Prva trudna izvršna direktorica na naslovnici poslovnog časopisa

Suosnivačica tvrtke Wing Audrey Gelman je prva vidno trudna izvršna direktorica na naslovnici poslovnog časopisa. Časopis Inc. dobio je brojne pohvale jer je trudnica ukrasila njihovu naslovnicu – to je prva takva naslovnica u poslovnoj publikaciji. Odlučili se na ovaj potez kako bi potaknuli žene da ne moraju birati između majčinstva i karijere.

Povezano: Trudnoća i porodiljni dopust

Trudnica i poduzetnica

Izvršna direktorica Audrey Gelman na čelu je tvrtke Wing, mreže radnih i društvenih prostora namijenjenih ženama. Trudna je devet mjeseci i ponosna je što ovakva fotografija stavlja u prvi plan trudnu ženu poduzetnicu. “Ne možete biti ono što ne vidite pa mislim da je ženama važno da vide da je moguće pokrenuti uspješan posao i stvoriti obitelj”, rekla je Gelman za Today, dodajući: “Važno je prekinuti takva razmišljanja i stvoriti nove slike žena koje napreduju i rade profesionalno dok balansiraju majčinstvo.”

Povezano: Uz dobro planiranje porodiljni dopust može biti i prilika za bolje poslovanje

Ispričala je u intervju kako je u početku pomislila kako ne može sad biti trudna jer ima toliko posla. “Na kraju sam shvatila da ću jednostavno morati drugačije voditi posao”, ispričala je Gelman.

Trudnica naslovnica

Trudnica i naslovnica

“Shvatila sam ovo: Način da se moj tim i moji zaposlenici osjećaju ponosnima što rade za mene i za tvrtku zapravo nije bio pretvaranje da sam nadčovjek ili da sam trudnica koja nije pogođena trudnoćom”, objasnila je za Inc.

Povezano: Kako one to uspijevaju?

Poduzetnica je gostujući u američkoj emisiji “Today” rekla da je bilo presudno objaviti slike žene koja napreduje na radnom mjesto. “Nadam se da će žene to vidjeti i opet osjetiti povjerenje da preuzmu veće profesionalne rizike, a da istovremeno ne odustanu od svojih snova o majčinstvu i osnivanju obitelji”, rekla je Gelman.

Foto: Twitter, Inc.

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

neplaćeni kućanski rad

Kakva percepcija… Muškarci misle da rade znatno više kućanskih poslova nego...

U Australiji je provedeno zanimljivo istraživanje koje ukazuje na to da ženama na tjednoj bazi u prosjeku ode 22,3 sata na...
- Advertisment -