gwinnett u Lawrencevilleu u američkoj državi Georgia. Noć prije jednog od njezinih jutarnjih predavanja, jedna joj je studentica postavila pitanje.

“Pitala je može li sa sobom na predavanje povesti svoje dijete, budući da je već izostajala i više nije htjela”, rekla je Cissé za Yahoo Lifestyle, dodajući da su uskoro imali i ispit. „Znala sam da je studentica pametana i ambiciozna. Zaista je željela učiti.”

Cissé joj je rekla da povede bebu te da će nešto smisliti. Studentica je došla s djetetom, ali je tijekom predavanja bilo jasno da joj nije nimalo lako voditi bilješke dok ga drži u krilu. Tada je profesorici sinula ideja.

“U mom smo rodnom Maliju koristili plahte i druge tkanine kako bismo sigurno nosili bebe na leđima. Moj prirodni instinkt bio je pronaći tkaninu kojom bih osigurala dijete, a stajala sam pored stalka s čistom laboratorijskom kutom.”

Studentica joj je pomogla osigurati bebu u improviziranom omotu na leđima, gdje je mirno spavala većinu predavanja. Profesorica je nosila dijete skoro tri sata. Pred kraj, kad se probudila, nahranili su ju hranom u bočici. Beba nije zaplakala ni jednom.

Slika profesorice postala hit na Twitteru

Sliku profesorice s djetetom na leđima na Twitteru je podijelila profesoričina kći. “Moja je majka moj uzor”, napisala je. “Blagoslovljena sam da me odgaja žena koja voli svijet koliko i vlastitu djeca.”

Nije trebalo dugo da objava postane viralni hit, a mnoštvo je bivših studenata obasipalo profesoricu riječima hvale.

“Prepoznao bih taj šešir bilo gdje! Dr. Cissé je uvjerljivo jedna od najboljih profesora koje sam ikad imao”, komentirao je jedan student. Drugi je napisao: “Tvoja je majka bila apsolutno najbolji profesor anatomije kojeg sam ikad imao!”

Povezano: 6 razloga zašto su zaposlene mame odlični uzori koje treba svaki poslodavac!

Profesorica je svima zahvalila na lijepim riječima, a za Yahoo je dodala: “Moju odluku da pomognem studentici potaknula je školska kultura, u kojoj je najvažnija stvar uspjeh studenata. Činimo sve što možemo kako bismo to postigli. Nisam željela vidjeti kako se bori, jer, kao majka, znam koliko to teško može biti.”

Foto: Twitter

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

hodanje tijekom radnog dana

Zašto usred radnog dana trebate prošetati?

Ako ste radoholičarka, hodanje tijekom radnog dana sigurno nikad nije bila opcija za vas. No, možda je vrijeme da to promijenite....
- Advertisment -