Putinove kćeri – ambiciozne i pametne djevojke koje otac nikad nije pohvalio. Onu izvanbračnu još najviše voli

Nitko ne zna koliko Putin zapravo ima djece. Pretpostavlja se da ima nekoliko nezakonitih kćeri i jednog nezakonitog sina. No, tko su oni, možda nikada nećemo saznati.

Mnogo se govorilo o tome da je s bivšom gimnastičarkom, danas 38-godišnjom Alinom Kabajevom dobio kćer, a potom i blizance. Doduše, ove glasine nikada nisu potvrđene.

Ono što je gotovo potvrđeno je to da je Putin napravio kćer i svojoj spremačici Svetlani Krivonogikh. 45-godišnja Svetlana je danas multimilijunašica te je suvlasnica velike ruske banke. K tome posjeduje mnoge luksuzne nekretnine, od kojih se jedna nalazi u Monaku.

Putinova izvanbračna kći bogatašica, a ima tek 18 godina

Kćer koju je Svetlana dobila s ruskim predsjednikom zove se Elizabeta Vladimirovna ili Elizabeta Krivonogikh prema drugim izvorima, no najpoznatija je po imenu Luiza Rozova. I ona je multimilijunašica, iako joj je tek 18 godina. Inače je studentica u Sankt Peterburgu.

Luiza nikada nije javno priznala da je Putinova kći, niti je on nju javno priznao. Ipak, ruski oporbeni političar Aleksej Navaljni objavio je u siječnju 2001. film u kojem razotkriva Putinovu korumpiranost. U istom filmu pojavljuje se i Luiza. Kada su ju novinari zamolili da komentira film, požalila se da se u istom pojavljuje prekratko. Također nije htjela komentirati činjenicu da liči Putinu iako se u filmu to daje do znanja.


Pročitajte više: “Ruska guvernerka Elvira Nabiullina Putinu:”Gurnuli ste Rusiju u kanalizaciju. Dajem ostavku”


Luiza voli medijsku pažnju

Novinar Andrej Zaharov je također pisao o Luizi. Štoviše on je prvi otkrio tajnu o Putinovoj kćeri i njezinoj majci. Mislio da će ga Luiza blokirati na Instagramu ili da će obrisati vlastiti profil nakon toga. No, Luiza je i njega i Navaljnog zapratila na Instagramu nakon što su oni javno govorili o njoj.

Nisu ju čak smetali ni grozni komentari koji su bili plod informacija koje su Zaharov i Navaljni plasirali o njoj. “Ne zavaravaj se da si bila željena. Samo si poslužila majci kao sredstvo da dobije ono što je htjela”, “Zar te nije sramota zbog oca?”, “Što kažeš u školi kada te pitaju tko ti je otac?” i “Kako je to biti rođen s Putinovim licem?”, samo su neki od komentara koje su joj uputili bijesni korisnici Instagrama.

Zbog rata u Ukrajini, prisjeo joj publicitet

No, nakon početka rata u Ukrajini podvukla je crtu. Osim što ju pozivali da se pridruži protestima protiv Putina, posebno okrutan je bio i komentar: “Sjediš li u bunkeru? Poput štakora?”. Poručili su joj i to da je dijete ubojice, ratnog zločinca i psihopata. Neki su ju pak molili da priča s ocem kako bi zaustavila rat, no većina ju je jednostavno ismijavala.

Više od 93 tisuće pratitelja koje je imala, bilo je bijesno na nju i zbog glasina da je Putin članove svoje obitelji sakrio u luksuznom bunkeru u Sibiru koji je opremljen najnovijom tehnologijom, onom koja štiti čak i od nuklearnog rata.

Luiza očito sve ovo nije mogla podnijeti pa je prvo prije šest mjeseci prestala s objavljivanjem novih fotografija, da bi potom deaktivirala profil. Ovo joj je navodno naredio sam Putin.


Pročitajte više: Ukrajinske Ane Frank-donedavno su objavljivale svoje izlaske, danas su glavni izvor vijesti s terena


Putin ni za priznate kćeri nema riječi hvale

Niti Putinove dvije zakonite kćeri iz braka s Ljudmilom, nisu imale što za reći na rat u Ukrajini. One se zovu Maria Vorontsova i Katerina Tikhonova. Maria ima 36 godina i pedijatrijska endokrinologinja je, odnosno bavi se rijetkim genetskim bolestima kod djece. Inače, rođena je u vrijeme kada je Putin bio špijun KGB-a.

