Prvi puta u povijesti samo će žene upravljati komunikacijom Bijele kuće!

Novoizabrani predsjednik SAD-a, Joe Biden, najavio je da će komunikacijski tim Bijele kuće u potpunosti biti sastavljen od žena. Ova odluka zapravo je ženama omogućila da prvi puta u povijesti Amerike imaju velik utjecaj na način na koji Bijela kuća komunicira s medijima i svijetom.


Pročitajte više: Tko su Bidenove najbliže suradnice?


Joe Biden sastavio komunikacijski tim samo od žena!

Bivša glasnogovornica državnog odjela Obame, Jen Psaki, bit će tajnica za tisak Bijele kuće, a Kate Bedingfield, koja je prethodno radila kao direktorica komunikacija za Bidena dok je bio potpredsjednik, bit će direktorica komunikacija Bijele kuće. Symone Sanders, viša savjetnica u kampanji Biden-Harris, bit će glavna glasnogovornica i viša savjetnica novoizabrane potpredsjednice Kamale Harris.


Pročitajte više: Kako prva dama Jill Biden mijenja rodne stereotipe?


Karine Jean Pierre preuzet će ulogu zamjenice tajnice za tisak Bijele kuće. Elizabeth Alexander, koja je bila Bidenova tajnica za vrijeme Obamine administracije, bit će direktorica komunikacija prve dame Jill Biden. Ashley Etienne bit će direktorica komunikacija za potpredsjednicu, dok će Pili Tobar postati zamjenica direktorice za komunikacije Bijele kuće.

“Ponosan sam što danas mogu objaviti prvi viši komunikacijski tim Bijele kuće koji se u potpunosti sastoji od žena”, rekao je Biden.

“Ove kvalificirane, iskusne komunikatorice u svoj rad unose različite perspektive i zajedničku posvećenost boljoj izgradnji ove zemlje.”

Četiri od sedam mjesta za komunikaciju koje je objavio tim Biden-Harrisa popunit će žene crne rase, što govori o Bidenovoj ambiciji da izgradi administraciju koja reprezentira Ameriku. Žene će svaki dan predstavljati Bidenovu administraciju. Njihovi komentari, smjernice i riječi bit će važne i imati veliki utjecaj te će postati jedan od najistaknutijih glasova američke vlade.

Komunikacijski tim koji ruši barijere

Iako su žene često nedovoljno zastupljene na službenim vladinim pozicijama, sada će redovito govoriti u ime predsjednika i potpredsjednice. Unatoč tome što je Trumpova tajnica za tisak Bijele kuće Kayleigh McEnany izjavila suprotno, dolazak novinarskog tima izabranog predsjednika Bidena bit će daleko od onoga što smo vidjeli iz Trumpove administracije. Iako su žene služile na visokim službenim pozicijama za vrijeme Trumpovog vremena, muškarci su ih udjelom neprestano nadmašivali.

Potpredsjednica Kamala Harris, prva žena koja je izabrana za potpredsjednicu, rekla je da će komunikacijski tim “rušiti barijere”. “Moramo jasno, iskreno i transparentno komunicirati s američkim narodom, a ovaj iskusni, talentirani i tim koji ruši barijere pomoći će nam u tome”, rekla je.


Pročitajte više: 10 moćnih izjava Kamale Harris koje će vas potaknuti da pucate daleko


“Ove profesionalke u komunikaciji izražavaju našu predanost izgradnji Bijele kuće koja odražava najbolje od naše nacije”, istaknula je Harris. S administracijom Biden-Harris čini se da nećemo još dugo nailaziti na fotografije na kojima samo muškarci bijele rase sjede oko stola, potpisuju dokumente i donose odluke o pitanjima koja utječu na živote svih Amerikanaca.

Foto: Pixabay/Pexels

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -