Pronašli smo duhovite twittove muškarca koji se bori protiv seksizma!

“Savršena frizura, skuhan ručak, uredan stan i posao od 9 do 5? Kako mu to uspijeva?” Zvuči neobično, zar ne? Naravno, jer se to nitko nikad nije pitao. Koliko su puta to isto pitali vas, a vašeg partnera ne. Zašto? Jer u društvu ne postoji zahtjev da muškarac treba imati savršenu ravnotežu između privatnog i poslovnog života. Upravo je takav način razmišljanja vjerojatno potaknuo i kreatora Twitter i Facebook računa pod nazivom Man who has it all.

Man who has it all – sarkastični tata

Iza šaljivog profila krije se jedan „working dad“ s troje djece koji pokušava balansirati između obiteljskog života i karijere. To je, naravno, većinom nešto što se očekuje od ženskog člana bračne zajednice. Zamislite svijet gdje se muškarce u medijima bombardira sa savjetima za dijetu, govori im se kako da odgajaju djecu, čime da ih hrane i koliko dugo nakon rođenja djeteta da se vrate na posao.

Povezano: Muškarci preuveličavaju svoj učinak, a žene umanjuju!

Zamijenivši društveno uobičajene rodne stereotipe ovaj je duhoviti twitteraš vrlo brzo prikupio preko 200 tisuća pratitelja. Zanimljivo je vidjeti i kako pratitelji lako prihvaćaju sarkastičan način komunikacije i sami se uživljavaju u ulogu.

man who has it all
man who has it all

Rečenice poput ovih zvuče apsurdno, zar ne? No, s takvim se „savjetima“ i komentarima žene svakodnevno susreću.

No, nevjerojatni komentari u kojima žene, ali i muškarci, žele pokazati apsurdnost odnosa prema ženama i zahtjeva s kojima se susreću, samo su duhoviti dodatak dovitljivim Twittovima ovog zaposlenog tate.

man who has it all
man who has it all
man who has it all

Povezano: Hrvatski muškarci na europskom dnu po sudjelovanju u odgoju djece i kućanskim poslovima

Društveni aktivizam

Iza duhovite površine krije se snažan društveni komentar patronizirajućeg svijeta u kojem žene žive. Man who has it all možemo nazivati parodijom, ali zapravo je dobro upakiran društveni aktivizam. Kada vidimo stvari posložene drugačije i obrnuto postaje nam jasno koliko su apsurdne. Ženama koje čitaju ove Twitove takve su riječi poznate od malena. Već nas od malih nogu uče što i kako trebamo govoriti, kako se odijevati, što smijemo, a što ne smijemo raditi. Sa seksističkim komentarima odrastamo i srastamo toliko da ih ponekad više i ne primjećujemo. Ton ovih Twitova lagan je, površan i šaljiv što im zapravo daje na težini. Jer, takvim nam se tonom obraćaju mediji kada kažu što ne bismo smjele nositi poslije 40te ili kada nam savjetuju koje odjevne predmete muškarci najviše vole vidjeti na ženama.

man who has it all

U vremenu kada se mnoge žene bude u borbi za svoju ravnopravnost, jedan muškarac, koji je čini se dobro shvatio srž stvari, pravo je osvježenje. Možda će baš takav pristup gdje muškarac progovara o problemima s kojima se, vjerojatno, susreće i njegova žena, donijeti promjene koje žene same ne uspijevaju izboriti. No, je li to onda još samo jedan dokaz da se muški glasovi više čuju?

Foto: Twitter, Facebook

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

kapi za oči

Naše oči rade sve napornije… kako im pomoći da održe tempo?

Gotovo da nema profesije u kojoj nismo izložene digitalnim ekranima. I dok primjenom nove tehnologije mi radimo pametnije, naše oči rade...
- Advertisment -