Izuzetno je obrazovana, govori nekoliko stranih jezika i svira violinu. Omiljeni pisci su joj Aldous Huxley, Arthur Golden i Hermann Hesse. Kao najdraže filmova navodi „Dine” , „Matrix” i „Čokoladu”. Udana je, iako ne još tako dugo, za 42-godišnjeg nizozemskog poduzetnika Jorrita Faassena.

S njim je svojedobno živjela u penthouseu na vrhu najviše stambene zgrade u Voorschotenu u Nizozemskoj. No, 2014., protjerani su iz zemlje nakon što su proruski pobunjenici u Ukrajini srušili let 17 Malaysia Airlinesa. Stoga od 2015. par živi u Moskvi.

Putin kriv za razvod kćeri

Doduše, najnovije vijesti kažu da se Maria razvodi od svog supruga. Misli se da je raspadu njihovog braka kumovao rat u Ukrajini. Naime, Marijin veliki san bio je da otvoriti elitni medicinski centar za superbogate strance u blizini Sankt Peterburga. Plan joj je bio privući pacijente iz Europe i bogate šeike iz zemalja Perzijskog zaljeva. No, nakon napada na Ukrajinu, svim je jasno da se prema Rusiji neće putovati ni Europljani ni šeici.

Teško je sa sigurnošću tvrditi što je zaista razlog raspada Marijinog braka. Iako se o njoj i njezinoj sestri Katerini zna nešto više od Luize Rozove, ipak je jako teško reći tko je Maria uistinu. Putin nikada ne priča o njoj, s tim da nije jasno čini li to iz želje da ju zaštititi ili zato što nisu bliski.

Ono što se zna je da Putin nikada nije priznao djecu koju je Maria dobila u braku s Jorritom. Nikada nije pohvalio niti njezine poslovne i medicinske uspjehe, a niže ih još od doba fakulteta. Štoviše, Maria je vodeća znanstvenica u Nacionalnom medicinskom istraživačkom centru za endokrinologiju Ministarstva zdravlja Rusije.

Obje kćeri nižu poslovne uspjehe

I Marijina sestra, 35-godišnja Katerina Tikhonova iznimno je uspješna. Znanstvenica je i bivša akrobatska plesačica. Vodi tvrtku Innopraktika, koja ujedinjuje dvije inicijative Moskovskog državnog sveučilišta: Nacionalnu zakladu za intelektualni razvoj (NIDF) i Nacionalni centar intelektualnih rezervi (NIRC).[2] Također je zamjenica ravnatelja Instituta za matematička istraživanja složenih sustava na Moskovskom državnom sveučilištu.

Katerina je bilo prilično uspješna i u akrobatskom rock’n’rollu. Ovo je, usput budi rečeno, rijedak neolimpijski sport na čijoj svjetskoj ljestvici se nalazi samo dvjestotinjak ljudi. Ona i njezin partner Ivan Klimov osvojili su peto mjesto na svjetskom prvenstvu 2013. u Švicarskoj, dok su 2014. na prvenstvu Rusije zauzeli drugo mjesto.

2013. udala se za Kirila Šamalova, sina Nikolaja Šamalova, suvlasnika banke Rossiya. Nikolaj je i potpredsjednik Sibur Holdinga, ruske tvrtke za preradu plina i petrokemije sa sjedištem u Moskvi. Ruska vlada drži 38% dionica te plinske tvrtke. Stoga ne čudi da je par imao imovinu vrijednu oko 2 milijarde dolara. Međutim, 2018. objavljeno je da su se Tihonova i Šamalov razveli.

Foto: Canva/

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

neplaćeni kućanski rad

Kakva percepcija… Muškarci misle da rade znatno više kućanskih poslova nego...

U Australiji je provedeno zanimljivo istraživanje koje ukazuje na to da ženama na tjednoj bazi u prosjeku ode 22,3 sata na...
- Advertisment -