Proljetno čišćenje ormara: Kamo s odjećom koju više ne nosite?

Ormari s odjećom su glavna stanica prilikom proljetnog čišćenja i osvježenja doma. Svake godine se nađu komadi koje nismo nosili jer nije bilo prilike, jer nam ne odgovara veličina, ili smo promijenili stil života ili odijevanja. Međutim, kamo s viškom odjeće iz ormara? Najgora solucija je samo bacanje odjeće jer je većina odjeće danas napravljena od poliestera koji se na odlagalištima ne razgradi cijeli naš životni vijek, ali i dulje. Kako staroj odjeći podariti novi život?

Prodajte višak stvari

Na platformama za prodaju poput stranice “Moje Krpice” možete prodati odjeću koju više ne nosite. Pogotovo ako je riječ o odjeći koja je potpuno nova ili očuvana. Ova opcija je dobra ako imate kamo odložiti stvari koje prodajete jer možda nećete odmah pronaći kupca. Od stavljanja stvari do same prodaje može proći godina dana – pogotovo ako odjeća nije markirana ili tražena. Facebook također ima brojne grupe u kojima možete prodati stvari, ali se one lako “zakopaju” u brojnim objavama. 


Pročitajte više: Proljetno čišćenje doma: 5 koraka do savršeno organiziranog stana!


Donirajte prijateljima ili potrebitima

Donacija je najbrži način da podarite novi život staroj odjeći. Odjeću možete donirati prijateljima i rodbini. Udruge poput Caritasa također trebaju odjeću te se njima možete javiti kako bi donirali višak stvari iz ormara. Možete i pronaći grupe na Facebooku u kojima ljudi iz vašeg područja poklanjaju stvari jer se netko javi i pokupi stvari već isti dan – pogotovo ako je riječ o dječjoj odjeći. 


Pročitajte više: Kako se riješiti nereda i biti sretnija? Neuredan dom rezultira neurednim umom


Zamijenite odjeću za popust u dućanu 

Ako je odjeća pretjerano oštećena, a ne treba vam više krpa za brisanje prašine, skupite stvari u vrećice i odnesite do dućana koji će vam ih zamijeniti za poklon bon s popustom. Jedan od dućana koji nudi tu opciju je H&M.

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

dijete plače u avionu

Pa što ako dijete plače u avionu?

Majka i njezina četiri mjeseca stara beba letjele su avionom deset sati – od Seula u Južnoj Koreji prema San Franciscu...
- Advertisment -